Comp 1

Παρελθόν αποτελεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Καραχάλιος

on .

KARAXALIOS

Στη δεύτερη πώληση ποδοσφαιριστή από το περσινό ρόστερ προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Ζήσης Καραχάλιος θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ, με τη διοίκηση Χριστοβασίλη να εξασφαλίζει ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ από τη μεταγραφή του παίκτη.

Ο Ζήσης Καραχάλιος είχε ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι το καλοκαίρι του 2025, ωστόσο η διοίκηση Χριστοβασίλη είχε αποφασίσει να πουληθεί, όπως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής καθώς δεν επιθυμούσε να συνεχίσει στην Super League 2 μετά τον υποβιβασμό της γιαννιώτικης ομάδας. 

Η πρώτη ομάδα που προσέγγισε τον Παναγιώτη Χριστοβασίλη για να αγοράσει τον Καραχάλιο ήταν ο ΟΦΗ, ωστόσο η πρόταση ήταν κοντά στα 60.000 ευρώ και απορρίφθηκε καθώς ήταν πολύ χαμηλή. Στη συνέχεια προέκυψε το ενδιαφέρον του Αστέρα Τρίπολης. Άνθρωποι της διοίκησης των Αρκάδων είχαν επαφή με τον Χριστοβασίλη και η πρότασή τους ήταν κοντά στις 130.000 ευρώ. Σε εκείνο το σημείο όμως μέτρησε και η γνώμη του ίδιου του ποδοσφαιριστή. 

Ο Καραχάλιος ήθελε ΟΦΗ, ενώ και ο Μίλαν Ράσταβατς δεν τον προόριζε για βασικό, κάτι που προφανώς είχε φτάσει στα αυτιά του Καρδιτσιώτη χαφ. Έτσι ο Καραχάλιος πίεσε για να κλείσει στον ΟΦΗ, κάτι που τελικά έγινε καθώς ο Μηνάς Λυσάνδρου από πλευράς Κρητικών ανέβασε την προσφορά του στις 100.000 ευρώ και επήλθε προφορική συμφωνία. 

Την προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων επιβεβαίωσε και επίσημα η γιαννιώτικη ομάδα, ενώ ο Καραχάλιος είναι από σήμερα στο Ηράκλειο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καραχάλιος αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Ηρακλείου. 

Έτσι, μετά τα πρώτα λεφτά που μπήκαν στα ταμεία της γιαννιώτικης ομάδας από την προκαταβολή για την πώληση του Ροσέρο στο Μεξικό τώρα θα μπουν άλλα 100.000 ευρώ από την πώληση του Καραχάλιου στον ΟΦΗ. Χρήματα πάντως αρκετά λιγότερα από τα 400.000 ευρώ που έδινε η ρωσική Κίμκι για τον παίκτη πριν 1,5 χρόνο. Όπως και να έχει, σειρά τώρα πρέπει να πάρει στον ΠΑΣ και ο μεταγραφικός σχεδιασμός για την ενίσχυση της ομάδας στη Super League 2. 

Ο Καραχάλιος αποχωρεί μετά από 3 χρόνια από τον ΠΑΣ και τα Γιάννενα έχοντας συμπληρώσει 85 συμμετοχές με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου», δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, ενώ μοίρασε μια ασίστ.

Μυθεύματα και φήμες περί Ολυμπιακού

Την ίδια ώρα που οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο και αδειάζει το περσινό ρόστερ, η διοικητική αστάθεια και η αφερεγγυότητα δίνουν τροφή σε σενάρια και φημολογίες. Μία από αυτές τις φήμες αναφέρει ότι η ομάδα θα πουληθεί σε ανθρώπους του περιβάλλοντος Μαρινάκη και συμφερόντων του Ολυμπιακού. 

Δυστυχώς, όσο δεν ανακοινώνεται προπονητής και όσο η διοίκηση Χριστοβασίλη πουλάει και δεν κάνει μεταγραφές τόσο θα αυξάνονται και οι φήμες για το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Τα τελευταία 24ωρα από στόμα σε στόμα διαδίδεται η φήμη ότι η ομάδα έχει πουληθεί σε ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι ψάχνουν να διοχετεύσουν κάπου τους παίκτες από την ομάδα β’ που υποβιβάστηκε και πιθανότατα θα διαλυθεί. Μάλιστα, τα σενάρια κάνουν λόγο ακόμα και πρόσωπα που θα έρθουν στα Γιάννενα. 

Η φημολογία θέλει τον πρώην παίκτη των «ερυθρόλευκων» Γιάννη Μανιάτη να αναλαμβάνει πρόεδρος και να έρχεται προπονητής στα Γιάννενα ο Αριέλ Ιμπαγάσα, με βοηθό τον Τάσο Πάντο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π.Λ.» τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αληθινή βάση. Καμία συμφωνία δεν έχει γίνει με ανθρώπους του Ολυμπιακού.