Παίζει για το γόητρο και τα… μαθηματικά

on .

PAS ASTERAS TRIPOLHS SHMATA

Να διατηρήσει ζωντανές τις μαθηματικές του ελπίδες για την παραμονή θα επιχειρήσει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα. 

Οι Ηπειρώτες υποδέχονται το απόγευμα (19:30) στο «Ζωσιμάδες» τον αδιάφορο βαθμολογικά και σωσμένο Αστέρα Τρίπολης και θέλουν μόνο νίκη προκειμένου να κρατηθούν ζωντανοί με βάση τα υπόλοιπα αποτελέσματα και κυρίως τον αγώνα Κηφισιά – Παναιτωλικός.

Η βαριά ήττα με 4-0 από τον ΟΦΗ ψαλίδισε ακόμα περισσότερο τις λιγοστές πιθανότητες του ΠΑΣ για να σωθεί. Η αποβολή του Εραμούσπε είναι μεν μια σοβαρή δικαιολογία, ωστόσο η εικόνα της γιαννιώτικης ομάδας ακόμα και πριν την αποβολή παραπέμπει σε συνονθύλευμα και σε καμία περίπτωση σε σύνολο που παλεύει με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή της. Πλέον, με 19 μόλις βαθμούς σε 29 αγώνες και με μόλις 3 νίκες σε όλο το πρωτάθλημα, ο ΠΑΣ παίζει πλέον με τα… μαθηματικά, αλλά κυρίως για το γόητρο και την ιστορία του. Μαζί με την ήττα του στο Ηράκλειο η νίκη της Κηφισιάς στην Τρίπολη ήταν «μαχαιριά» καθώς αυξήθηκε ακόμα περισσότερο η διαφορά από τη 12η θέση που χαρίζει την παραμονή.

Όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Μιχάλης Γρηγορίου προσπάθησε να ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών, η οποία όπως είναι φυσιολογικό είναι στο ναδίρ. Ο 50χρονος κόουτς ζήτησε από τους παίκτες του να μην τα παρατήσουν και να παλέψουν όλα τα παιχνίδια, πρώτα από όλα για τους εαυτούς τους, αλλά και για την ιστορία της ομάδας. Στις προπονήσεις δόθηκε μεγάλο βάρος στις μεταβάσεις, επιθετικό και αμυντικό δηλαδή transition, ενώ η ομάδα δούλεψε και στο κομμάτι της τακτικής.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης. Σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ο τιμωρημένος Εραμούσπε, ο οποίος αποβλήθηκε άδικα με κόκκινη κάρτα στο Ηράκλειο, ο τραυματίας Μπάλαν καθώς επίσης και ο Τούτου.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι:  Νάγκι, Αθανασίου, Σούλης, Σόρια, Πανάγου, Κιάκος, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Τζίνο, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Μπεγκάλα, Ντεμίρ, Ροζάλες, Ροσέρο, Τζίμας, Παμλίδης, Λεό, Κόντε. 

Πέραν των Εραμούσπε, Μπάλαν και Τούτου εκτός αποστολής έμεινε ο Γκάρο που είναι εκτός πλάνων, αλλά και οι νεαροί Βρακάς, Ναούμης, Κύρκος και Μίνα. 

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Η πλήρης αποτυχία του 3-5-2 και της τριάδας των στόπερ στον αγώνα με τον ΟΦΗ αναγκάζει τον Μιχάλη Γρηγορίου να επιστρέψει στο συνηθισμένο 4-3-3. Ο 50χρονος τεχνικός θα βάλει τον Παντελάκη στη θέση του τιμωρημένου Εραμούσπε, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα ο Παμλίδης. Στο αριστερό άκρο ο Κιάκος έχει προβάδισμα αντί του Τσαούση.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής; Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Παντελάκης, Σομποτσίνσκι (Μπακαδήμας), Τζίνο, Λιάσος, Ροζάλες, Ροσέρο, Παμλίδης, Κόντε. 

Γενική είσοδος και με Αστέρα

Όπως και στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια, έτσι και στο σημερινό, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ, με εξαίρεση τις θύρες των VIP.  Τα παιδικά εισιτήρια για παιδιά έως 16 ετών θα έχουν τιμή 5 ευρώ, ενώ για τον συγκεκριμένο αγώνα οι ενήλικες συνοδοί παιδιών θα έχουν δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου που αφορά τις θύρες 3-4-6-9 κι αυτοί με 5 ευρώ.

Για όσους δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήρια τις προηγούμενες ημέρες τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 11:00 έως τις 17:00. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 17:30 και η είσοδος στις κερκίδες του «Ζωσιμάδες» θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω των μηχανισμών διέλευσης (τουρνικέ) και στην θύρα που αναγράφεται στο εκδοθέν εισιτήριο. 

Διαιτητής ο Γκάμαρης

Ο Ανδρέας Γκάμαρης από την ΕΠΣ Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αθηναίος ρέφερι είχε σφυρίξει τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον αγώνα των δύο ομάδων στην Τρίπολη που είχε λήξει 2-2, ενώ ήταν διαιτητής και στην ήττα του ΠΑΣ με 2-1 στη Λαμία.

Βοηθοί του Γκάμαρη θα είναι ο Δημήτριος Σαμοΐλης και ο Μιχάλης Νιδριώτης, επίσης της ΕΠΣ Αθηνών, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Φώτης Πολυχρόνης από την Πιερία. Στο VAR θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κατοίκος από την Αθήνα με AVAR τον Ιωάννη Καραγκιζόπουλο από την Ημαθία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Βασίλης Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.

Να σημειωθεί ότι ο Γιαννιώτης διαιτητής Σπύρος Ζαμπαλάς θα είναι VAR στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό, εκεί όπου τέταρτος ορίστηκε ο επίσης Γιαννιώτης Αλέξανδρος Κατσικογιάννης. Τέλος, ο Θανάσης Κόλλιας θα είναι AVAR στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στην OPAP Arena.

Χωρίς Μουνάφο στα Γιάννενα ο Αστέρας

Χωρίς τον Χουάν Μουνάφο θα παραταχθεί ο Αστέρας Τρίπολης στη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Αρκαδίας βρίσκεται από χτες στα Γιάννενα και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Μετά τις τρεις σερί ήττες από Βόλο, Πανσερραϊκό και Κηφισιά ο Αστέρας Τρίπολης θα επιδιώξει σήμερα να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στα φετινά Play Out. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς βρίσκεται από χτες στα Γιάννενα χωρίς τον Χουάν Μουνάφο, ο οποίος είναι τραυματίας. Μεταξύ άλλων εκτός αποστολής έμεινε ο επίσης τραυματίας Παπαδόπουλος, αλλά και οι Σίτο, Καρμόνα, Τζουκάνοβιτς, Χριστόπουλος για λόγους τακτικής.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι εξής: Γραμματικάκης, Τσιφτσής, Γκαρθία, Χουχούμης, Πίτσου, Καστάνιο, Λύρατζης, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Βαλιέντε, Μπαρτόλο, Παλάσιος, Σουρλής, Αλάγκμπε, Ζουγλής, Μιριτέλο, Ρεγκίς, Μάντζης, Καλτσάς.