Comp 1

Δεν… ΠΑΣ πουθενά με «άδειο» ρόστερ!

on .

PAS SHMA

Τα κεφάλια μέσα από την προσεχή Δευτέρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας ενόψει της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2, με τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει στο ρόστερ της να υποβάλλονται μεθαύριο σε εργομετρικά τεστ και τις ιατρικές εξετάσεις.

Στα αχαρτογράφητα νερά της Super League 2 θα πλεύσει και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τη γιαννιώτικη ομάδα να σχεδιάζει το μέλλον της στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκεί που θα αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας όπου οι εναπομείναντες παίκτες του ΠΑΣ θα έχουν την πρώτη τους γνωριμία με τον νέο Αυστριακό προπονητή Ρενέ Πομς, ενώ θα προπονηθούν υπό τις οδηγίες του ίδιου και των στενών του συνεργατών.

Η γιαννιώτικη ομάδα θα προετοιμαστεί στα Γιάννενα μέχρι τις αρχές Αυγούστου και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Καρπενήσι για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας εκεί που αναμένεται να δώσει τα πρώτα της φιλικά προετοιμασίας. 

Οι σίγουροι και οι Τζίνο-Σόρια!

Από εκεί και πέρα το «κυανόλευκο» ρόστερ έχει σχεδόν αδειάσει και θα πρέπει η ΠΑΕ σε συνεργασία με τον νέο προπονητή Ρενέ Πομς να κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να κλείσουν τις εκκρεμότητες από το περσινό ρόστερ, αλλά και να συμφωνήσουν για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις, ώστε να είναι παρόντες οι νέοι παίκτες στο βασικό στάδιο προετοιμασίας και διαθέσιμοι για τα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Στο κομμάτι των ανανεώσεων, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε  προ ημερών τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον 25χρονο Πολωνό κεντρικό αμυντικό Γιαν Σομποτσίνσκι και τον 21χρονο μεσοεπιθετικό Ιάσονα Κύρκο. Υπενθυμίζεται πώς στο γιαννιώτικο ρόστερ βρίσκονται οι τερματοφύλακες Βασίλης Αθανασίου και Θωμάς Βρακάς.

Από εκεί και πέρα, στην ομάδα βρίσκονται ο κεντρικός αμυντικός Γεράσιμος Μπακαδήμας, ο αριστερός οπισθοφύλακας Δημήτρης Ναούμης, ο 26χρονος δεξιός οπισθοφύλακας Κωνσταντίνος Πανάγου, ο μέσος Άγγελος Τσίρης που επέστρεψε από τον Γιούχτα που ήταν δανεικός, αλλά και ο επίσης 23χρονος Σλοβάκος μέσος Μάτους Μπεγκάλα που ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι στον ΠΑΣ. Στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο ΠΑΣ έχει στο ρόστερ τον μεσοεπιθετικό Αλέξανδρο Λώλη που επίσης επέστρεψε από τον δανεισμό του στον Γιούχτα, τον Γάλλο επιθετικό Λεό που έχει παίξει ξανά με τον ΠΑΣ στη Super League 2 αλλά και τον επιθετικό Λεωνίδα Μίνα.

Εν τω μεταξύ, έχει ήδη φτάσει στα Γιάννενα και ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις ο Ισπανός δεξιός Κάρλες Σόρια, ενώ το αυτό Σαββατοκύριακο αναμένεται στην πόλη και ο Ουρουγουανός αμυντικός χαφ Φεντερίκο Τζίνο. Ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας Σόρια έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Όπως έγραψε ο «Π.Λ», η πλευρά του Σόρια είχε στείλει εξώδικο στη γιαννιώτικη ΠΑΕ για οφειλές, ωστόσο πήρε κάποια χρήματα για να μην έχει δικαίωμα προσφυγής και είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν και ο Ουρουγουανός αμυντικός χαφ Φεντερίκο Τζίνο. Ο Τζίνο έχει συμβόλαιο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024, δηλαδή για ακόμα ένα εξάμηνο. 

Το κεφάλαιο Κόντε…

Στο μεταξύ, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το μέλλον του φυσικού αρχηγού Πέδρο Κόντε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο έμπειρος επιθετικός είναι βαρόμετρο για τη γιαννιώτικη ομάδα και από τους αγαπημένους παίκτες εδώ και χρόνια του φίλαθλου κόσμου της ομάδας κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψιν οι διοικούντες και το νέο προπονητικό επιτελείο, ώστε να βρεθεί τρόπος να παραμείνει στην ομάδα και να είναι ο ηγέτης της στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Πάντως, ο Κόντε εξετάζεται και από τον Ηρακλή, με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη να ενεργοποιείται σημαντικά τις τελευταίες ώρες και να ξεκινάει σχεδιασμό με παίκτες από το… πάνω ράφι.

Δοκιμές από την Κ19…

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ θα δοκιμαστούν και παίκτες από την Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας και θα αξιολογηθούν από τον Ρενέ Πομς και το επιτελείο του.

Εκτός του μέσου Ορέστη Καλέμι θα δοκιμαστούν ακόμα ο αριστεροπόδαρος, ύψους 1.84, κεντρικός αμυντικός Παναγιώτης Καφενζής, ο δεξιός μπακ χαφ Βασίλης Αθανασίου, αλλά και ο μέσος Γιάννης Βλέτσας.