Comp 1

Συμπληρώθηκε με Χαρίση το επιτελείο του ΠΑΣ πρώτη ανανέωση ο Πολωνός Σομποτσίνσκι

on .

XARISHS PAS

Μετά την πρόσληψη του Αυστριακού προπονητή Ρενέ Πομς, χτες συμπληρώθηκε και το τεχνικό του επιτελείο με την ανακοίνωση του προπονητή φυσικής κατάστασης, θέση στην οποία θα παραμείνει ο Δημήτρης Χαρίσης, ενώ σειρά τώρα παίρνουν οι ποδοσφαιριστές. 

Πρώτη ανακοινώθηκε η ανανέωση του Πολωνού στόπερ Σομποτσίνσκι, ενώ έρχεται και άλλες ανακοινώσεις νέων παιδιών που θα γίνουν επαγγελματίες όπως ο Καλέμι. 

Ο Δημήτρης Χαρίσης είναι Γιαννιωτόπουλο και αδερφός του Χάρη Χαρίση, του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Σίβασπορ. Ο Δημήτρης Χαρίσης ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης στην Κ 19 και την Κ 17 του ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη σεζόν και στη συνέχεια διατέλεσε υπηρεσιακός γυμναστής της αντρικής ομάδας όταν αποχώρησε ο Μιχάλης Γρηγορίου με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Ο Χαρίσης θα παραμείνει στο πόστο του και εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο του νέου προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Ρενέ Πομς.

Ο Δημήτρης Χαρίσης γεννήθηκε το 1993 στα Γιάννενα και είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια με ειδικότητα πάνω στην φυσική κατάσταση. Στο παρελθόν έχει βρεθεί ως γυμναστής στις Κ17 και Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και στις Ακαδημίες του Αστέρα Ιωαννίνων και του Ερμή Ιωαννίνων. Την περσινή σεζόν ο Δημήτρης Χαρίσης βρισκόταν ήδη στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας τον ρόλο του γυμναστή. Είναι κάτοχος του UEFA Β.

Πρώτη ανανέωση ο Σομποτσίνσκι

Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον 25χρονο Πολωνό κεντρικό αμυντικό Γιαν Σομποτσίνσκι ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ανακοινώνοντας ουσιαστικά την πρώτη ανανέωση ποδοσφαιριστή από το περσινό ρόστερ. Ο Σομποτσίνσκι ήρθε τον περασμένο Γενάρη στον ΠΑΣ Γιάννινα, κατέγραψε έξι συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ, αυτό κόντρα στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην ήττα του ΠΑΣ με 4-2.

Επαγγελματικό συμβόλαιο ο Καλέμι

Τόπο στα νιάτα θα δώσει τη φετινή σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα με βάση τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της διοίκησης Χριστοβασίλης, αλλά και τα σφιχτά έσοδα της Super League 2. Ένα από τα νεαρά παιδιά που θα γίνει επαγγελματίας είναι όπως όλα δείχνουν ο Ορέστης Καλέμι, παιδί που αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στην Κ 19 της γιαννιώτικης ομάδας.

Ο Καλέμι είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 2006, δηλαδή είναι 18 χρονών και μπήκε από μικρός στις ακαδημίες του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι μέσος και αγωνίζεται στις θέσεις του κέντρου και κυρίως ως «8» ή ακόμα και «10». Αγωνίστηκε στην Κ 15 της ομάδας και στη συνέχεια θέλησε  να κυνηγήσει μια μεταγραφή στο εξωτερικό και δοκιμάστηκε στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Σπάρτα Ρότερνταμ, χωρίς όμως επιτυχία, αφού δεν πέρασε τις δοκιμές της ολλανδικής ομάδας.

Επέστρεψε πίσω στην Ελλάδα και εκεί τον ανέλαβε ο Μιχάλης Μπόλος, πρώην προπονητής του Αετού Νήσου. Ο Καλέμι έπαιξε με επιτυχία για ένα εξάμηνο στο Νησί τη σεζόν 2022-23 και πέτυχε 5 γκολ σε 16 συμμετοχές και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Την επόμενη σεζόν αποφάσισε να γυρίσει στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ανθυμιάδης τον πήρε στην Κ 19.

Μπορεί η Κ 19 να έκανε κακή πορεία την περασμένη σεζόν και να δέχτηκε βαριές ήττες σε κάποια παιχνίδια, ωστόσο ο Καλέμι ξεχώρισε και κέντρισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της πρώτης ομάδας.