Κοινή στρατηγική με στόχο ενιαία τουριστική ανάπτυξη!

on .

RAFTING POTAMI

Κοινό βηματισμό με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Ιωαννίνων ως ενιαίου συνόλου, η οποία μπορεί να βασιστεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας θα αναζητήσουν οι τοπικοί Δήμοι. 

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν χθες, σε σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό που έγινε στα Γιάννενα, να δημιουργήσουν μία ομάδα εργασίας με εκπροσώπους από κάθε Δήμο η οποία θα αναλάβει τον καλύτερο συντονισμό του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος

Ο Θωμάς Μπέγκας

«Όλος ο Νομός Ιωαννίνων έχει τη δυνατότητα πλέον να διαμορφώσει ένα νέο προϊόν με υψηλά χαρακτηριστικά, ποιότητα, πολλαπλές εναλλακτικές μορφές τουριστικών επιλογών και εξαιρετικές υποδομές» υπογράμμισε, ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία γι’ αυτήν. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια απ’ όλους με έναν αναπτυξιακό προσανατολισμό, με όραμα και στόχευση μέσα από τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία για την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής που στοχεύει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.   

Κοινή στρατηγική

«Επιμένω στο θέμα των συνεργασιών γενικότερα αλλά και ειδικά στον τομέα του τουρισμού, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μόνο έχοντας κοινή στρατηγική, μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Όπως είπε, «μέσα από τη χρήση σύγχρονων μεθόδων marketing, τη σύσταση εξειδικευμένων ομάδων εργασίας, τις υψηλές συνεργασίες με την τουριστική αγορά και τους εμπλεκόμενους Φορείς και Ενώσεις, ως Δήμοι μπορούμε να συμβάλλουμε στο να χτίσουμε το νέο τουριστικό προϊόν του Νομού Ιωαννίνων. Έτσι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να στηρίξουμε και να υλοποιήσουμε μια κοινή στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη ώστε να δημιουργήσουμε ένα Τουριστικό Τόξο με πολλά οφέλη για όλους μας».

Το Αεροδρόμιο

Ο κ. Μπέγκας επισήμανε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών, έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο ο προορισμός μας να προβάλλεται συστηματικά συνολικά και επαγγελματικά και να αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα διαθέσιμα πλεονεκτήματα της περιοχής, είτε πρόκειται για προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, είτε για την αγορά των συνεδριακών, πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων είτε για την Διπλωματία πόλεων κ.ο.κ., Ειδική δε αναφορά έκανε και στο θέμα του Αεροδρομίου των Ιωαννίνων, υπογραμμίζοντας ότι πλέον ο στόχος θα πρέπει να είναι η καθιέρωση μόνιμων πτήσεων από χώρες του εξωτερικού, ξεκινώντας από την Κύπρο και τη Γερμανία, με τις οποίες έχει γίνει ήδη μια σημαντική προεργασία.

Οι τοποθετήσεις

- Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης τόνισε τη σημασία που έχει να υπάρχει ενιαία προωθητική διαχείριση του τουριστικού προϊόντος από όλους τους Δήμους. «Είναι απαραίτητο να εξελιχτούμε πέρα από τις μέχρι σήμερα πεπατημένες μεθόδους προβολής, να ανοιχτούμε σε νέες αγορές και να εμπλουτίσουμε όλοι μαζί το προϊόν μας», είπε μεταξύ άλλων.

-Ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου σε θέματα τουρισμού, Στέφανος Ζέρβας, ανέφερε ότι ο τουρισμός πόλεων είναι πλέον ο πιο ανεπτυγμένος όταν συνδυάζεται με εναλλακτικές προτάσεις. «Αυτό είναι κάτι που ο Νομός Ιωαννίνων μπορεί να το προσφέρει στους επισκέπτες αρκεί να έχουμε τη σωστή στρατηγική», σημείωσε. 

-Ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, συμφώνησε ότι οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας υπάρχουν, αρκεί οι Δήμοι να δικτυωθούν ώστε να προβάλλουν συνολικά τις ομορφιές του τόπου μας. «Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και να κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά κι αυτό μπορεί να γίνει με την ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων», είπε.

-Ο Ηλίας Ράπτης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού στο Δήμο Ζαγορίου πρότεινε κάθε Δήμος να δημιουργήσει ένα τουριστικό πλάνο το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει τη βάση για μια κοινή προώθηση του Νομού Ιωαννίνων, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη ένταξη του Ζαγορίου στον κατάλογο της Ουνέσκο.

- Η αντιδήμαρχος του Δήμου Δωδώνης, Χρυσούλα Δάλλα, σημείωσε ότι η τουριστική ανάπτυξη και προβολή αφορά όλους τους Δήμους των Ιωαννίνων, προσθέτοντας ότι μέσα από τη συνεργασία μπορεί το τουριστικό προϊόν του νομού να αναδειχτεί καλύτερα.

- Ο Γιώργος Παππάς, Αντιδήμαρχος Τουρισμού στο Δήμο Βορ. Τζουμέρκων τόνισε ότι πρέπει όλοι οι Δήμοι μαζί να εργαστούν για την προώθηση της περιοχής μας, ενώ στάθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού στους ορεινούς Δήμους με τους εργαζόμενους καθώς είναι πολύ δύσκολη η προσέλκυσή τους.

- Ο Αντιδήμαρχος Κόνιτσας, Πέτρος Γκόκας, επισήμανε ότι κάθε περιοχή έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία όμως μπορούν να αναδειχτούν καλύτερα μέσα από τη συνεργασία.

- Τέλος, η Κατερίνα Μπαλάφα. Αντιδήμαρχος Ζίτσας, ανέφερε πως στο Δήμο της έχει ξεκινήσει μια καταγραφή σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος η οποία όταν ολοκληρωθεί μπορεί να συμβάλει σε μια κοινή προσπάθεια προβολής.