Comp 1

Στις 22 Σεπτεμβρίου η σέντρα της Super League 2

on .

SUPER LEAGUE 2 KLHROSH 10 7 24

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον υποβιβασμό, όπως αποφασίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Το πρωτάθλημα θα γίνει τελικά σε δύο ομίλους με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τοποθετείται στον Α’ όμιλο που θα έχει συνολικά 10 ομάδες. Επίσης, συστάθηκε 5μελής επιτροπή που θα χειριστεί το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Παναγιώτης Χριστοβασίλης.

Το χτεσινό Δ.Σ. της Super League 2 στα γραφεία της λίγκας έβγαλε αρκετές ειδήσεις, ενώ εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2024-25. Για πρώτη φορά συμμετείχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον πρόεδρο Παναγιώτη Χριστοβασίλη να δίνει το «παρών» στη συνεδρίαση της λίγκας καθώς η γιαννιώτικη ομάδα έκανε εγγραφή στην κατηγορία μαζί με άλλες 6 ομάδες, τον Αστέρα Τρίπολης Β, την Κηφισιά, τον Πανιώνιο, τον Παναργειακό, την Καβάλα και τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η σέντρα της χρονιάς στην Super League 2 να γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ και πάλι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους όπως έγινε και την περσινή χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 θα ξεκινήσει 36 ημέρες μετά τη σέντρα του πρωταθλήματος της Super League 1, το οποίο θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά, το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 θα διεξαχθεί όπως και τη σεζόν 2023-2024,  σε δυο ομίλους (Α 10 ομάδες / Β 11 ομάδες) και δυο φάσεις. Στα Play Off  θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσεις 1-5 και στα Play Out αυτές από 6-10 στον Α’ όμιλο και αντίστοιχα 6-11 στον Β’ όμιλο, όπως ακριβώς ίσχυσε και πέρυσι, με την βαθμολογία διαιρεμένη δια δυο. Στην ουσία δηλαδή δεν πέρασε η πρόταση της Παναχαϊκής για κοινά Play Off με 8 ομάδες από τους δύο ομίλους. 

Ο πρώτος κάθε ομίλου των Play Off θα προβιβάζεται στην Super League, ενώ θα υποβιβάζονται 2 και 3 ομάδες αντίστοιχα, με την αλλαγή από του χρόνου να είναι ότι καμία δεν θα υποβιβαστεί απευθείας, αλλά μέσα από τη διαδικασία των Play Out.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας  στην κανονική διάρκεια θα ισχύσουν τα κριτήρια του ΚΑΠ ενώ μετά το τέλος των Play Off / Play Out, το κριτήριο θα είναι η ανώτερη θέση που έχουν καταλάβει στην κανονική διάρκεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

2 Εγκρίθηκαν τα πρακτικά του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου

2 Εγγράφηκαν νέα μέλη οι εξής: Αστέρας Τρίπολης B, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Καβάλα, Κηφισιά, Παναργειακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα.

2 Αποφασίστηκε η 22α Σεπτεμβρίου 2024 ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025

2 Επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος ψηφίστηκε ομόφωνα η Nike Flight της εταιρίας «11 Τeam Sport Ηellas»

2 Ανοίχτηκαν οι προσφορές των ασφαλιστικών εταιριών για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, όπου ψηφίστηκε η Allianz.

2 Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή με τους κ.κ. Μαρτσούκο, Ανδρώνη, Τσιόδρα, Πρίτσα και Χριστοβασίλη που θα διαχειριστούν το θέμα της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

2 Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, κατά την εισήγηση της Διοργανώτριας.

2 Προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός 2023-2024».