Πανάξια πρωταθλήτρια η Ελεούσα, 4-2 την Ανατολή

on .

MATS AGONISTIKIS 1

• Η Θύελλα Ελεούσας είναι η πρωταθλήτρια της Α’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣΗΠ καθώς επικράτησε με 4-2 της Ανατολής στο ντέρμπι κορυφής και κατέκτησε τον τίτλο. Η ομάδα του Ανέστη Ζώη ήταν έτοιμη και πιο αποφασισμένη και καθάρισε το ντέρμπι από το πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη της άμυνας της Ανατολής. 

Η Θύελλα θα εκπροσωπήσει το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄Εθνική, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα παλέψει για το νταμπλ με αντίπαλο τη Θύελλα Κατσικάς στο μεγάλο τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών που θα διεξαχθεί στο «Ζωσιμάδες».

Η Θύελλα ήταν καλύτερη από το πρώτο λεπτό και όντας αποτελεσματικότατη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 7’ ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί της Ανατολής δεν κατάφεραν να διώξουν και η μπάλα στρώθηκε στον Τσουμάνη που σούταρε με το δεξί στην κλειστή γωνία και νίκησε τον Διαμάντη για το 1-0.΄ Στο 10’ μετά από σέντρα του Μαρμούτα από δεξιά και νέο λάθος στην άμυνας, ο Μπουκουβάλας έκανε το αρχικό σουτ, ο Διαμάντης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βελτσίστας από κοντά πήρε το «ριμπάουντ» και με σουτ έκανε το 2-0. Στο 15’ ο Ηλίας με πείσμα κέρδισε τη μπάλα από αριστερά και έκανε τη σέντρα, με τον προωθημένο Πάνο με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αρχοντάκη για το 2-1. Με μια γρήγορη αντεπίθεση στο 20’ η Θύελλα έφτασε και σε τρίτο γκολ. Ο Βελτσίστας από αριστερά έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Νούγια, ο οποίος ήταν ψύχραιμος απέναντι από τον Διαμάντη και τον πλάσαρε εύστοχα για το 3-1.  Μετά από κόρνερ του Μπουκουβάλα στο 30’  και αρχική απόκρουση του Πάνου έγινε νέα σέντρα από δεξιά από τον Τσουμάνη, ο Μουχάνης έκανε το σουτ και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Μαλλάτος και έκανε το 4-1. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό Διαμάντη, όμως μετά τη συζήτηση που είχε με τον Νέο ο ρέφερι του αγώνα αποφάσισε να δείξει σέντρα. Στο 48’ ο Κοσυφαρίνης  κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Παληοχώρη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τασιούλας, όμως στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα πήρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αρχοντάκη. Το μόνο που κατάφερε η Ανατολή ήταν να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με σουτ του Μίνη που διαμόρφωσε το τελικό 4-2. 

Μετά το τέλος του αγώνα ένα ξέφρενο γλέντι στήθηκε αρχικά στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια στα αποδυτήρια του «Θεόδωρος Λώλης». Οι παίκτες μαζί με τον Ανέστη Ζώη άνοιξαν σαμπάνιες, ενώ φόρεσαν και μπλουζάκια που είχαν ετοιμάσει με τις φωτογραφίες όλης της ομάδας και τον τίτλο «Πρωταθλήτρια 2023-24». Μαζί φυσικά και ο γενικός αρχηγός και παλιά δόξα του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Ντάσιος, αλλά και ο πρόεδρος Γιάννης Τασιούλας. Οι παίκτες σήκωσαν στα χέρια τον πρωτομάστορα της φετινής τον Ανέστη Ζώη, ενώ παρών ήταν και ο μεγάλος άτυχος, ο Σταύρος Καράσας που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πατερίτσες και πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Διαιτησία: Νέος (Τσάντας – Διαμάντης).

Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης): Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Παληοχώρης, Νάσιος, Μαλλάτος, Μουχάνης (81’ Τζίμας), Μπουκουβάλας, Τσάγκας (61’ Κεφάλας), Νούγιας (73’ Παπαρούνας), Βελτσίστας (81’ Γεωλδάδης), Τσουμάνης.

Ανατολή (Αλέκος Τάτσης): Διαμάντης (46’ Χάιδος), Σαούγκος, Διαμαντόπουλος (46’ Γκόγκος), Σαπλαούρας (46’ Κιούρκας), Πάνος, Σχισμένος, Μίνης, Ηλίας (46’ Κουλούρης), Τασιούλας, Ορφανός (46’ Κοσυφαρίνης), Ακούλλι. 

Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