Κ15: ΠΑΣ Γιάννινα - Πανσερραϊκός 4-5 πεν. (1-1 κ.α.)

on .

k15

Δεν κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα να περάσει στην επόμενη φάση των μπαράζ και να διεκδικήσει την είσοδο στo Final Four του πρωταθλήματος υποδομών Κ15 της Super League 1, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι με 4-5 από τον Πανσερραϊκό, με σκορ 1-1 έληξε η κανονική διάρκεια.

Μπορεί οι νεαροί παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να μην κατάφεραν τελικά να ζήσουν το όνειρό τους με μια συμμετοχή σε Final Four, ωστόσο η φετινή πορεία της Κ15 κρίνεται άκρως πετυχημένη. Η ομάδα του Ράπτη έκανε μια εξαιρετική σεζόν κάτι που επιβεβαιώνει η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος, πίσω από τον ανίκητο ΠΑΟΚ. Ο Πανσερραϊκός θα αντιμετωπίσει μετά το Πάσχα τον Άρη εκτός έδρας για μία θέση στα τελικά του πρωταθλήματος.

Στο 7’ ο ΠΑΣ είχε μια φάση με τον Κλήμη και στο 24’ ο Τσίτσιος έφυγε από δεξιά, γύρισε παράλληλα στον επερχόμενο Παπαπέτρο κι εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και στην επανάληψη, έχασε ευκαιρίες, είχε ένα δοκάρι αλλά η μπάλα τον τιμώρησε με τον Πανσερραϊκό να σκοράρει στη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε. 

Στο 48’ ο Μούμτσιος αστόχησε με κεφαλιά και στα επόμενα λεπτά ο τερματοφύλακας Βαγιωνάς είπε όχι σε τετ ατετ του Κλήμη και σουτ του Ιωαννίδη.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει αλλά κόντρα στη ροή του ματς, οι Σερραίοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 72’ όταν μετά από λάθος συνεννόηση τερματοφύλακα και αμυντικού, ο Τάφας έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 77’ με κεφαλιά του Χρήστου ύστερα από εκτέλεση κορνερ.

Τα ματς των Κ15 είναι  διάρκειας ογδόντα λεπτών, οπότε ο ΠΑΣ δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του να σκοράρει εκ νέου.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι Μανουσαρίδης και Ντρης έστειλαν την μπάλα δοκάρι και άουτ, ο Καραμίχος απέκρουσε το πέναλτι του Σαββίδη και ο Πανσερραϊκός πήρε τη νίκη πρόκριση με 4-5 στα πέναλτι.

Στο πρώτο πέναλτι για τον ΠΑΣ ευστόχησε ο Κλήμης και ο Πέτσης έκανε το 1-1. Οι Γιαννιώτες με τον Παυλόπουλο έκαναν το 2-1 και ο Μούμτσιος δεν λάθεψε για το 2-2. Στο τρίτο πέναλτι για τον ΠΑΣ ο Μανουσαρίδης έστειλε τη μπάλα δοκάρι και έξω, ενώ ο Σιδηρόπουλος έκανε το 2-3. Ο Τσιάστας ευστόχησε στο επόμενο για το 3-3 και ο Καραμίχος απέκρουσε το πέναλτι του Σαββίδη.

Ο Χρήστου έκανε το 4-3 για τον ΠΑΣ και ο Τσιλιγγίρης ισοφάρισε σε 4-4 στο πέμπτο πέναλτι για τους Σερραίους.

Στο επόμενο κρίσιμο πέναλτι ο Ντρης έστειλε τη μπάλα αουτ και με εύστοχη εκτέλεση ο Κωνσταντινίδης έκανε το 4-5 για την ομάδα του και την έστειλε στο μπαράζ με τον Άρη.

Διαιτησία: Τσιώρης (Αθανασίου- Μέκιος)

ΠΑΣ Γιάννινα: Καραμίχος, Μπάκος, Σίντος, Χρήστου, Μακρής, Πουλόπουλος, Κλήμης, Μανουσαρίδης, Παπαπέτρος (41’ Ντρης), Ιωαννίδης (70’ Μαυρίδης), Τσίτσιος (75’ Τσιάστας).

Πανσερραϊκός: Βαγιωνάς, Σιδηρόπουλος, Κουρτίδης (72’ Γκουντενούδης), Πέτσος, Μόμτσιος, Σκερλετίδης (41’ Τάφα), Καλπακίδης, Κωνσταντινίδης, Σαββίδης, Ζαφειριάδης, Τσιλιγγίρης.