Comp 1

Στο φινάλε θα κριθεί το τρίτο εισιτήριο ανόδου, υποβιβάστηκε η Ρόνα Ανηλίου

on .

ERASITEXNIKO 12 06 2024

Την τελευταία αγωνιστική που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου θα κριθεί το τρίτο εισιτήριο ανόδου στην Α’ Ερασιτεχνική που διεκδικούν Κοσμηρά και Πωγωνάτος.

Η Κοσμηρά πέρασε νικηφόρα χθες από τη Μουσιωτίτσα με σκορ 0-5 και διατήρησε τη διαφορά στο +3 από τον Πωγωνάτο, ο οποίος επικράτησε με 3-4 της Αμφιθέας. Τη τελευταία αγωνιστική, η Κοσμηρά υποδέχεται την ΑΕ Γιάννενα και χρειάζεται ένα βαθμό να κλειδώσει την άνοδο, ενώ ο Πωγωνάτος φιλοξενεί τα Πράμαντα και θέλει νίκη δική του και ήττα της Κοσμηράς.

Στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία, η Ρόνα Ανηλίου υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Γ΄Ερασιτεχνική μετά την ήττα με 9-0 από τους Αμπελόκηπους, οι οποίοι με τη νίκη τους αυτή έφτασαν τα 150 γκολ ενεργητικό, καταρρίπτοντας ένα δικό τους ρεκόρ των 145 γκολ που κατείχαν από τη σεζόν 1992-93. Όσο για τη Μουσιωτίτσα, γλιτώνει τον υποβιβασμό μόνο εάν δεν γίνει δεκτή η ένσταση του Άρη Φιλιατών για αντικανονική συμμετοχή του Παπαρούνα στο ματς με την Ελεούσα, κάτι που σημαίνει ότι εάν η Θύελλα ανέβει στη Γ’ υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες από τη Β’ στη Γ’ Ερασιτεχνική και εάν δεν ανέβει υποβιβάζονται πέντε. Σε περίπτωση που η Ελεούσα δεν ανέβει, η Μουσιωτίτσα θα ακολουθήσει το Ανήλιο, την Αετορράχη, την Αγία Μαρίνα και το Ροδοτόπι στη Γ’ Ερασιτεχνική.

Η Φλόγα Πετσαλίου επικράτησε με 2-4 των Πραμάντων ως τυπικά φιλοξενούμενη στο γήπεδό της και κλείδωσε την παραμονή στην κατηγορία, όπως και οι Τίγρεις που έφυγαν με το διπλό από το Ασβεστοχώρι.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής: Αμπελόκηποι-Ανήλιο 9-0, Ηλιόκαλη Αγία Μαρίνα 8-0, Μουσιωτίτσα - Κοσμηρά 0-5, ΑΕ Γιάννενα-Ροδοτόπι 7-1, Κρανούλα Αετορράχη 5-0, Αμφιθέα-Πωγωνάτος 3-4, Ασβεστοχώρι- Τίγρεις 0-4, Ζωοδόχος Κληματιά 2-0, Πράμαντα Πετσαλι 2-4, Δαφνούλα-Κάστρο 4-3.