Comp 1

Την… πόρτα της ΕΡΤ θα χτυπήσουν οι ομάδες της Super League 2 για τηλεοπτικό συμβόλαιο

on .

ERT SPORTS

Ένα σημαντικό κομμάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων στη δεύτερη κατηγορία προσπαθούν να επιλύσουν οι ομάδες της Super League 2 και για τον λόγο αυτό συστάθηκε πενταμελής επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Παναγιώτης Χριστοβασίλης. Την πόρτα της ΕΡΤ χτύπησαν οι ομάδες, βοήθεια υποσχέθηκε από πλευράς Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τα χαμηλά έσοδα της κατηγορίας από εισιτήρια, διαρκείας και χορηγίες είναι ένας «σκόπελος» που θέλουν να ξεπεράσουν οι ομάδες της Super League 2, ανάμεσα τους και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αρχικά η πρώτη απαίτηση των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας είναι να αυξηθούν τα έσοδά τους από τη φορολόγηση του στοιχήματος. 

Ο πρόεδρος της Super League 2 Πέτρος Μαρτσούκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Απαιτούμε να αυξηθούν τα έσοδα από τη φορολογία του στοιχήματος. Σε μια νύχτα ο Αυγενάκης μας πήγε από το 17% στο 5%. Ευχαριστώ τους κυρίους Βρούτση, και Μαυρωτά με τους οποίους έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Ευελπιστώ ότι το ποσοστό στις ομάδες μας θα αυξηθεί».

 Κρίσιμο θέμα το τηλεοπτικό

Μετά το σημαντικό θέμα των εσόδων από τη φορολογία του στοιχήματος, οι ομάδες της Super League 2 φέτος «καίγονται» για να κλείσει νωρίς το θέμα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Κι αυτό γιατί πέρυσι χάθηκε η μισή και παραπάνω χρονιά χωρίς πρωτάθλημα πριν δοθούν τα δικαιώματα τελικά στο Action 24. 

Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί μια πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο της Super League 2 Πέτρο Μαρτσούκο, η οποία ανέλαβε να χειριστεί το θέμα των τηλεοπτικών. 

Εκτός του Μαρτσούκου συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣ Παναγιώτης Χριστοβασίλης, ο πρόεδρος της Κηφισιάς Χρήστος Πρίτσας, ο ιδιοκτήτης του Μακεδονικού Παύλος Ανδρώνης και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Παναργειακού, Θανάσης Τσιόδρας. 

Οι παράγοντες της Super League 2 ετοιμάζονται να στείλουν ανοιχτή επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού προκειμένου να ζητήσουν τη στήριξη της πολιτείας και συγκεκριμένα της δημόσιας τηλεόρασης. Κάτι που αποκάλυψε άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος της λίγκας στις δηλώσεις του. 

Μάλιστα, η πενταμελής επιτροπή έχει ζητήσει να επισκεφθεί και τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τη δυνατότητα τηλεοπτικού συμβολαίου από τον δημόσιο πάροχο. Βέβαια, ο ίδιος ο κ. Ζούλας ήταν αρνητικότατος την περσινή χρονιά και για αυτό οι ομάδες κατέληξαν στο Action 24. 

Το συγκεκριμένο κανάλι έχει δείξει και φέτος ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όμως το ποσό που προσφέρει είναι αρκετά πιο χαμηλό από εκείνο που προσδοκούν να πάρουν οι ομάδες της Super League 2. 

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα τελείως αρνητική στάση τηρούν και οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, η Cosmote TV και η Nova, πιθανόν γιατί δεν βλέπουν μεγάλα κέρδη στην κατηγορία αυτή και προτιμούν να επικεντρωθούν σε μεγάλα ξένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.