Comp 1

Φιλική επανασύνδεση ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS 20 6 24

Την ευκαιρία να παίξουν στο ίδιο γήπεδο που προπονούνταν για χρόνια και να συναντήσουν φίλους και συμπαίκτες από το παρελθόν είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ΠΕΑΚΙ παλιοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα στο φιλικό reunion που διοργανώθηκε με πολλούς συμμετέχοντες. 

Ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της γιαννιώτικης ομάδας στο παρελθόν και κυρίως την τελευταία δεκαετία βρέθηκαν στα Γιάννενα και συναντήθηκαν με πρώην συμπαίκτες τους, θυμήθηκαν τα παλιά και έπαιξαν και μπάλα, δείγμα των άριστων φιλικών σχέσεων που διατηρούν μετά από τόσα χρόνια. 

Μια ακόμα απόδειξη του εξαιρετικού κλίματος στα αποδυτήρια των προηγούμενων ετών, κάτι που ήταν το μυστικό των επιτυχιών και των όσων κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Διοργανωτής του φιλικού reunion και εκείνος που το σκέφτηκε και κάλεσε τους συμπαίκτες του ήταν ο Μπράνα Ίλιτς. Ο Σέρβος πρώην επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα έπεισε αρκετούς συμπαίκτες και φίλους να βρεθούν στην πόλη των Ιωαννίνων αυτές τις ημέρες και να παίξουν και ένα φιλικό στο νέο βοηθητικό της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ. 

Παρών στο φιλικό και ο νυν γενικός αρχηγός του ΠΑΣ και παλιά δόξα της ομάδας ο Γιώργος Ντάσιος, αλλά και αρκετοί ακόμα Γιαννιώτες όπως ο Αλέξης Μιχαήλ, ο Χάρης Χαρίσης, ο Μάριος Οικονόμου, ο Γιάκος, ο Κολιοφούκας και ο Παππάς.

Ο Ίλιτς αγωνίζεται σε ομάδα της Σερβίας, ενώ παρών ήταν και ο Κολοβέτσιος που συνεχίζει την καριέρα του στην Τουρκία. 

Παρόντες επίσης οι Θέμης Τζημόπουλος, Μάρκος Βελλίδης και Μιχάλης Μπουκουβάλας. Τα χαμόγελα και τα φιλικά πειράγματα έδιναν κι έπαιρναν, ενώ οι παλιοί παίκτες του ΠΑΣ μπήκαν και στα αποδυτήρια της ομάδας.

Άπαντες βγήκαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι αρκετοί εξ αυτών έδειξαν ότι ακόμα και τώρα έπαιζαν άνετα βασικοί στην τωρινή ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ένας εξ αυτών ο Ίλιτς, ο Τσουκαλάς, ακόμα και ο Μιχάλης Μανιάς! 

Για την ιστορία το φιλικό έληξε ισόπαλο 8-8, με τους θεατές που βρέθηκαν στο ΠΕΑΚΙ να απολαμβάνουν χορταστικό θέαμα χωρίς σκοπιμότητες. 

Οι παίκτες του ΠΑΣ ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες, τους άσπρους και τους πορτοκαλί. 

Άσπροι: Κολιοφούκας Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Μπέριος, Σκόνδρας, Ντάσιος, Καρανίκας, Μανιάς, Κοροβέσης

Πορτοκαλί: Παππάς, Οικονόμου, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Βελλίδης, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Χαρίσης, Ίλιτς.

Στον Παναιτωλικό ο Παντελάκης

Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Χανιώτης κεντρικός αμυντικός Νώντας Παντελάκης βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο Αγρίνιο, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο με τον Παναιτωλικό.

Ο Παντελάκης συμπλήρωσε 5 χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και φόρεσε συνολικά 133 φορές τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Σημείωσε 8 γκολ, μερικά εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, ενώ μοίρασε και μία ασίστ. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βασικό αμυντικό δίδυμο με τον Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Παντελάκης είχε ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2025, ωστόσο δεν ήταν επιθυμία του να συνεχίσει στον ΠΑΣ ούτε στην Super League 2. 

Από πλευράς διοίκησης Χριστοβασίλη υπήρχαν χρωστούμενα και οφειλές προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή, επομένως υπήρξαν διαπραγματεύσεις και στην ουσία ο ποδοσφαιριστής κέρδισε την ελευθέρας του με τα χρήματα που του οφείλονταν.

Στον Παναιτωλικό ο Νώντας Παντελάκης θα συνεργαστεί με τον πρώην προπονητή του ΠΑΣ Γιάννη Πετράκη, με τον οποίο δεν είχαν προλάβει να συνεργαστούν στη γιαννιώτικη ομάδα, καθώς ο Παντελάκης πήγε στον ΠΑΣ το καλοκαίρι του 2019 όταν είχε ήδη αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία ο έμπειρος Ρεθυμνιώτης τεχνικός.