Comp 1

Έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παντελάκης

on .

PANTELAKHS

Μετά από 5 χρόνια στα Γιάννενα παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί ο Νώντας Παντελάκης, εκ των αρχηγών της περσινής ομάδας, ο οποίος συμφώνησε και έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ηπείρου και έμεινε ελεύθερος.

Είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι παίκτες του περσινού ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα και κυρίως οι βασικοί ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα μετά τον υποβιβασμό και ενόψει της νέας σεζόν που θα βρει την ομάδα στην Super League 2. 

Ο Παντελάκης συμπλήρωσε 5 χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και φόρεσε συνολικά 133 φορές τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Σημείωσε 8 γκολ, μερικά εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, ενώ μοίρασε και μία ασίστ. 

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βασικό αμυντικό δίδυμο με τον Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Παντελάκης είχε ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2025, ωστόσο δεν ήταν επιθυμία του να συνεχίσει στον ΠΑΣ ούτε στην Super League 2. Από πλευράς διοίκησης Χριστοβασίλη υπήρχαν χρωστούμενα και οφειλές προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή, επομένως υπήρξαν διαπραγματεύσεις και στην ουσία ο ποδοσφαιριστής κέρδισε την ελευθέρας του με τα χρήματα που του οφείλονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα του 29χρονου Χανιώτη στόπερ είναι να βρει ομάδα στο εξωτερικό για να αγωνιστεί. Τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες περί ενδιαφέροντος από τον ΟΦΗ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Ο Παντελάκης διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του σε ομάδα των Βαλκανίων, πιθανότατα της Βουλγαρίας και εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ανακοινώθηκε στο Μεξικό ο Ροσέρο 

Εν τω μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Νεκάξα του Μεξικό και η απόκτηση του Κολομβιανού Κέβιν Ροσέρο, ο οποίος πουλήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ροσέρο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη μεξικάνικη ομάδα, η οποία τον παρουσίασε και επίσημα μέσω ανακοίνωσης, αλλά κι ενός βίντεο καλωσορίσματος. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό λίγο παραπάνω από 200.000 ευρώ καθώς ο Ροσέρο δεσμευόταν με έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2025. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων από την πώληση του Ροσέρο θα μπει άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και θα δώσει μια «ανάσα» στην οικονομική στενότητα των τελευταίων μηνών. 

Το μπαράζ της Νέας Φιλαδέλφειας

Χτες συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από το αξέχαστο μπαράζ της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου το γκολ του Κορμαρή στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με το Αιγάλεω (1-1) χάρισε στον ΠΑΣ Γιάννινα την επιστροφή του στην Α' Εθνική Κατηγορία έπειτα από 8 σεζόν στην Β' και μία στη Γ' Εθνική Κατηγορία.

Ήταν 18 Ιουνίου του 2000 όταν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επέστρεφε στην Α’ Εθνική μετά από μία δεκαετία, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου με αντιπάλους τον Πανσερραϊκό και το Αιγάλεω. Μια περίοδο (1991-2000) όπου ο ΠΑΣ έζησε μεγάλες και δυσάρεστες στιγμές.

Στο κατάμεστο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας από τους ΠΑΣολέδες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου οι Γιαννιώτες φίλαθλοι έκαναν ένα ταξίδι από την κόλαση στον… παράδεισο. 

Κι αυτό γιατί ενώ ο ΠΑΣ φαινόταν να ελέγχει την αναμέτρηση, το Αιγάλεω κατάφερε στο 72’ να πάρει το προβάδισμα με 1-0 και είχε το πάνω χέρι για την άνοδο, με το τέρμα που πέτυχε ο Σωκράτης Πέτρου.

Οι Γιαννιώτες από εκεί και πέρα έδειξαν διψασμένοι για το γκολ της ισοφάρισης, έχασαν μια ντουζίνα ευκαιρίες με τη μπάλα να… αρνείται να μπει στα δίχτυα του Κόη. Παρότι με 10 παίκτες ο ΠΑΣ, εξαιτίας της αποβολής του Σεντεμέντε, ο ΠΑΣ κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης που του χάρισε την άνοδο στην εκπνοή.

Πρώτα χρειάστηκε ο τερματοφύλακας Ράντος να κρατήσει την ομάδα ζωντανή στο 92’ σε τετ-α-τετ με τον Εντουσέι και στην επόμενη φάση ο Τάτσης πέρασε την κάθετη στον Κοζανίδη που με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Κορμαρή στην περιοχή και ο Καστοριανός επιθετικός των Ιωαννίνων ψύχραιμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον ΠΑΣ στην Α’ Εθνική. 

Ήταν ένα γκολ που σημάδεψε την ιστορία της γιαννιώτικης ομάδας, αλλά και όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του Κώστα Κορμαρή.