Comp 1

Προ των πυλών του ΠΑΣ Γιάννινα ως γεν. αρχηγός ο Γιώργος Ντάσιος!

on .

NTASIOS GIORGOS

Πολύ κοντά στην επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα από τη θέση του γενικού αρχηγού βρίσκεται ο Γιώργος Ντάσιος, παλιά δόξα και σημαία του «Άγιαξ της Ηπείρου» και νυν τεχνικός διευθυντής της Θύελλας Ελεούσας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Μετά την αποχώρηση του Μπάμπη Καρβέλη από τον ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε κενή η θέση του γενικού αρχηγού στη γιαννιώτικη ομάδα. Η αρχική σκέψη της διοίκησης και συγκεκριμένα ενός μέλους της οικογένειας Χριστοβασίλη ήταν να πορευθεί η ομάδα χωρίς γενικό αρχηγό και να κάλυπτε τις υποχρεώσεις αυτές ο τεχνικός διευθυντής, θέση για την οποία είχε ήδη «κλειδώσει» και ανακοινώθηκε την Τρίτη ο Κώστας Παλαιολόγος.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν στο ρεπορτάζ του «Π.Λ.», τόσο εντός όσο και εκτός ομάδας, πρυτάνευσε η λογική και η τελική απόφαση του Παναγιώτη Χριστοβασίλη ήταν να κινηθεί για την απόκτηση γενικού αρχηγού. Το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν του Γιώργου Ντάσιου, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας και νυν τεχνικού διευθυντή και υπεύθυνου ακαδημιών στη Θύελλα Ελεούσας. 

Ο Ντάσιος ήταν τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΣ Γιάννινα και την περίοδο 2019-2020 στην Super League 2  με προπονητή τότε τον Αργύρη Γιαννίκη και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Επίσης, έχει θητεύσει και ως γενικός αρχηγός για μια χρονιά, τη σεζόν 2021-22, στην Παναχαϊκή. 

Ως ποδοσφαιριστής αποτελεί «σημαία» του ΠΑΣ Γιάννινα και αγωνίστηκε για περισσότερα από 18 χρόνια με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Έπαιξε από το 1998 στα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και από το 2001 επαγγελματικά κατέγραψε 281 συμμετοχές με τη γιαννιώτικη ομάδα, πέτυχε 11 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ. 

Ο Γιώργος Ντάσιος έχει δεθεί με τους Γιαννιώτες φιλάθλους καθώς ως ποδοσφαιριστής δεν εγκατέλειψε ούτε στις δύσκολες στιγμές που προέκυψαν το καράβι που λέγεται ΠΑΣ. Έφτασε στο σημείο να μείνει ο μόνος παίκτης με ενεργό δελτίο στην ομάδα, όταν αυτή υποβιβάστηκε το καλοκαίρι του 2004 μετά το μπαράζ του Πύργου από την Β’ στην Γ’ Εθνική. Δεν έφυγε από τον ΠΑΣ όταν ήχησαν για αυτόν «σειρήνες» από ομάδες όπως η ΑΕΚ και το όνομα του έγινε συνώνυμο της πίστης και της αφοσίωσης στην ομάδα. 

Εκτός από τον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό Βόλου, Λαμία, Παναχαϊκή και Απόλλων Σμύρνης ενώ έκλεισε την καριέρα του στην Παναχαϊκή το καλοκαίρι του 2019 προκειμένου να αναλάβει το πόστο στον ΠΑΣ Γιάννινα και παρότι είχε ενεργό συμβόλαιο με τους Πατρινούς κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για να επιστρέψει στους Γιαννιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις μεταξύ του Γιώργου Ντάσιου και του Παναγιώτη Χριστοβασίλη. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ του εξέφρασε την επιθυμία της οικογένειας Χριστοβασίλη να επιστρέψει ο Ντάσιος στην ομάδα ως γενικός αρχηγός και ο άνθρωπος που θα ελέγχει τα αποδυτήρια και θα είναι σε άμεση επαφή με τους ποδοσφαιριστές. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των δύο πλευρών επήλθε αρχική συμφωνία και όλα δείχνουν ότι ο Ντάσιος βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στην ομάδα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π.Λ.» ο Γιώργος Ντάσιος θα παραμείνει υπεύθυνος των ακαδημιών της Θύελλας Ελεούσας, της ομάδας του τόπου του όπου ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ως ιδιοκτήτης καφετέριας. 

Ο τρόπος που έφυγε το καλοκαίρι του 2020 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το «άδειασμα» που είχε υποστεί τότε από τη διοίκηση τον έκαναν επιφυλακτικό για την τωρινή συνεργασία του με την ομάδα. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει και γραπτώς η συμφωνία, δηλαδή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που θα υπάρχουν οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις των δύο πλευρών.