Με συμμετοχή 25 πληρωμάτων η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων!

on .

ELETA ANABASH 2024

Μοναδικό θέαμα αναμένεται να προσφέρουν αυτό το Σαββατοκύριακο τα 25 πληρώματα και αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στη 2η Ανάβαση Ιωαννίνων που διοργανώνει η ΕΛ.ΕΤ.Α

Η διαδρομή που έχει επιλεγεί είναι αυτή των Λιγκιάδων, τόσο για αγωνιστικούς λόγους, όσο και για λόγους που συνδέονται με την εγγύτητα στην πόλη και την προβολή της περιοχής, με δεδομένο πως οι Λιγκιάδες αποτελούν το «μπαλκόνι» των Ιωαννίνων. Ο αγώνας προσμετράται στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και συγκεντρώνει αξιόλογες συμμετοχές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αρκετοί Γιαννιώτες αθλητές. 

Η διαδρομή μήκους 4 χλμ. Θα ξεκινά από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων με τους Λιγκιάδες και θα τερματίζει λίγο πριν την κεντρική πλατεία της μαρτυρικής Κοινότητας. Σήμερα, θα διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές και αύριο, Κυριακή τα δύο σκέλη του αγώνα.

Σε υψηλό επίπεδο τα Γιάννενα…

Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Ιωαννίνων Χρήστος Σαρηγιαννίδης τόνισε πως τα Γιάννενα είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πως υπάρχουν αθλητές και αυτοκίνητα που είναι σε υψηλό επίπεδο, καλώντας τον κόσμο να έρθει στη διαδρομή.

Ο Χρ. Σαρηγιαννίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρόσβασης, που θα συνδέει τους Λιγκιάδες με τη Μάζια, ώστε να μην προκύψει κανένα ζήτημα για όσους χρειαστεί να μετακινηθούν την ώρα του αγώνα. Δρόμος, μάλιστα, που πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί σε δεύτερο χρόνο. Ευχαρίστησε παράλληλα για τη στήριξή τους τον Δήμο Ιωαννιτών, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Π.Τ. Ιωαννίνων αλλά και τους χορηγούς  «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST Βουνοπλαγιάς», τη City Cars Ioannina,την MG και τη DC Citroen.

«Πυλώνας ανάπτυξης»…

Στο γεγονός ότι η Ανάβαση Ιωαννίνων εντάχθηκε στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος από τη δεύτερη μόλις διοργάνωσή της, στάθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης και πρόσθεσε ο Δήμος θα είναι αρωγός σε όλες τις ενέργειες, που φέρνουν επισκέπτες στα Γιάννενα. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια θα στηρίζει τέτοιες δράσεις, «γιατί ο αθλητισμός είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή», πρόσθεσε.

Άμεση μετάδοση αποτελεσμάτων…

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΑ (https://eleta.eu/live/), χάρη στην ανάπτυξη ενός προγράμματος αυτοματοποιημένης καταγραφής του χρόνου και των αποτελεσμάτων, που προέκυψε από τη συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής ActionNPA.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης Νικόλαος Αρκαδόπουλος, σημείωσε πως όλοι οι προγραμματιστές, που εργάστηκαν σε εθελοντική βάση για την ανάπτυξη του συστήματος, είναι Γιαννιώτες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα γίνει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σήμερα και αύριο από τις 8.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. στον δρόμο διασταύρωση Λιγκιάδων έως πλατεία Λιγκιάδων και στο τμήμα της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων από τη διασταύρωση Αμφιθέας έως το γήπεδο Μάζιας. Επίσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων από τον κόμβο Ζαγορίου έως τον κόμβο Μάζιας. 

Τέλος, ο υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Δημήτριος Μάντζιος παρακάλεσε τους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.