Ρεπορτάζ από αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

ELEOYSA APONOMI

Φιέστα με νίκη και αήττητη η Ελεούσα, 4-2 την Κόνιτσα  

• Στο  πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, η Θύελλα Ελεούσας επικράτησε με 4-2 της Κόνιτσας και κράτησε το αήττητο στο Πρωτάθλημα.

Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, στήθηκε φιέστα για την απονομή του Πρωταθλήματος, από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ, Κώστα Βρακά, ενώ το παρών έδωσαν οι κ.κ. Γκόλιας, Τριανταφυλλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας Δημήτρης Δημητρίου. Οι παίκτες και οι προπονητές πήραν τα μετάλλια τους με τον αρχηγό της ομάδας, Άγγελο Νάσιο να σηκώνει το τρόπαιο στο αέρα και να γίνεται ένα με τους συμπαίκτες του.

Στη συνέχεια ακολούθησαν φωτογραφίες και σαμπάνιες, ενώ παίκτες, προπονητές και διοίκηση έγιναν ένα.

Αγωνιστικά, η Κόνιτσα ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ με τον Λάμπρου μόλις στο 3΄, ενώ η Θύελλα απάντησε άμεσα και στο 7΄, ισοφαρίζοντας με τον Βελτσίστα. Η Θύελλα είχε ευκαιρίες με τους Βελτσίστα και Τσάγκα, στο 18΄ και 35΄ αντίστοιχα. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, μόλις στο 47΄ η Ελεούσα πέτυχε την ανατροπή στο σκορ, όταν ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε φάουλ και ο Νάσιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο 35΄ με ωραίο σουτ του Πασχάλη ήρθε και το 3-1 για την Ελεούσα. Η Κόνιτσα κατάφερε να μειώσει σε 3-2 στο 67΄ με τον Κυρτζόγλου. Με ωραίο σουτ στην κίνηση στο 83΄ ο Νούγιας διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Διαιτησία: Τασιούλας (Δόσης-Μάντζιου)

Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης): Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Παλαιοχώρης (70΄Βαγγέλης), Νάσιος, Μαλλάτος, Μουχάνης (70΄Γεωλδάσης), Παπαρούνας Σ. (60΄Παπαρούνας Α.), Μπουκουβάλας,  Κεφάλας (20΄λ.τρ. Τσάγκας), Πασχάλης, Βελτσίστας (60΄ Νούγιας).

Πίνδος Κόνιτσας (Χρήστος Βαζάτης): Έξαρχος, Ηλίας (75΄ Σπανός), Ντεντόπουλος, Έξαρχος Θ., Μήτσος, Πατσούρας, Κυρτζόγλου, Μπενέκος, Λάμπρου, Κίτσος (66΄Δημόπουλος), Μουρεχίδης.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

Καστρίτσα- Πέραμα 5-0

• Στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής τερμάτισε ο Αγροτικός Καστρίτσας, επικρατώντας με το ευρύ 5-0 της Προοδευτικής Περάματος που υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία.

Η Προοδευτική έχασε ουσιαστικά τη μάχη με την παραμονή στην Α’ κατηγορία μετά την ήττα από το Σταυράκι την προτελευταία αγωνιστική και αγωνίστηκε στην Καστρίτσα με σκοπό ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της έδινε τουλάχιστον το δικαίωμα να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία σε περίπτωση που θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Κάτι τέτοιο δεν έγινε μιας και από το ξεκίνημα η Καστρίτσα επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και έφτασε σε μια άνετη νίκη, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της Α’ Ερασιτεχνικής για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Από την άλλη, η ιστορική ομάδα της Προοδευτικής μπορεί πέρυσι να επανήλθε στην Α’ με σκοπό να εδραιωθεί, ωστόσο δεν τα κατάφερε και επιστρέφει στη Β’.

Στο 2’ ο Αλεξίου έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Κάτσιος και στο 14’ ο Λισγάρας με κοντινό σουτ σημείωσε το 1-0. Η Καστρίτσα συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 18’ το σουτ του Αλεξίου ήταν άστοχο. Σε ένα σουτ του Ανδρόνικου Τσουμάνη στη συνέχεια έδιωξε ο Κάτσιος.Στο 20’ ο Αλεξίου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μόσχος με σουτ πέτυχε το 2-0 για τον Αγροτικό. Στο 42’ σε σέντρα του Αλεξίου, ο Ναυρόζογλου με πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 45’ η εκτέλεση φάουλ του Κύργιου δεν είχε αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν τυπική διαδικασία με την ομάδα του Τάσου Νταλάκα να πετυχαίνει ακόμη τρία γκολ και το Πέραμα να μη μπορεί να βγάλει αντίδραση. Στο 51’ ήρθε το 3-0 με τον Ναυρόζογλου και στο 61’ ο Αγροτικός είχε μια φάση με τον Κύργιο. Το 4-0 ήρθε στο 70’ όταν με πείσμα ο Αλεξίου κέρδισε τη μπάλα και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κάτσιο.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Δάσκαλος σημείωσε από κοντά το τελικό 5-0. Στο 75’ ο Καλλιοτζής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Σπαλιάρα, φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και δέχτηκε το χειροκρότημα από όλο το γήπεδο, κάτι που έγινε και στα προηγούμενα παιχνίδια που αγωνίστηκε, μια εξαιρετική κίνηση του Αγροτικού. Η τελευταία φάση ανήκε στην Καστρίτσα με τον Δάσκαλο να κάνει το σουτ και τους φιλοξενούμενους να διώχνουν πάνω στη γραμμή.

