Comp 1

Έλληνες και ξένοι αθλητές θα απολαύσουν και φέτος την εμπειρία του Zagori Mountain Running

on .

ZAGORI MOUNTAIN

Έτοιμο να υποδεχτεί Έλληνες και ξένους αθλητές, είναι το 13ο Zagori Mountain Running, μία διοργάνωση του μεγαλύτερου ορεινού αγώνα τρεξίματος στην Ελλάδα που βάζει εδώ και 13 χρόνια την περιοχή στον αθλητικό χάρτη της χώρας.

Για δυο ημέρες (Σάββατο και Κυριακή), οι συμμετέχοντες αθλητές θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία μέσα από τους διαφορετικούς αγώνες της διοργάνωσης, ενώ φέτος για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί ο αγώνας Challenge (60+33km), που είναι στην ουσία ο συνδυασμός δυο αγώνων: του TeRA (60km) και του Zagori Classic Race 33km . Δημιουργήθηκε για όλους εκείνους τους αθλητές που επιθυμούν να έρθουν αντιμέτωποι με την πρόκληση του να τρέξουν δυο αγώνες back-to-back, ξεπερνώντας τα προσωπικά τους όρια. Τους αγώνες συμπληρώνει και φέτος ο παιδικός αγώνας ΖΑΓΟΡΑΚΙ, ο οποίος θα προσφέρει χαμόγελα και χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Η αφετηρία και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνουν στο Τσεπέλοβο.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών αναμένεται να θαυμάσουν το φαράγγι του Βίκου και τον ποταμό Βοϊδομάτη που αποτελούν τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, τη χαράδρα του Αώου και τις ψηλές και επιβλητικές κορυφές της οροσειράς της Τύμφης που ανήκουν στο σύστημα προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, την εντυπωσιακή Δρακόλιμνη, όπως επίσης, να αντικρίσουν σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και να τρέξουν στα 46 πανέμορφα χωριά του Ζαγορίου, σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές, με εντυπωσιακά πέτρινα αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίμια και σκάλες, τοξωτά γεφύρια και πλούσια παράδοση, που δεν θα αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η επίσημη έναρξη του φετινού Zagori Mountain Running έγινε χθες, ενώ παρουσιάστηκε και το συλλεκτικό βραχιολάκι του Zagori Mountain Running 2024 που φέτος θα ενισχύσει το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – "Χάρισε ζωή", διαθέτοντας όλα τα έξοδα για την εργαστηριακή ανάλυση και αποθήκευση των δειγμάτων που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια των ημερών του αγώνα από την εθελοντική ομάδα "Dream Team – Χάρισε ζωή”. 

Τα φετινά έπαθλα των νικητών των αγώνων είναι χειροποίητα γλυπτά, φτιαγμένα από γύψο και ρητίνη, από τη Χριστίνα Σωτηροπούλου και τον Ιωάννη Κόκκαλη, Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, τα οποία δημιουργήθηκαν στο Εργαστήριο Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Τα γλυπτά αντιπροσωπεύουν τη φυσική ομορφιά των εμβληματικών πέτρινων κορυφών του όρους Τύμφης σε πλήρη αρμονία με τη μοναδική Δρακόλιμνη που αποτελεί σύμβολο του νερού.