Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε για την ιστορία και τη φανέλα του!

on .

PAS

Η... σπίθα που άναψε ο προκλητικός και υβριστικός πανηγυρισμός του Νίνη ήταν αυτή που άναψε τη... φωτιά στο στρατόπεδο του αδιάφορου ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο στο Δημοτικό Γήπεδο Καισαριανής. 

Η ομάδα της Ηπείρου με έναν εκπληκτικό Ροσέρο που έκανε πράγματα και θαύματα και πέτυχε δύο γκολ (36', 93') και το παρθενικό τέρμα του Μπεγκάλα (74') πέρασε νικηφόρα και επικράτησε με 2-3 της Κηφισιάς, καταδικάζοντας την ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας σε υποβιβασμό. Πανηγύρια σε Αγρίνιο και Πανθεσσαλικό για τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σώθηκαν οριστικά Παναιτωλικός και Βόλος. 

Γκολ Νίνη και προκλήσεις

Στο 22΄ο κορυφαίος του ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο Κέβιν Ροσέρο κέρδισε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.  Στο 26’ η Κηφισιά άνοιξε το σκορ από στατική φάση. Ο Πρίτσας κέρδισε φάουλ από τον Εραμούσπε, μια απόφαση που αμφισβήτησε έντονα ο Αργεντινός στόπερ του ΠΑΣ και για τον λόγο αυτό «κιτρινίστηκε» από τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος πέρασε τη μπάλα με το δεξί πάνω από το τείχος του ΠΑΣ και στα δίχτυα του Αθανασίου για το 1-0. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ και νυν της Κηφισιάς πανηγύρισε έξαλλα το γκολ και έβρισε τον πάγκο των Γιαννιωτών και συγκεκριμένα τους Σόρια και Τζίνο, με τους οποίους φάνηκε ότι είχε προηγούμενα από το πέρασμα του από τα Γιάννενα. Οι παίκτες του ΠΑΣ αντέδρασαν, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. 

Φαντεζί γκολ-ποίημα με Ροσέρο 

Οι παίκτες του ΠΑΣ αρχικά εκνευρίστηκαν με τη συμπεριφορά του Νίνη, στη συνέχεια όμως τους βγήκε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός και έκαναν αξιοθαύμαστα πράγματα στο παιχνίδι. Στο 36’ η ομάδα της Ηπείρου έφτασε στην ισοφάριση με ένα από τα ωραιότερα γκολ που μπήκαν φέτος στα ελληνικά γήπεδο, ένα πραγματικό αριστούργημα τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεσή του. Ο Κιάκος από αριστερά άνοιξε στον Λιάσο και αυτός βρήκε τον Ροσέρο. Ο Κολομβιανός με τακουνάκι πάσαρε στον Κόντε και ο Ισπανός τον ξαναβρήκε με νέο εκπληκτικό τακουνάκι. Ο Ροσέρο βγήκε απέναντι από τον Νικοπολίδη και με σκαφτό πλασέ νίκησε τον πορτιέρο της Κηφισιάς και με ένα εκπληκτικό γκολ ισοφάρισε σε 1-1. 

Δυο δοκάρια

Στο 64’ η ομάδα της Κηφισιάς έβαλε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά. Ο Κιάκος έκανε λάθος υπολογισμό από αριστερά, με αποτέλεσμα να βγει μόνος του ο Τεττέι από δεξιά. Ο παίκτης της Κηφισιάς έκανε τη σέντρα και ο Οζέγκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, όμως ο Αθανασίου με δύσκολη επέμβαση έσωσε πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια ο Πρίτσας πήρε τη μπάλα με καθαρό επιθετικό φάουλ από τον Λιάσο και με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε σέντρα, όμως ο VAR Τσαγκαράκης τον έστειλε να κάνει onfield review και ο Μακεδόνας ρέφερι ακύρωσε τελικά το γκολ.

Η Κηφισιά έφτασε κοντά στο γκολ στο 70’, όμως το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του ΠΑΣ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πρίτσα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και βρέθηκε αφύλακτος ο Τεττέι που σούταρε με τη μία με το δεξί στην κίνηση, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του Πρίτσα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Παρθενικό γκολ Μπεγκάλα

Η απάντηση του ΠΑΣ στο δοκάρι της Κηφισιάς ήρθε με γκολ στο 74’. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Κηφισιάς οι παίκτες του ΠΑΣ συνδυάστηκαν ακόμα μια φορά με φαντεζί τρόπο. Ο Τζίνο έκανε το τακουνάκι προς τον Μπεγκάλα και ο νεαρός Σλοβάκος σούταρε με το δεξί, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Βαφέα και κατέληξε στα δίχτυα του Νικοπολίδη για το 1-2. 

Ισοφάριση με τραβηγμένο πέναλτι

Στο 80' η Κηφισιά κέρδισε τραβηγμένο έως ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Παπαδόπουλος, ο οποίος είδε παράβαση εντός περιοχής σε πίεση που άσκησαν οι Μπεγκάλα και Μίνα πάνω στον Οζέγκοβιτς σε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από εκτέλεση φάουλ του Πρίτσα. Το παράξενο είναι ότι και ο VAR Τσαγκαράκης συμφώνησε με τον Μακεδόνα ρέφερι. Το δώρο των διαιτητών εκμεταλλεύτηκε ο Οζέγκοβιτς εκτέλεσε εύστοχα, νίκησε τον Αθανασίου στέλνοντας τον πορτιέρο του ΠΑΣ στην άλλη γωνία και ισοφάρισε σε 2-2. 

Μάλιστα, ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα η Κηφισιά πέτυχε ένα ακόμα γκολ που ακυρώθηκε ορθά. Ο Οζέγκοβιτς έκανε το σουτ στο 83' και ο Αθανασίου δεν απέκρουσε με σιγουριά αλλά ασθενώς, ο Ματέους Σάντος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, όμως ήταν σε θέση off side και το γκολ ακυρώθηκε σωστά.

Φινάλε με σόου Ροσέρο 

Στο τέλος του παιχνιδιού τα πόδια των παικτών της Κηφισιάς βάρυναν από το άγχος και την πίεση, σε αντίθεση με τους παίκτες του ΠΑΣ που δεν είχαν κάτι να χάσουν. 

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Γεωργουλόπουλος έριξε στον αγώνα τον Παμλίδη αντί του Κόντε και ο Κατερινιώτης επιθετικός έπαιξε δεξιά, με τον Μίνα να μετατοπίζεται στην κορυφή της επίθεσης. 

Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων φάνηκε ότι δεν θα άλλαζε κάτι και η Κηφισιά θα έπεφτε με την ισοπαλία. Ωστόσο ο ΠΑΣ δεν αρκέστηκε σε αυτό και έφυγε νικητής από την Καισαριανή. Στο 93' ο εκπληκτικός το Σάββατο Κέβιν Ροσέρο πήρε τη μπάλα από πλάγια αριστερά  ντρίπλαρε εξαιρετικά δύο αμυντικούς της Κηφισιάς, πέρασε ανάμεσα τους και συνέκλινε προς τα μέσα και με σουτ με το δεξί νίκησε τον Νικοπολίδη και πέτυχε το 2-3 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν το δεύτερο γκολ του Κολομβιανού και συνολικά τέταρτο της σεζόν.

Το τελευταίο σφύριγμα του κακού ρέφερι Παπαδόπουλου βρήκε τον ΠΑΣ να πετυχαίνει την τέταρτη νίκη της σεζόν και να οδηγεί μαζί του την Κηφισιά στα μονοπάτια της SuperLeague 2. 

Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Ψάρρης – Μωυσιάδης)

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Βαφέας, Σπίνος, Σολόα (82’ Γιόβαντσιτς), Νίνης (46’ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης (41’ Γκόμπελιτς), Μιλίσεβιτς, Τεττέι, Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος (70’ Κιάκος), Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Καραχάλιος (70’ Μπεγκάλα), Λιάσος, Κύρκος (67’ Τζίνο), Τζίμας (67’ Μίνα), Ροσέρο, Κόντε (88’ Παμλίδης).