Comp 1

Γράφει ιστορία ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη συμμετοχή στο Eurocup!

on .

doyrba

Τη πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ηπειρώτικου μπάσκετ ετοιμάζεται να γράψει η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς όπως ανακοίνωσε και επίσημα θα συμμετάσχει στο Eurocup των γυναικών της σεζόν 2024-25, ενώ οι Γιαννιώτισσες θα μάθουν τον αντίπαλό τους στην κλήρωση που θα γίνει στο Μόναχο στις 18 Ιουλίου.

Οι Γιαννιώτισσες πραγματοποίησαν μία εξαιρετική σεζόν κατακτώντας την 5η θέση στην Α1 Γυναικών και σήμερα εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η γυναικεία ομάδα είναι συνεπής στα μεγάλα ραντεβού και στις προκλήσεις που της εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει πάρει μέρος σε δυο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος και την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, την οποία και κατέκτησε μετά από δυο νίκες κόντρα στον Ηρακλή στα play off. Το μεγάλο, όμως, όνειρο έγινε πραγματικότητα με το πράσινο φως για τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον ΠΑΣ να ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, έχοντας στο πλευρό του τον μοναδικό και ανεπανάληπτο κόσμο του.

Γιορτή για το μπάσκετ της πόλης!

Σε πανηγυρικό τόνο και η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη γυναικεία ομάδα να δίνει το έναυσμα να στηθεί μια ακόμα γιορτή για το μπάσκετ της πόλης μας γεμάτη παλμό, συναισθήματα και συγκινήσεις.

«Με περισσή υπερηφάνεια και συγκίνηση στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή της ομάδας μας για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο γυναικών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης γνωστό και ως FIBA EuroCup Women.Είμαστε σίγουροι πως όλοι μαζί θα στήσουμε μια ακόμα γιορτή για το μπάσκετ της πόλης μας γεμάτη παλμό, συναισθήματα και συγκινήσεις όπως μόνο εμείς ξέρουμε», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Πρώτη μεταγραφή η Φελίσια Ντούρβα

Την πρώτη της μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα και όπως ανακοίνωσε η γιαννιώτικη ομάδα, η Ελληνοσουηδή Φελίσια Ντούρβα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασία για την επόμενη σεζόν.

Η Ντούρβα αγωνιζόταν στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και έπαιζε τα τελευταία 4 χρόνια με το πανεπιστήμιο Fresno Pasific της Καλιφόρνιας. Επίσης, έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές της Σουηδίας. Αγωνίζεται στη θέση της guard. Ήταν βασικό στέλεχος σε όλες τις μικρές εθνικές της Σουηδίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στο πανεπιστήμιο Fresno Pasific με την πιο παραγωγική της χρονιά να είναι η τελευταία, μετρώντας σε 30 αγώνες 12.3 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ σε 26.6 λεπτά κατά μέσο όρο.

Η Διοικούσα Επιτροπή εύχεται στη νέα αθλήτρια της ομάδας μια παραγωγική και δημιουργική χρονιά με υγεία.

Ανανέωσαν Σαρηγιαννίδου, Ξανθοπούλου, Δαμουλάκη

Τη «σημαία» της ομάδας, την αρχηγό Ντίνα Σαρηγιαννίδου κράτησε στο ρόστερ η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ. 

Η εμβληματική αρχηγός που θα φοράει τα κυανόλευκα για δωδέκατη σεζόν, έσπασε τα κοντέρ καθώς είχε ομολογουμένως την καλύτερη της χρονιά με τον σύλλογο τελειώνοντας το πρωτάθλημα με 13.1 πόντους, 8.6 ριμπάουντ, 2.7 ασσίστ, 1.8 κλεψίματα σε 31.1 λεπτά συμμετοχής καθώς και 16.7 στο σύστημα αξιολόγησης, το καλύτερο από πλευράς Ελληνίδων.

Επιβραβεύτηκε φέτος για την πορεία της στο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με την κλήση της στην Εθνική Γυναικών και την συμμετοχή της στο 3ο Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» το οποίο διεξήχθη στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο ΠΑΣ ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Στέλλα Ξανθοπούλου, μία αθλήτρια που σε δύο διαφορετικές περιόδους πάει για την 7η χρονιά της στον ΠΑΣ.

«Για 7η χρονιά στο «σπίτι μου» τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Είμαι ευγνώμων που μετά από αυτή τη πετυχημένη χρονιά και έχοντας υπόψιν ότι έχουμε και την ευκαιρία να βρεθούμε στην Ευρώπη που θα είναι η επιβράβευση όλων αυτών των χρόνων της σκληρής δουλειάς και στήριξης που έχουμε από την διοίκηση και κυρίως από τον υπέροχο κόσμο μας που είναι στυλοβάτης και το πιο δυνατό «χαρτί» μας για αυτό που έπεται στην συνέχεια ήταν αδύνατο να φύγω», τόνισε η Ξανθοπούλου για την ανανέωση της συνεργασίας.

Ο χορός των ανανεώσεων είχε ανοίξει με την Γεωργία Δαμουλάκη.

Η 20χρονη αθλήτρια βοήθησε την ομάδα  στο στόχο που είχε για την κατάληψη της 5ης θέσης. Η Δαμουλάκη σε 21 λεπτά συμμετοχής είχε κατά μέσο όρο 3.9 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 23 αγώνες που αγωνίστηκε τη σεζόν 2023-24, ενώ παράλληλα η Γεωργία κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών.