O ΣΤ. ΝΤΟΥΣΚΟΣ στον «Π.Λ.»: Ήθελα χρυσό, αλλά ήταν δύσκολος αγώνας…

on .

NTOYSKOS PANEYROPAIKO ASHMENIO 28 4 24

Το έκανε πάλι το… θαύμα του ο κορυφαίος Γιαννιώτης κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος κατέκτησε το τρίτο του ασημένιο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Ο Ντούσκος τερμάτισε την Κυριακή στην δεύτερη θέση στο Σκιφ Ανδρών κάνοντας μία εξαιρετική αγωνιστική εμφάνιση στον μεγάλο τελικό. Ολοκλήρωσε την κούρσα του σε χρόνο 07:41.36, με τον Γερμανό Όλιβερ Ζάιντλερ να τερματίζει πρώτος κάνοντας 07:38.47, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Λιθουανός Μπελιάουσκας που πήρε το χάλκινο με 7:43.35. 

«Πάλεψα για χρυσό…»

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον «Π.Λ.» λίγο μετά τον αγώνα στο Ζέγκεντ ο αθλητής του Π.Ν.Ο. Ιωαννίνων ανέφερε τα εξής χαρακτηριστικά για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, κατάφερα να διεκδικήσω το ασημένιο μετάλλιο. Ξεκίνησα πολύ καλά, ήμουν μπροστά μέχρι την μισή κούρσα, ήθελα το χρυσό μετάλλιο, το πάλεψα, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) θα συμβιβαστώ με το ασημένιο».

Συνολικά η ελληνική Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας εξασφάλισε στην Ουγγαρία τρία ασημένια μετάλλια και κατετάγη στην 11η θέση του πίνακα των μεταλλίων μεταξύ 31 χωρών. 

Συγχαρητήρια Π.Ν.Ο.Ι.

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Δ.Σ. και τα μέλη του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων (Π.Ν.Ο.Ι.), ενώ παράλληλα του εύχονται επιτυχία και στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Π.Ν.Ο.Ι. εκφράζει επίσης τα συγχαρητήριά του στο σύνολο των μελών της ελληνικής αποστολής για τη συμμετοχή, τις επιδόσεις και τις επιτυχίες των αθλητών. 

* * *

Σημειώνεται ότι την 3η θέση στον Τελικό Γ΄ στη Δίκωπο κατέλαβαν την Κυριακή οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. Ζήσης Μπουκουβάλας και Θανάσης Παλαιοπάνος με χρόνο 7:31.42 ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση με την 15η θέση στη γενική.