Comp 1

Ξεκινάει τη Δευτέρα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της Super League 2

on .

KYRKOS PAS GIANNIA

• Την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουλίου με τα εργομετρικά τεστ και τις ιατρικές εξετάσεις θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της νέας σεζόν και τη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 μετά τον περσινό υποβιβασμό.

Δεύτερη ανανέωση για την ομάδα της Ηπείρου η παραμονή του Ιάσονα Κύρκου, διαψεύδει η ΠΑΕ για αυστριακούς ποδοσφαιριστές. 

Μετά τον Γιαν Σομποτσίνσκι που έμεινε στον ΠΑΣ καθώς μάνατζερ του είναι ο νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ένας ακόμα παίκτης από το περσινό ρόστερ θα μείνει στην ομάδα. Πρόκειται για τον Ιάσονα Κύρκο, ένα Γιαννιωτόπουλο, γέννημα-θρέμμα της ομάδας. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν να φοράει τη φανέλα με τον ταύρο στο στήθος, με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο Κύρκος είναι επαγγελματίας στον ΠΑΣ Γιάννινα από το καλοκαίρι του 2021, έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τον Μάιο του 2022, ενώ συνολικά μετρά δέκα εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε τέσσερις συμμετοχές με την ομάδα, λόγω κι ενός σοβαρού τραυματισμού που είχε στην αρχή του πρωταθλήματος.

Διαψεύδει η ΠΑΕ για παίκτες από Αυστρία

Μετά την πρόσληψη και την επίσημη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρενέ Πομς, αρκετά ονόματα αυστριακών ποδοσφαιριστών είδαν το φως της δημοσιότητας, όμως η γιαννιώτικη ΠΑΕ διαψεύδει ότι έχει μιλήσει ή ενδιαφερθεί με κάποιους εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, ορισμένα ρεπορτάζ ανέφεραν το όνομα του Μανουέλ Θούρβλαντ και αλλού γράφτηκε το όνομα του Αυστριακού στόπερ και μάλιστα ως επιθυμίες του Πομς για να συνεργαστεί μαζί τους. Από τη γιαννιώτικη ΠΑΕ, εκείνο που ανέφεραν είναι ότι οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν πέσει καν σαν ονόματα στο τραπέζι των συζητήσεων. Εκείνο που τονίζεται από ανθρώπους της ομάδας είναι ότι ο νέος προπονητής συνεργάζεται με τον τεχνικό διευθυντή για να βρουν παίκτες σε όλες τις θέσεις. Άλλωστε η ομάδα έχει μείνει με μόλις 10 παίκτες, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης κι άλλων. Επομένως χρειάζεται τουλάχιστον 15-17 μεταγραφές για να έχει ένα αξιοπρεπές ρόστερ.

Δοκιμές ποδοσφαιριστών από την Κ 19

Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα και ενδεχομένως και στο βασικό στο Καρπενήσι ο Αυστριακός Ρενέ Πομς θα δοκιμάσει και παίκτες από την Κ19 της ομάδας προκειμένου κάποιοι εξ αυτών να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο και να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Χτες γράψαμε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον 18χρονο μέσο Ορέστη Καλέμι, ενώ μαζί με αυτόν θα δοκιμαστούν και οι Καφενζής, Αθανασίου και Βλέτσας.

Παρά την κακή περσινή χρονιά της Κ 19 που γνώρισε βαριές ήττες όπως από τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης, υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που ξεχώρισαν και θα δοκιμαστούν προκειμένου να γίνουν επαγγελματίες. Εκτός του μέσου Ορέστη Καλέμι θα δοκιμαστούν ακόμα ο αριστεροπόδαρος, ύψους 1.84, κεντρικός αμυντικός Παναγιώτης Καφενζής, ο δεξιός μπακ χαφ Βασίλης Αθανασίου, αλλά και ο μέσος Γιάννης Βλέτσας. 

Είναι σημαντικό ο ΠΑΣ Γιάννινα να δώσει ευκαιρίες και προοπτική σε Γιαννιωτόπουλα και γενικά νεαρούς παίκτες, οι οποίοι θα έχουν φιλοδοξία και όραμα να παίξουν στην πρώτη ομάδα και να μην οδηγηθεί σε αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας ξένους παίκτες. 

Ήρθε Γιάννενα ο Σόρια, έρχεται και ο Τζίνο

Εν τω μεταξύ, έχει ήδη φτάσει στα Γιάννενα και ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις ο Ισπανός δεξιός Κάρλες Σόρια, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται στην πόλη και ο Ουρουγουανός αμυντικός χαφ Φεντερίκο Τζίνο.

Ο Σόρια έφτασε στην πόλη των Ιωαννίνων πριν δύο ημέρες και μάλιστα ανέβασε και σχετικό στόρι στο Instagram, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησε ήδη ατομικές προπονήσεις και τρέξιμο μόνος του στο ΠΕΑΚΙ τις πρωινές ώρες. Ο Ισπανός έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Η πλευρά του Σόρια είχε στείλει εξώδικο στη γιαννιώτικη ΠΑΕ για οφειλές, ωστόσο πήρε κάποια χρήματα για να μην έχει δικαίωμα προσφυγής και είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν και ο Ουρουγουανός Τζίνο. Ο Τζίνο έχει συμβόλαιο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024, δηλαδή για ακόμα ένα εξάμηνο. Παρότι αρχικά είχε κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έψαχνε ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, τελικά φαίνεται ότι δεν έχει βρει κάτι και θα συνεχίσει στον ΠΑΣ τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.