Comp 1

Η πώληση του Καραχάλιου και τα δεδομένα για Εραμούσπε στον ΠΑΣ

on .

ERAMOYSPE KARAXALIOS

Μετά την πώληση του Ροσέρο στο Μεξικό και τη Νεκάξα και την αποδέσμευη του Παντελάκη που θα συνεχίσει στον Παναιτωλικό, σε πρώτη προτεραιότητα από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η πώληση του Καραχάλιου, αλλά και οι διαπραγματεύσεις με τον Αργεντινό Εραμούσπε για το αν θα συνεχίσει ή όχι στους Γιαννιώτες τη νέα σεζόν.

Το Σαββατοκύριακο και γενικότερα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι προσπάθειες της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα θα επικεντρωθούν στην πώληση του Καραχάλιου, αλλά και στις συζητήσεις με τον Ροντρίγκο Εραμούσπε.  Ας τα πάρουμε από την αρχή: όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ η διοίκηση Χριστοβασίλη έχει αποφασίσει να πουληθεί ο Καραχάλιος καθώς δεν είναι και επιθυμία του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει στην Super League 2. Η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Καρδιτσιώτη χαφ του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο ΟΦΗ, όμως η πρόταση που κατέθεσαν οι Κρητικοί ήταν χαμηλή και αρκετά κάτω από τις 100.000 ευρώ. Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αρνητική, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επανέλθει η ομάδα του Ηρακλείου.

Την ώρα όμως που ο μάνατζερ του Καραχάλιου Βασίλης Ρόβας εξετάζει και την προοπτική ομάδας του εξωτερικού, έχει προκύψει και το ενδιαφέρον του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες χτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του τερματοφύλακα Τσιντώτα, ο οποίος πέρασε και από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στη θέση του Τσιφτσή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αστέρας Τρίπολης θα καταθέσει επίσημα πρόταση για τη μεταγραφή του Καραχάλιου καθώς αρέσει στους διοικούντες της Τρίπολης για τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητά του στη μεσαία γραμμή. Ο Καραχάλιος έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ για ακόμα έναν χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 

Μετά τα πρώτα λεφτά που μπήκαν στα ταμεία της γιαννιώτικης ομάδας από την προκαταβολή για την πώληση του Ροσέρο στο Μεξικό, οι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης περιμένουν και την περίπτωση του Καραχάλιου προκειμένου να αρχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να μπει σε μια σειρά και το κομμάτι των μεταγραφών. Γιατί μέχρι τώρα ο ΠΑΣ πουλάει, αλλά μεταγραφές μηδέν...

Τα δεδομένα για Εραμούσπε

Ένα σημαντικό θέμα της επικαιρότητας του ΠΑΣ Γιάννινα είναι το τι θα γίνει και με τον Ροντρίγκο Εραμούσπε. Ο Αργεντινός στόπερ συμπλήρωσε 4 χρόνια στα Γιάννενα, είναι ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας μετά τον Κόντε και έχει πετύχει αρκετά πράγματα. Συμπλήρωσε 120 συμμετοχές με τον ΠΑΣ, παρότι αμυντικός έχει πετύχει 23 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και πέντε ασίστ.

Ο Εραμούσπε έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο δεν είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει στην ομάδα. Αρχικά να πούμε ότι οι οφειλές προς τον ποδοσφαιριστή ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ για μέχρι τώρα δεδουλευμένα, ενώ το συμβόλαιο του είναι από τα υψηλότερα στον ΠΑΣ καθώς ξεπερνά στις 130.000 ευρώ ετησίως, ενώ η χρονιά που θα έρθει και θα είναι η τελευταία σύμφωνα με το συμβόλαιο προβλέπει ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ.

Αρχικά ο ποδοσφαιριστής ήταν θετικός στο να παραμείνει και έγινε μια πρώτη κουβέντα με τη διοίκηση Χριστοβασίλη. Η πρόταση όμως ήταν για αναπροσαρμογή του συμβολαίου κάτω από το μισό, συν ότι δεν διασφαλίζονταν η πληρωμή όλων των οφειλόμενων. Έτσι, η πλευρά του ποδοσφαιριστή άλλαξε στάση και οι μάντζερ του Εραμούσπε άρχισαν να ψάχνουν ομάδες για να φέρουν πρόταση. Ενδιαφέρον από πλευράς ΟΦΗ δεν υπήρξε ποτέ, σε αντίθεση με την περίπτωση του Καραχάλιου.  Η ομάδα που έδειξε κάποιο ενδιαφέρον ήταν ο Λεβαδειακός, με τον Γιάννη Κομπότη όμως να είναι αρνητικός στο να εξαγοράσει τον παίκτη, αλλά να τον θέλει ως ελεύθερο.

Μάντζερ του Εραμούσπε είναι ο Γιάννης Σίμωσης, αλλά και ο συμπατριώτης του Λούκας Φαβάλι και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης θα επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση προς τον ποδοσφαιριστή, η οποία θα περιλαμβάνει και μπόνους ανόδου για την περίπτωση που ο ΠΑΣ ανέβει κατηγορία, αλλά και διασφάλιση αποπληρωμής των περίπου 70.000 ευρώ που του οφείλονται.