Comp 1

Την Καναδή Τζανίκα Γκρίφιθ Γουάλας απέκτησε η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ!

on .

JANIKA GRIFFITH

Την πρώτη ξένη αθλήτρια για τη σεζόν 2024-2025 ανακοίνωσε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα. Η Καναδή γκαρντ Τζανίκα Γκρίφιθ Γουάλας συμφώνησε προχθές το βράδυ με την διοίκηση των Ηπειρωτών και θα ενισχύσει την προσπάθεια της ντόπιας ομάδας στις αυξημένες φέτος υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Γουάλας, απόφοιτη αμερικάνικου κολλεγίου, αγωνίστηκε πέρυσι στο αγγλικό πρωτάθλημα έχοντας κατά μέσο όρο 20,5 πόντους και σχεδόν 5 ριμπάουντ, ενώ κρατά και το ρεκόρ σκοραρίσματος σε έναν αγώνα με 50 πόντους!

Η ανακοίνωση:

«Ανήμερα των 58ων γενεθλίων της ομάδας μας με ευχές για τον σύλλογο και όλον τον κόσμο του, η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με την πρώτη ξένη αθλήτρια για τη νέα σεζόν, την Janika Griffith Wallace!

Η Καναδή αθλήτρια είναι γεννημένη στις 15/6/1998 και αγωνίζεται στις θέσεις των Guard. Είναι απόφοιτος του κολεγίου της Βιρτζίνια – VCU με τις τελευταίες 2 χρονιές να έχει κατά μέσο όρο 9.5 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 2 ασιστ. Την περσινή χρονιά στην Αγγλία, στην πρώτη της χρόνια ως επαγγελματίας με την ομάδα των Durham Palatinates, βοήθησε σημαντικά στην είσοδό τους στα play off μετρώντας σε 21 αγώνες 20.5 πόντους (πρώτη σκόρερ), 4.9 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο».