Comp 1

Δεύτερη μεταγραφή ο Γερμανός μέσος Χάϊνριχ

on .

HEINRICH PAS

Με τα απαραίτητα εργομετρικά τεστ και τις ιατρικές εξετάσεις, αλλά και απογευματινές προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα η καλοκαιρινή προετοιμασία για τη σεζόν 2024-25, η οποία τον βρίσκει στην Super League μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και αμφισβήτησης. 

Η ομάδα της Ηπείρου έκανε χτες τη δεύτερη μεταγραφή της, καθώς απέκτησε τον Γερμανό μέσο Μόριτς Χάϊνριχ. Μάλιστα αποτελεί προσωπική επιλογή του Αυστριακού τεχνικού Ρενέ Πομς καθώς συνεργάστηκαν και στην αυστριακή Λέομπεν.

Παράλληλα, η ομάδα έκλεισε δύο φιλικά με την αλβανική FK Bylis για το Σάββατο 3 Αυγούστου και την Αναγέννηση Άρτας στις 24 του μηνός.

Ο Χάϊνριχ ήταν από τη Δευτέρα στα Γιάννενα και μάλιστα συμμετείχε και στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Στη συνέχεια πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά τεστ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Ηπείρου. Έχει υπάρξει διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας και είναι θετικό ότι γνωρίζεται με τον προπονητή της γιαννιώτικης ομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ο Moritz Heinrich αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής είναι γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 1997 στο Μόναχο και αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μόναχο 1860 στις οποίες εντάχθηκε το 2013 σε ηλικία 17 ετών. Έπαιξε στην δεύτερη ομάδα της Μόναχο 1860 και μετά στην Preußen Münster, όπου στα δύο χρόνια παραμονής του αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στην SpVgg Unterhaching και τη σεζόν 2021-2022 φόρεσε την φανέλα της Würzburger Kickers για να ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2022 η SpVgg Bayreuth. Στο τέλος της σεζόν πέρασε για πρώτη φορά τα σύνορα της Γερμανίας για χάρη της DSV Leoben στην Αυστρία με την οποία αγωνίστηκε σε 20 αγώνες πετυχαίνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας επτά ασίστ, υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή της ομάδας, Rene Poms. O Moritz Andreas Heinrich είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Γερμανίας φτάνοντας μέχρι την U-20.

Πρώτο φιλικό με την αλβανική FK Bylis

Αρκετά είναι τα φιλικά προετοιμασίας που θα χρειαστεί να δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2 και χτες οριστικοποιήθηκαν κάποια εξ αυτών. Το πρώτο χρονικά θα γίνει το Σάββατο 3 Αυγούστου με αντίπαλο την αλβανική FK Bylis στο «Ζωσιμάδες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει σε φιλικό τη συγκεκριμένη αλβανική ομάδα. Οι δύο τους είχαν συναντηθεί και πριν 12 χρόνια, στις 22 Ιουλίου 2012 σε φιλική αναμέτρηση στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, όπου έκαναν προετοιμασία και οι δύο ομάδες. Για την ιστορία ο ΠΑΣ είχε ηττηθεί σε εκείνο το φιλικό με 0-1 από την FK Bylis.

Φιλικό στην Άρτα με Αναγέννηση

Εν τω μεταξύ χτες η Αναγέννηση Άρτας ανακοίνωσε και φιλικό προετοιμασίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας.

Η Αναγέννηση Άρτας μάλιστα έχει προγραμματίσει δυνατά φιλικά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μιας και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Παναχαϊκή, ενώ θα δώσει και φιλικά με τη Θύελλα Κατσικάς και τη Θύελλα Ελεούσας. Συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου θα διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση στην Κατσικά ανάμεσα στη Θύελλα και την Αναγέννηση και στις 4 Σεπτεμβρίου θα αναμετρηθούν σε φιλικό παιχνίδι στο «Θεόδωρος Λώλης» η Θύελλα Ελεούσας με την ιστορική ομάδα της Άρτας.

Και με Θεσπρωτό

Μια ακόμα ομάδα της περιοχής που θα αναμετρηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι και ο Θεσπρωτός μια εβδομάδα αργότερα από την Αναγέννηση Άρτας και συγκεκριμένα το Σάββατο 31 Αυγούστου 

Η ομάδα της Ηγουμενίτσας θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και θα ξεκινήσει προετοιμασία την 1η Αυγούστου. Ανάμεσα στα φιλικά που θα δώσει θα είναι και με αντίπαλο τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αν το φιλικό θα διεξαχθεί στο «Ζωσιμάδες» ή στο ΠΕΑΚΙ.