Comp 1

Ξένος θα είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα!

on .

PAS GIANNINA LOGO

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το οριστικό ναυάγιο και την αποχώρηση του Γιώργου Γεωργουλόπουλου και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει με ξένο προπονητή που δεν έχει εργαστεί ξανά στην Ελλάδα.

Μετά τις αθρόες αποχωρήσεις από το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα και την αποχώρηση ολόκληρου του τεχνικού επιτελείου, ήρθε η ώρα η διοίκηση να κάνει κάτι πάνω στην… καμμένη γη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος Παναγιώτης Χριστοβασίλης έχει συμφωνήσει με ξένο τεχνικό προκειμένου να αναλάβει την ομάδα και να την οδηγήσει στην Super League 2.

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα γίνει και η ανακοίνωση του νέου προπονητή μαζί με το τεχνικό επιτελείο, το οποίο θα είναι δικής του επιλογής. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τον Πορτογάλο που συζητούσε ο ΠΑΣ εδώ και καιρό και είχαμε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ ή από κάποια άλλη χώρα.

Άνθρωποι της ομάδας πάντως διαψεύδουν ότι πρόκειται για τον Αριέλ Ιμπαγάσα, πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Β’. Άλλωστε όσο περνούν οι ημέρες τα σενάρια και η παραφιλολογία περί εμπλοκής του Ολυμπιακού στα διοικητικά του ΠΑΣ λιγοστεύουν καθώς ακόμα και οι…,κασσάνδρες αποσύρουν το σενάριο κάνοντας λόγο για deal που δεν είχε αίσια έκβαση.

Με την ανακοίνωση προπονητή πάντως θα πρέπει να αρχίσουν να δρομολογούνται κάποιες εξελίξεις. Κι αυτό γιατί έχει αργήσει πάρα πολύ ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό που και πότε θα κάνει προετοιμασία η ομάδα, τουλάχιστον το βασικό στάδιο, αν και ποια φιλικά θα παίξει και πολλά ακόμα ζητήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η προετοιμασία θα γίνει σε ελληνικό έδαφος και πιθανότατα είτε στο Καρπενήσι είτε στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες η διοίκηση Χριστοβασίλη.

Ζητάει πίσω λεφτά η Περιφέρεια Ηπείρου!

Ένα ακόμα οικονομικό αγκάθι, από τα ουκ ολίγα που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα, έχει να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κι αυτό αφορά χρήματα που ζητάει πίσω η Περιφέρεια Ηπείρου για πρόγραμμα ΕΣΠΑ που δεν υλοποίησε. 

Το ρεπορτάζ έγινε από τη Βάσω Σκουλίκα και το epiruspost.gr και αναφέρει ότι η γιαννιώτικη ΠΑΕ θέλησε να δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα  και υπηρεσίες και αναζήτησε χρηματοδότηση του επενδυτικού της σχεδίου μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΣΠΑ το 2019.

Μία από τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί και εγκρίθηκαν ήταν και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρόταση αφορούσε στη δημιουργία πρότυπου εργοβιομετρικού κέντρου μέτρησης αθλητικής απόδοσης. Τον Αύγουστο του 2020 μάλιστα από την Περιφέρεια Ηπείρου εγκρίθηκε και δόθηκε προκαταβολή ύψους 79.413 ευρώ.

Παρόλ’ αυτά το επενδυτικό σχέδιο δεν προχώρησε και όπως διαπίστωσε η επιτροπή ελέγχου δεν ολοκληρώθηκε το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο της επένδυσης.

Έτσι με απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και κοινοποιήθηκε ήδη στην ΠΑΕ, ζητείται πίσω το ποσό της προκαταβολής με τους νόμιμους τόκους, συνολικού ύψους 84.152 ευρώ…