Comp 1

Στα Γιάννενα τράβηξε… κουπί το μέλλον της Κωπηλασίας!

on .

16H PANELLHNIA SYNANTHSH ANAPTYKSHS KOPHLASIAS

Στα Γιάννενα χτύπησε επί ένα τριήμερο η «καρδιά» της Ελληνικής Κωπηλασίας, με αφορμή την 16η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης και τους αγώνες της α΄ φάσης της που διεξήχθησαν στον υγρό στίβο της λίμνης Παμβώτιδας. 

Στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί, συμμετείχαν περίπου 200 νεαροί αθλητές και αθλήτριες από 24 διαφορετικά σωματεία, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του αθλήματος. Όλοι αυτοί οι κωπηλάτες και κωπηλάτριες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο επίπεδο, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και βάζουν πλέον πλώρη για ακόμη σημαντικότερες δοκιμασίες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων της χώρας. 

«Εξαιρετική διοργάνωση…»

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη των χθεσινών αγώνων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας, τόνισε πως η ΕΚΦΟΝΣ είναι πάρα πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για μία εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαρίστησε γι’ αυτό τον οικοδεσπότη των αγώνων Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. «Μας δυσκόλεψε λίγο ο καιρός το Σάββατο, όμως σήμερα οι συνθήκες ήταν ιδανικές και όλα πήγαν καλά. Είμαστε χαρούμενοι γιατί συμμετείχαν σ’ αυτούς εδώ του αγώνες πολλά μικρά παιδιά με ταλέντο, τα οποία παιδιά είναι αυτά που θα γίνουν οι αυριανοί Ολυμπιονίκες μας», κατέληξε. 

Υψηλοί οι στόχοι

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Νίκος Εξάρχου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή, όπως είπε, έκλεισε ένα διήμερο με τον καλύτερο τρόπο, με τέλειες καιρικές συνθήκες σε έναν τέλειο στίβο, τονίζοντας πως οι νεαροί αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αναχωρούν από τα Γιάννενα χαρούμενοι τόσο οι ίδιοι, όσο και οι γονείς τους αλλά και τα σωματεία που συμμετείχαν στην Πανελλήνια Κωπηλατική Συνάντηση.

«Είμαστε πλέον έτοιμοι για την επόμενη διοργάνωση που θα είναι μεγαλύτερη και θα γίνει τον επόμενο χρόνο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων και ευελπιστούμε να αναλάβουμε και το Βαλκανικό που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2025. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και αν αυτό το Σαββατοκύριακο τα πήγαμε καλά όπως μας λένε όλοι, υποσχόμαστε, με την εμπειρία που αποκτήσαμε μέχρι τώρα, ότι οι αγώνες που θα γίνουν του χρόνου θα είναι άψογοι», σημείωσε ο κ. Εξάρχου. Καταλήγοντας ευχαρίστησε δημόσια εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου όσους προσήλθαν και παρακολούθησαν τους αγώνες ενθαρρύνοντας με το χειροκρότημά τους τούς μικρούς αθλητές και αθλήτριες.