Comp 1

Ο Ν.Ο.Ι. κράτησε τα… σκήπτρα του στο 90ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

on .

NOI METALLIO KASTORIA 21 7 24

Στην κορυφή της Ελληνικής Κωπηλασίας παραμένει για μία ακόμη χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Τα γενέθλια του Ν.Ο.Ι. συμπίπτουν με την κατάκτηση του διπλού τίτλου του Πρωταθλητή και Πολυνίκη ομίλου της χώρας μας, η οποία επισφραγίστηκε χθες με τη διεξαγωγή στη λίμνη της Καστοριάς των τελικών αγώνων της β΄ φάσης του 90ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που αφορούσε στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων. 

Οι αγώνες του διημέρου συγκέντρωσαν 310 αθλητές και αθλήτριες από 28 σωματεία όλης της Ελλάδας. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα. Δεύτερος κατετάγη ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο και τρίτος ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου & Αργοναύτες με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν.Ο.Ι. είχε κατακτήσει στην α΄ φάση του Πρωταθλήματος που αφορούσε στις κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών, Νέων, Κ23 και Εφήβων - Νεανίδων 16 μετάλλια εκ των οποίων 12 χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο. Έφτασε λοιπόν συνολικά τα 20 μετάλλια εκ των οποίων τα 15 είναι χρυσά. 

Τα μετάλλια

Tα χρυσά μετάλλια για τον Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν χθες οι Σύλβια Γιουγλή, Μαρία Κωσταγυιού, Ζωή Ντούλια και Λυδία Σίκαλου στo Tετραπλό Σκιφ Κορασίδων, ο Ιάσωνας Μουσελίμης στο Σκιφ Παίδων και οι Κων/νος – Παναγιώτης Δρούγκας, Παύλος Κρικώνης, Γιώργος – Πέτρος Φαρμάκης, Χρήστος Καραγιάννης, Δημήτριος Ντάρας, Ορέστης Πίσπας, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Ερμής Λαγός και Δήμητρα Ντέμου (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο των Παίδων.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Τετράκωπος άνευ των Παίδων με τους Νικόλαο Μπάσιο, Παύλο Κουτσαβέλη, Στέφανο Βλάχο και Κων/νο Μήτσο.