Comp 1

Δύσκολη έξοδος για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μακεδονικό στη Νέα Ευκαρπία

on .

MAKEDONIKOS PAS

Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της δύσκολης αυριανής αναμέτρησης με αντίπαλο τον Μακεδονικό στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη για την 4η αγωνιστική της Super League 2. Ετοιμάζει αλλαγές ο Πομς, εκτός ο τραυματίας Μπεγκάλα και ο διεθνής Λεό.

Μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς, πληρώνοντας την πρώτη απώλεια βαθμών. Η ομάδα της Ηπείρου γνωρίζει ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο αύριο στο γήπεδο του Μακεδονικού, ωστόσο θα κυνηγήσει τη νίκη και το τρίποντο προκειμένου να… ρεφάρει τους δύο χαμένους βαθμούς της προηγούμενης αγωνιστικής. Στην 4η στροφή του πρωταθλήματος κυριαρχεί το σημερινό ντέρμπι στη Λάρισα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ηρακλή, με τον πρώην προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάση Στάικο, να κάνει ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία του «Γηραιού». 

Ο Ρενέ Πομς γνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα και έχει καταστρώσει τα πλάνα του ενόψει Μακεδονικού μαζί με τους συνεργάτες του. Μάλιστα, στη χτεσινή προπόνηση η ομάδα δούλεψε αρκετά πάνω στην αμυντική τακτική. Αρχικά το χτεσινό πρόγραμμα περιείχε εξάσκηση με σέντρες με ταχύτητες, αλλά και τελειώματα φάσεων. Στη συνέχεια έγινε δουλειά πάνω στο αμυντικό κομμάτι και κυρίως στις μεταβάσεις και το πώς η ομάδα δεν θα δέχεται εύκολες αντεπιθέσεις. Προφανώς, αυτό είναι ένα κομμάτι που εστιάζει ο Αυστριακός προπονητής και οι συνεργάτες του. Στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης έγινε εσωτερικό δίτερμα δέκα εναντίον δέκα. 

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπολογίζει για αύριο τον τραυματία Μπεγκάλα που δεν έχει ακόμα ανακάμψει πλήρως από το κάταγμα στα πλευρά, αλλά και τον Λεό που θα γίνει διεθνής καθώς θα φορέσει τη φανέλα του Αγίου Μαρτίνου, ενός νησιού της Καραϊβικής που το βόρειο τμήμα του αποτελεί μια κοινότητα και ανήκει στη Γαλλία.

Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 και στη συνέχεια ο Πομς θα ανακοινώσει την αποστολή, η οποία το απόγευμα θα ταξιδέψει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη.

Τα πλάνα του Πομς

Το 3-5-2 δεν τα πήγε και πολύ καλά κόντρα στη Νίκη Βόλου και έτσι κόντρα στον Μακεδονικό ο Ρενέ Πομς κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στο 3-4-3 και έναν εκ των Μάντζη ή Σέποβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης, ο Ρίντερ αναμένεται να επιστρέψει στα στόπερ και θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Νικολιάς και Λώλης. 

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σόρια, Λούπας, Μπακαδήμας, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Τζίνο, Δούμας (Λώλης), Νικολιάς (Αθανασίου), Χάινριχ, Μάντζης. 

Διαιτητής ο Αλιάγας

Ο διαιτητής Αριστείδης Αλιάγας από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής ορίστηκε από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μακεδονικό. Πρόκειται για τον διαιτητή που δέχτηκε επίθεση  από φιλάθλους του Εθνικού Πειραιά, μετά τη λήξη του αγώνα στη Ραφήνα με τη Θύελλα στις 30 Ιανουαρίου 2022 και μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διεγνώσθη ότι υπέστη εξάρθρωση αγκώνα.

Βοηθοί του Αλιάγα θα είναι οι Θωμάς Καλορογιάννης της ΕΠΣ Πιερίας και Δημήτριος Δανδανόπουλος της ΕΠΣ Ξάνθης. Τέταρτος ορίστηκε ο Αθανάσιος Δραγούσης της ΕΠΣ Κιλκίς και παρατηρητής διαιτησίας ο Γεώργιος Μπέης της ΕΠΣ Καβάλας.

Με κόσμο ο ΠΑΣ στην Ευκαρπία

Τη συμπαράσταση των φιλάθλων του θα έχει αύριο στη Νέα Ευκαρπία ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Μακεδονικός ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τη θύρα 4 του γηπέδου για τις ανάγκες των οπαδών της γιαννιώτικης ομάδας που θα ταξιδέψουν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Η ομάδα του Μακεδονικού όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ στον αυριανό αγώνα, ως εκ τούτου τόσο θα κοστίζει και το εισιτήριο στη θύρα 4 που θα φιλοξενηθούν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν εισιτήρια με έκπτωση 50%, δηλαδή με 5 ευρώ, για γυναίκες και ανέργους. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Μακεδονικός η αγορά των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται επί τόπου από τα εκδοτήρια στις δύο ανοιχτές θύρες. Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα θα εισέρχονται από την θύρα 4 της ανατολικής κερκίδας, αριστερά από το κλειστό στάδιο και θα καθοδηγούνται σε συγκεκριμένο σημείο της κερκίδας.

Η ταυτότητα του Μακεδονικού

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Στέλιος Μαλεζάς είναι προπονητής του Μακεδονικού από τον περσινό Σεπτέμβριο. Ο Μαλεζάς ήταν για μια τριετία προπονητής στην Κ19 του ΠΑΟΚ, με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-21, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Μακεδονικού. 

Πρόεδρος του Μακεδονικού είναι ο Παύλος Ανδρώνης, ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος σε ΜΜΕ, του ομίλου Metromedia και κυρίως της εφημερίδας Metrosport, αλλά και του ραδιοφωνικού σταθμού Metropolis 95,5 στη Θεσσαλονίκη.