Comp 1

Κοντά σε συμφωνία με προπονητή ο ΠΑΣ Γιάννινα!

on .

PAS SHMA PAGKOS

Σε… κακόγουστο ανέκδοτο που προκαλεί θυμηδία πλέον στους φιλάθλους τείνει να εξελιχθεί το θέμα του προπονητή στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς το σίριαλ κρατάει σχεδόν δύο μήνες, ωστόσο όλα δείχνουν ότι υπάρχει συμφωνία και θα ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο το πρόσωπο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Γιαννιωτών. 

Φαβορί ο Αλέκος Τάτσης για προπονητής στην Κ 19 και την Κ 17 και ο Θοδωρής Γκίτκος για προπονητής τερματοφυλάκων. Μετά το… φιάσκο με τον Πορτογάλο προπονητή Βίτορ Μαρτίνς που ήρθε, είδε και… απήλθε, οι διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν γίνει ιδιαίτερα φειδωλοί στις πληροφορίες που διαρρέονται. Αφού έψαξαν και έκαναν… έρευνα για τη πηγή της πληροφορίας που είχε ο «Π.Λ.» και έβγαλε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το όνομα του Μαρτίνς, στη συνέχεια αποφάσισαν να κινηθούν με απόλυτη μυστικοπάθεια. Λες και το πρόβλημα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι η διαρροή ονομάτων και όχι η καθυστέρηση λήψης αποφάσεων και η έλλειψη ρευστού στο εσωτερικό της ομάδας. 

Όπως όλα δείχνουν, το… σίριαλ βαίνει στο τέλος του και ο ΠΑΣ Γιάννινα «κάλλιο αργά, παρά ποτέ» θα αποκτήσει προπονητή και τεχνικό επιτελείο. Μετά το ναυάγιο με τον Πορτογάλο Μαρτίνς, πολλά ονόματα είδαν το φως της δημσιότητας και ακόμα περισσότερα ακούστηκαν. Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση Χριστοβασίλη μίλησε με 3-4 προπονητές, ωστόσο δεν κατάφερε να επέλθει συμφωνία σε καμία εκ των περιπτώσεων. Ένας εξ’ αυτών ήταν από την Αργεντινή, αλλά η περίπτωση δεν… περπάτησε. 

Πλέον, με απόλυτη μυστικοπάθεια Παναγιώτης Χριστοβασίλης και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι κοντά σε συμφωνία με ξένο προπονητή από την Ευρώπη. Πιθανότατα είναι Αυστριακός, νέος σε ηλικία και χωρίς ομάδα εδώ και κάποιους μήνες. Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένονται εξελίξεις με το θέμα του προπονητή και δεν αποκλείεται να γίνει και η… πολυπόθητη ανακοίνωση πρόσληψης. Άλλωστε, δεν υπάρχει άπειρος χρόνος και η ομάδα έχει μείνει με μόλις 10-11 παίκτες στο ρόστερ της.

Αναλαμβάνει την Κ19 ο Αλέκος Τάτσης

Ο Αλέκος Τάτσης αναμένεται να αναλάβει ως προπονητής τα τμήματα υποδομής Κ17 και Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα, αρκεί το πρωτάθλημα Κ19 να γίνει όπως πέρυσι και να είναι όλο κι όλο 6-7 παιχνίδια.

 Να σημειωθεί ότι ήδη μελετάται από τη Super League 2 να γίνει ένα πιο κανονικό πρωτάθλημα στην Κ19 και όχι να γίνει με την περσινή του μορφή. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από τη διοργανώτρια αρχή, οπότε ο Αλέκος Τάτσης θα είναι στον πάγκο και των δυο ομάδων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κατεβάσει και την Κ15, με τον προπονητή Χρήστο Ράπτη να αναμένεται να συνεχίσει στον πάγκο μιας ομάδας που πέρυσι έφτασε μια ανάσα από τη συμμετοχή της στο Final Four της Κ15 της Super League.

Όσον αφορά τον Αλέκο Τάτση, ξεκίνησε από τον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, έγινε επαγγελματίας με τη γιαννιώτικη ομάδα το 1996 και έπαιζε ως επιθετικός. Aγωνίστηκε, επίσης, στην Προοδευτική, στον Ολυμπιακό, στην αγγλική Κόλτσεστερ, στον Εθνικό Πειραιώς, στον Βύζαντα Μεγάρων αλλά και στη Δόξα Κρανούλας στη Γ’ Εθνική. 

Ως προπονητής θήτευσε στους πάγκους της Μουσιωτίτσας, του Θριάμβου Σερβιανών όπου κατέκτησε νταμπλ και κέρδισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική το 2018, του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και της Ανατολής.

Γκίτκος για προπονητής τερματοφυλάκων

Ένας παλιός γνώριμος που αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ιανουάριο του 2001 εως το τέλος της σεζόν 2002-03, ο Θοδωρής Γκίτκος, προορίζεται για τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων. Με καταγωγή από τα Τρίκαλα,  ως τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί, επίσης, σε Βέροια, Ιωνικό, Άρη, Εθνικό Αστέρα, Νίκη Βόλου, Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου. Στα Λευκάδια Ημαθίας ήταν παίκτης και προπονητής, για πέντε χρόνια ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στη Βέροια και πέρυσι θήτευσε στο ίδιο πόστο στην Κοζάνη στο πρωτάθλημα της Super League 2.