Comp 1

Ο Πανσερραϊκός αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα WBC

on .

PAS BASKET

• Ο Πανσερραϊκός είναι ο αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα στη Β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας θα είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθεί στο Νέο Κλειστό στις 29 Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση πρόκρισης ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Πάνθηρες Καβάλας ή Αναγέννηση Ν. Ρυσίου -Ανταίος που θα διασταυρωθεί με τον νικητή των ζευγαριών Ανδρογέας-ΑΕΚ Περιστερίου ή Αγ. Παρασκευή-Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

Mε τον Ερμή Σχηματαρίου κληρώθηκε ο Βίκος

Ο Ερμής Σχηματαρίου, μια αρκετά δυνατή ομάδα της Elite League, είναι ο αντίπαλος των Vikos Falcons στην 1η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο αγώνας θα γίνει στο Νέο Κλειστό την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και τρεις εβδομάδες μετά (12/10) οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στο ίδιο γήπεδο για τη 2η αγωνιστική της Elite League.

Επέστρεψε στα «γεράκια»ο Γιώργος  Μανάκας

Την απόκτηση του Power Forward/Center Γιώργου Μανάκα ανακοίνωσαν οι Vikos Φalcons.Ο Μανάκας είναι γνώριμος στα μέλη της διοίκησης των Vikos Φalcons καθώς είχαν συνεργαστεί και στον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2019-2020 όταν η ομάδα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής και την άνοδο στην Α2.

Τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε σταθερά αντίπαλο των Γιαννιωτών καθώς πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του ΝΕΟΛ έχοντας 13.5 πόντους με 24 εύστοχα τρίποντα φτάνοντας μέχρι τα playoff της National League 1. Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στη Δόξα Λευκάδας κατακτώντας το πρωτάθλημα της National League 1 και μαζί την άνοδο στην Elite League.

Eίναι γεννημένος το 1997,  κατάγεται από την Κομοτηνή και έχει ύψος 2.06. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ΑΕ Κομοτηνής όπου έπαιξε σε όλα τα τμήματα μέχρι και την ανδρική ομάδα το 2013. Το 2014 μετεπήδησε στον ΓΑΣ Κομοτηνής, στη Β Εθνική, ενώ μια χρονιά αργότερα αγωνίστηκε στην Αγία Βαρβάρα Καβάλας στη Γ Εθνική κατηγορία.

Έπειτα, συνέχισε στην Ένωση Καβάλας (Α2 Εθνική), ενώ την επόμενη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής με την ομάδα της Ελευθερούπολης. Το 2018 αγωνίστηκε στον Οίακα Ναυπλίου, στη Β Εθνική, όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Α2.

Mετά τον Βίκο ΠΑΣ συνέχισε την καριέρα του στα Χανιά (Β Εθνική) και τον Λεύκιππο Ξάνθης (Β Εθνική). Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στη Δόξα Λευκάδας, επίσης στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας, όπου μέσω της διαδικασίας των play offs πανηγύρισε άλλη μια άνοδο στην Α2 κατηγορία και πέρσι αγωνίστηκε στην ομάδα του ΝΕΟ Ληξουρίου.

«Είμαι έτοιμος να δώσω το 100% για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Εύχομαι καλή χρόνια σε όλους με υγεία και περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα σε αυτή την νέα προσπάθεια στην Elite league», δήλωσε ο νεοαποκτηθείς παίκτης του Βίκου.