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Κοσίνας- Κατσουλίδου)

Αγροτικός Καστρίτσας: Θάνος (46’ Ζώης), Δοβανάς, Κιτσάκης (46’ Δάσκαλος), Κλιτσινάρης, Κασίμης, Σπαλιάρας (75’Καλλιοτζής), Αλεξίου (75’ Τσακμάκης), Τσουμάνης, Λισγάρας (25’ Ναυρόζογλου), Κύργιος, Μόσχος.

Προοδευτική Περάματος: Κάτσιος, Τζιάλλας (11’ Ρίζος), Χεμπέγια (76’ Τζουβάρας), Μήλος, Κωλέτσης (56’ Λώλος), Ντεμίρης, Ντότης, Μπάφας (76’ Παχής), Μούστο, Μπισέλας, Χούσο.

Ανατολή- Κουτσελιό 1-1 

• Η Ανατολή τερμάτισε στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος, σε μια σεζόν που μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική είχε μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη τέταρτη θέση τερμάτισε ο ΠΑΟ Κουτσελιού, κάνοντας μια αξιόλογη πορεία στον φετινό μαραθώνιο της Α’ κατηγορίας.

Στο αγωνιστικό σκέλος, στο 5’ ο Γιαννιώτης από πλάγια έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 13’ τεράστια χαμένη ευκαιρία για το Κουτσελιό με τον Μπακαγιάννη να επωφελείται από την ασυνεννοησία άμυνας και Χάιδου και στη συνέχεια να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 25’ ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κοσυφαρίνης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και μία προσπάθεια του Τασιούλα δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 38’ η Ανατολή έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Μίνης έκανε το σουτ, η μπαλα βρήκε στον Σιαμέτη και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το Κουτσελιό πήρε κεφάλι στο σκορ στο 60’ όταν ο Δάσκαλος από αριστερά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κέντρος με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Άμεση ήταν η απάντηση της Ανατολής με τον Τασιούλα με κεφαλιά να ισοφαρίζει στο επόμενο λεπτό σε 1-1. Στο 63’ ο Δάσκαλος έδωσε ωραία στον Κακαράντζα, εκείνος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Ανατολή είχε μια ευκαιρία με τον Γιαννιώτη στη συνέχεια με τον Κυρικλίδη να πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γιαννιώτη στο 74’ η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 80’ φοβερή πάσα του Διαμαντόπουλου στον Γκόγκο με τον Κυρικλίδη να σώζει την εστία του.Η Ανατολή ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γιαννιώτη.

Διαιτησία: Δαδάνης (Μπαντής- Ραβάνογλου)

Ανατολή (Αλέκος Τάτσης): Χάιδος, Μίνης, Διαμαντόπουλος, Σιαπλαούρας, Πάνος, Γκόγκος, Ακούλλι (63’ Μπούρμπος), Κιούρκας, Γιαννιώτης, Τασιούλας, Κοσυφαρίνης (63’ Αϊβατίδης)

Κουτσελιό (Σπύρος Τασιούλας): Κυρικλίδης, Αλεξίου, Σιαμέτης, Ναυρόζογλου, Κέντρος (Κατσάνος), Τσακανίκας, Μπακαγιάννης, Κακαράντζας (Κουτσογιάννης), Γκέγκα (Ντόβας), Δάσκαλος, Κυριακίδης.

Αποτελέσματα 

Νησί – Σταυράκι 1-0

Λογγάδες – Μέτσοβο 2-2

Νεοχωρόπουλο – Χουλιαράδες 1-0

Βουνοπλαγιά – Δροσοχώρι 1-2

Ανατολή – Κουτσελιό 1-1

Νεοκαισάρεια – Κεφαλόβρυσο 4-2

Ελεούσα – Πίνδος Κόνιτσας 4-2

Καστρίτσα – Πέραμα 5-0

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1.ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 84 90-14

2.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 80 94-15

3.Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 75 85-18

4.Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 48 51-29

5.Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ. 44 49-48

6.ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 41 46-40

7.Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 41 52-62

8.Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 39 54-63

9.Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 36 36-46

10.Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 34 39-53

11.Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 33 35-43

12.ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 28 37-57

13.ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 27 27-52

14.ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 26 39-62

15.Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 25 34-72

16.Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 7 16-110