Ρεπορτάζ από αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

DROSOXORI

Δροσοχώρι-Λογγάδες 0-2

• Αγκαλιά με την παραμονή στην Α’ Ερασιτεχνική είναι ο Τιτάνας Λογγάδων μετά το σπουδαίο διπλό με 0-2 στο Δροσοχώρι για την προτελευταία αγωνιστική, με τον Παντελεήμονα να ελπίζει μόνο σε θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Με τη σπουδαία νίκη ο Τιτάνας ανέβηκε στους 27 βαθμούς και υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική το Μέτσοβο και με νίκη κλειδώνει την παραμονή  άσχετα με το τι θα κάνει το Πέραμα (26 β)  στην Καστρίτσα. Το μόνο σενάριο για να αποφύγει τον υποβιβασμό το Δροσοχώρι είναι εκείνο να κερδίσει τη Βουνοπλαγιά, το Πέραμα να χάσει και έπειτα να περιμένει να δει αν υποβιβαστούν τρεις και όχι τέσσερις ομάδες. 

Οι Λογγάδες μπήκαν πιο παθιασμένα στο ματς και στο 8’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Χαριζάι από τον Τεροβίτη. Ο Παναγιώτου το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1. Στο 38’ οι Λογγάδες κέρδισαν νέο πέναλτι σε ανατροπή του Λαλάκου από τον Μάντζιο. Ο Πασχάλης ευστόχησε για το 0-2. Μεγάλη φάση στο 43’ για το Δροσοχώρι όταν εκτέλεσε φάουλ ο Σκαργιώτης, σε πρώτο σουτ απέκρουσε ο Καρδάνης και σε σουτ του Θεοχάρη έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Τιτάνα.

Στην επανάληψη, το Δροσοχώρι το πάλεψε ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει για να μπει ξανά στο ματς. Στο 73’ ο Καρδάνης απέκρουσε τη μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Φάνη Μελιγγιώτη, στο 81’ ο Φάνης Μελιγγιώτης που πέρασε ως αλλαγή έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επόμενη φάση τα δυο ξαδέρφια συνεργάστηκαν, ο Φ.Μελιγγιώτης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Διαιτησία: Xατζηπαναγιώτου (Ευαγγέλου-Σίσκας).

Δροσοχώρι: Μάντζιος Α., Παππάς, Θεοχάρης Κ., Τεροβίτης, Αγγέλης, Μελιγγιώτης Ηλ., Σκαργιώτης (60’ Μελιγγιώτης Π.), Μπέλλος (46’ Μάντζιος Αλ.), Τσαφώνης, Μελιγγιώτης Θ., Παπανικολάου (Μελιγγιώτης Θ.).

Λογγάδες: Καρδάνης, Σιδηρόπουλος, Σαλπιγκτίδης, Λώλης, Μπονόβας, Παναγιώτου, Λαλάκος (83’ Ρούστας), Πασχάλης, Παζαρτζής (85’ Κολιός), Γκόλιας, Χαριζάι (74’ Κάτσενος).

Σταυράκι-Πέραμα 4-2 

• Αν και όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Περάματος, καθώς προηγήθηκε τόσο στο σκορ, όσο και στο ημίχρονο, δεν κατάφερε ωστόσο να κρατήσει αυτό το σκορ μέχρι και το τέλος, με το Σταυράκι να ανατρέπει εν τέλει το ματς, ευστοχώντας σε τρία πέναλτι και πετυχαίνοντας μια νίκη-ανατροπή.

Η Προοδευτική Περάματος μετά από αυτή την ήττα μπαίνει σε περιπέτειες, σε συνδυασμό και με την νίκη των Λογγάδων μέσα στο Δροσοχώρι, με την τελευταία αγωνιστική να ξεκαθαρίζει το τοπίο της παραμονής.

Το Πέραμα άνοιξε το σκορ μόλις στο 4΄ όταν ο Μπάφας εκτέλεσε κόρνερ και ο Κωστούλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 7΄ ο Ντεμίρης τράβηξε τον Κολιούση μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε το ματς. Στα μισά του πρώτου μέρους, ο Μπάφας εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο, με την μπάλα να καταλήγει απευθείας στα δίχτυα για το 1-2. Λίγο πριν στο τέλος, ο Μπισέλας πάσαρε στον Ντόντη, εκείνος επιχείρησε σουτ, το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε και στο 52΄ ο Μερκουριάδης βρέθηκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Ντόβα να σταματά και να απομακρύνει την μπάλα με το χέρι, με συνέπεια να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και να αποβληθεί από το παιχνίδι, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Tην εκτέλεση πέναλτι ανέλαβε ο Κολιούσης και πάλι, φέρνοντας και ξανά το ματς στα ίσια. Η ολική ανατροπή ήρθε με ένα περίεργο και όμορφο τρόπο, όταν από αρκετά μέτρα μακριά, ο Γώγος με σέντρα σουτ βρήκε το κάθετο δοκάρι με την μπάλα στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα, σημειώνοντας το 3-2. Στο 82΄ το Πέραμα απείλησε με την εκτέλεση φάουλ του Μπάφα, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Το κερασάκι στο… σκορ πέτυχε ο Κακανούλιας, όταν αρχικά ο Κάτσιος τον ανέτρεψε εντός περιοχής, κερδίζοντας ακόμη ένα πέναλτι για την ομάδα του, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το τελικό 4-2.

Διαιτησία: Γεωργίου Χ. (Πάνος-Παπαδημητρίου).

Σταυράκι (Ανδρέας Στάμος): Πέτρος, Μωραΐτης, Κοζανίτης, Μιχαήλ, Στογιάννης, Κολιούσης, Καλογεράκης, Γώγος, Αλεξίου, Μερκουριάδης (71΄ Κακανούλιας), Αθανασίου.

Προοδ. Περάματος: Κάτσιος, Μήλος, Κωλέτσης (81΄ Ρίζος), Κωστούλας (57΄ Θεοχαρίδης), Ντεμίρης, Ντόβας, Ντότης, Μπάφας, Λώλος (71΄ Τζιάλλας), Μπισέλας, Χούσο.

Τα αποτελέσματα 

Σταυράκι – Πέραμα 4-2

Μέτσοβο – Καστρίτσα 1-2

Χουλιαράδες – Νησί 3-2

Δροσοχώρι – Λογγάδες 0-2

Κουτσελιό – Νεοχωρόπουλο 1-2

Ελεούσα – Ανατολή 4-2

Πίνδος Κόνιτσας – Νεοκαισάρεια 3-0

Κεφαλόβρυσο – Βουνοπλαγιά 7-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 81 86-12

2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 77 89-15

3. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 74 84-17

4. Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 47 50-28

5. Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ. 44 47-44

6. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 41 44-36

7. Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 40 50-60

8. Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 39 54-62

9. Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 36 36-45

10. Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 31 38-53

11. Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 30 34-43

12. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 27 35-55

13. ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 26 39-57

14. ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 24 25-51

15. Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 22 30-70

16. Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 7 15-108

Επόμενη (20, 21/4/2024)

Νησί – Σταυράκι 

Λογγάδες – Μέτσοβο

Νεοχωρόπουλο – Χουλιαράδες

Βουνοπλαγιά – Δροσοχώρι

Ανατολή – Κουτσελιό

Νεοκαισάρεια – Κεφαλόβρυσο

Ελεούσα – Πίνδος Κόνιτσας

Καστρίτσα – Πέραμα