Γιορτή και φέτος για τα Γιάννενα ο αγώνας Run Greece!

on .

RUN GREECE

• Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός και μία γιορτή για τους λάτρεις του τρεξίματος ήταν για μία ακόμη χρονιά ο αγώνας Run Greece Ιωάννινα 2023 που διεξήχθη χτες στην πόλη μας από τον ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο καλός καιρός που επικρατούσε χτες στην πόλη μας οδήγησε μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στη διοργάνωση όχι μόνο λαμβάνοντας θέση στη γραμμή εκκίνησης, αλλά και σαν θεατές στην άκρη του δρόμου. Εκατοντάδες ήταν οι μικροί και μεγάλοι που έτρεξαν στη διαδρομή δίπλα στη λίμνη, απολαμβάνοντας τον αγώνα με σύμμαχο τον καλό καιρό. 

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων δρόμου ήταν φέτος η πλατεία Μαβίλη. Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που είχαν συμμετοχή και στις απονομές, ενώ κοντά στις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών βρέθηκε και ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης. 

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας των Ιωαννίνων ήταν ο τελευταίος της Άνοιξης από το Run Greece, αφού η επόμενη στάση είναι προγραμματισμένη για τη Λάρισα στις 17 Ιουνίου. Σε νέα ημερομηνία θα γίνει και ο αγώνας της Καστοριάς, που μεταφέρθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου. 

Oι νικητές

Ο Απόλλων Γεωργίου του ΑΓΣΙ ήταν νικητής στο 5αρι με 16.21 και άφησε στη δεύτερη θέση τον Αλέξανδρο Τσουμάκα επίσης του ΑΓΣΙ  με 16.38 και στην τρίτη τον Βασίλη Μουράτα του Α.Ο. Πρέβεζας με 17.27. Στις γυναίκες γρηγορότερη όλων ήταν η Χαρά Κωστούλα του Team Σιούλας με 21.49 και ακολούθησαν η Όλγα Γκρίζη (22.34) και η Γιαννιώτισσα Χρύσα Πάνου (23.11).

Στο 10άρι των Ανδρών ο Γιώργος Γώγος του ΑΓΣΙ ήταν νικητής με 38.17 και ακολούθησαν οι Παύλος Ζώης του Τsigkoulis Τeam με 36.44 και Μιχάλης Γεωργατζής από το Aνάσα Run Σ.Δ. Πρέβεζα με 36.56. Η Δήμητρα Τσαλακώστα πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με 41.06 με την Ερμιόνη Χασκή να ακολουθεί με 44.10 και την Θάλεια Ζώη του Σ.Δ. Ιωαννίνων να είναι τρίτη με 45.08. 

Με τη στήριξη των εθελοντών!

Σε μία ακόμη αθλητική διοργάνωση που έλαβε χώρα στα Γιάννενα η ψυχή ήταν οι εθελοντές, όπως οι Paguristas, o Ερυθρός Σταυρός, οι Πρόσκοποι, ενώ πέρα από την Περιφέρεια Ηπείρου και ον Δήμο Ιωαννιτών στη συνδιοργάνωση ήταν το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν η ERGO Ασφαλιστική.