«Ασημένιος» ο Στέφ. Ντούσκος στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας

on .

NTOYSKOS SLOBENIA

• Ακόμα ένα μετάλλιο στην τροπαιοθήκη του πρόσθεσε ο Γιαννιώτης χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που  διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μόναχο το 2022, ο πρωταθλητής του ΠΝΟ Ιωαννίνων πέτυχε άλλη μια σημαντική διάκριση, τιμώντας το άθλημα της κωπηλασίας και τον γιαννιώτικο αθλητισμό σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Θρίλερ η κούρσα

Ο Στέφανος Ντούσκος έφερε το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας, σε μια διοργάνωση με σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική αποστολή.

O Γιαννιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε δυνατά, με τον Βούλγαρο Βασίλεφ και τον Ολλανδό Βαν Λίεροπ να τον πιέζουν, όμως είχε μικρό προβάδισμα στο πρώτο πέρασμα των 500 μέτρων. Ο Γερμανός Ζάιντλερ έκανε επίθεση και πέρασε για λίγο μπροστά, όμως ο Ντούσκος άρχισε να πιέζει και έτσι πέρασαν πολύ κοντά το πρώτο πέρασμα, με τον Ντούσκο να βρίσκεται πίσω μόλις 0.60. Η συνέχεια ήταν... θρίλερ. Ζάιντλερ και Ντούσκος πήγαιναν μαζί, με την πρωτιά να αλλάζει συνεχώς χέρια, και πλέον το ζήτημα ήταν ποιος θα αντέξει έως το τέλος. Στα 1500μ. ο Βαν Λίεροπ πέρασε πρώτος, αφήνοντας δεύτερο τον Ντούσκο και τρίτο τον Γερμανό και όλα πλέον θα κρίνονταν στα τελευταία μέτρα. 

Ο Ολλανδός είχε αρχίσει να «ξεφεύγει» από τους αντιπάλους του και ο Ντούσκος «πάλευε» με τον Γερμανό για το αργυρό μετάλλιο, μιας και το βάθρο φαινόταν πως είχε σχεδόν κλείσει με τους τρεις τους. Έτσι, ο Βαν Λίεροπ τερμάτισε όντως πρώτος με 6:46.11, ενώ ο Ντούσκος τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 6:47.87, αφήνοντας τρίτο τον Ζάιλντερ με 6:48.14.

 «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το μετάλλιο. Στο σκιφ το βαρύ όλα είναι ανοιχτά, δεν υπάρχουν φαβορί. Πίστεψα στις δυνάμεις μου, είδα τον κυματισμό και είχα συνέχεια το νου μου στο Γερμανό που ήταν και παραμένει το φαβορί σε κάποιες κούρσες και πίστευα ότι μπορούσα να το πάρω λόγω του κυματισμού που με ευνοεί. Τα έδωσα όλα και είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στις προπονήσεις και πλέον βλέπουμε το Παγκόσμιο του Σεπτέμβριου για να επαναλάβουμε αυτή την επιτυχία ή ακόμα και το χρυσό» δήλωσε ο Στέφανος Ντούσκος.

Στην 11η θέση…

Με τα τρία ασημένια και το ένα χάλκινο που κατέκτησαν οι Έλληνες κωπηλάτες, η Ελλάδα πήρε την 11η θέση στον πίνακα των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού, ενώ Μεγάλη Βρετανία και Ρουμανία ήταν στις πρώτες θέσεις κατακτώντας από 5 χρυσά.

Συνολικά από το 2007 στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η Ελλάδα φτάνει τα 38 μετάλλια εκ των οποίων 21 χρυσά, 13 ασημένια και 4 χάλκινα.

Ασημένιο στο Ευρωπαϊκό του Μπλιντ κατέκτησε η Ευαγγελία Αναστασιάδου, ασημένιο οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού και το χάλκινο στο διπλό σκιφ οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαιδατζής.