Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

KASTRITSA

«Καθάρισε» στο δεύτερο και παραμένει στην κορυφή, Κατσικά-Μέτσοβο 3-1

• Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας, η Θύελλα Κατσικάς συνεχίζει να προπορεύεται, έπειτα και από την δίκαιη και συνάμα αγχωτική νίκη της επί του ΠΑΣ Μετσόβου με 3-1 σκορ. 

Αγωνιστικά, το ματς είχε φάσεις και κατά διαστήματα και ωραίο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να είναι περισσότερο δραστήριοι και αποτελεσματικοί, έχοντας ωστόσο, απέναντί τους έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, ο οποίος κράτησε χαμηλά το σκορ.

 Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Κατσίφα να πασάρει στον Κωσταμένα, το πλασέ του οποίου μπλόκαρε ο Κάτσενος. Άμεσα απάντησαν με ευκαιρία και οι φιλοξενούμενοι με το στρωτό σουτ του Γιάννη Νάκου να περνά δίπλα από το δεύτερο δοκάρι. 

Επόμενη καλή στιγμή για την Θύελλα στο 20' με το σουτ του Κολιούση από την μικρή περιοχή να καταλήγει άουτ, έπειτα από φάση διάρκειας στα καρέ του Κάτσενου. 

Στο 30' απείλησε και ο ΠΑΣ, όταν από το κόρνερ του Παλαιοπάνου ο Μούστο από κοντά ανάγκασε τον Διαμάντη να αποκρούσει πέφτοντας. Στην αντεπίθεση η Κατσικά αστόχησε με τον Θανάση από θέση βολής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, έπειτα από ατομική ενέργεια του Σκανδάλη. 

Νέο σουτ από τον Κώστα Θανάση στο 35' στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Κάτσενο.

Σε πολύ καλό χρονικό σημείο οι παίκτες του Νίκου Γκούρα, έλυσαν τον "γόρδιο δεσμό", με τον Κολιούση να σκοράρει από κοντά στο 38' για το 1-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. 

Κρατώντας τον ρυθμό η Θύελλα, πέτυχε πολύ νωρίς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το 2-0, όταν στο 48' ο έμπειρος Θανάσης με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάτσενου. 

Ο τερματοφύλακας του Μετσόβου ωστόσο, είπε όχι στα σουτ των Κωσταμένα, Σκανδάλη και Ψαρρά στην συνέχεια. 

Ανεβάζοντας τον ρυθμό τους οι φιλοξενούμενοι στο 75' κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με πλασέ του Νάκου, από σέντρα του Τσουλιάη. 

Το τελικό σκορ πέτυχε ο Σκανδάλης στο 84' , έπειτα από ατομική του ενέργεια για το 3-1. 

Διαιτησία: Νέος (Μωυσιάδης-Τσάντας) 

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Νικολάου, Μπίζιος, Πολυχρόνης (85' Ζήκος), Σκανδάλης, Κολιούσης (71' Γούλας), Θανάσης (85' Μαρούλης), Κατσίφας (85' Γιαννάκης), Κωσταμένας (71' Ψαρράς). 

ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμας): Κάτσενος, Τσακμάκης (90' Κασίμης), Τσιόστας Χ., Μπαλιούσκας, Ζιάβρος, Τσιόστας Κ., Παλαιοπάνος (60' Σιούτας), Χούσο, Μούστο (83' Σταχούλης), Νάκος, Τσουλιάης.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

 Θύελλα Ελεούσας- Νησί 2-1

• Έστω και δύσκολα η Θύελλα Ελεούσας κατάφερε να πάρει τη νίκη με την ομάδα του Μανώλη Σκούφαλη να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο από το Νησί αλλά στο δεύτερο με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά πήρε το τρίποντο και παραμένει ζωντανή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά το Νησί στο πρώτο ημίχρονο έδειξε στοιχεία πολύ καλής και οργανωμένης ομάδας, με στρωτό ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν θα κινδυνεύσει στο να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο 14΄ σε παράλληλη σέντρα του Νούγια, ο Βελτσίστας δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το Νησί κέρδισε πέναλτι στο 26’ σε ανατροπή του Λώλη από τον Ρίζο, το εκτέλεσε ο Πρέντζας και παρά την προσπάθεια του Αρχοντάκη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 42’ σε σέντρα του Νούγια και κεφαλιά του Κεφάλα η μπάλα έφυγε άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Σκούφαλη έδωσαν περισσότερο πνοή στην Ελεούσα. Σε σουτ του Παπαρούνα στο 52΄ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι έφτασε στον Ρίζο που έκανε το πλασέ αλλά με προβολή απέκρουσαν οι αμυντικοί. Η ισοφάριση για την Ελεούσα ήρθε στο 58΄ όταν ο Βελτσίστας από αριστερά έκανε τη σέντρα η μπάλα έφτασε στον Νούγια που έκανε το σουτ και ο Κοτσίνας στην προσπάθεια του να τη διώξει με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ολική ανατροπή στο σκορ για τους γηπεδούχους έγινε στο 62΄ με τον Παπαρούνα σχεδόν από τη γραμμή του πλαγίου άουτ να εκτελεί φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Τασιούλα (2-1).

Στο 79΄ Νούγιας-Ριστάνης και Καράσας άλλαξαν πολύ ωραία τη μπάλα με τον τελευταίο να κάνει σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Σε σουτ του Πρέμου στο 87’ μπλόκαρε ο Αρχοντάκης.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Λιόντος-Βλάχος).

Θύελλα Ελεούσας: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Πότσης (46΄ Καράσας), Γεωλδάσης, Νάσιος, Οικονόμου (46΄ Παπαρούνας), Ρίζος (85’ Μουχάνης), Τσουμάνης, Βελτσίστας (74΄ Ραγιάς), Νούγιας, Κεφάλας (46΄ Ριστάνης).

Νησί: Τασιούλας, Κονδύλης (87΄ Κονδύλης), Οικονόμου, Αυανασίου, Κοτσίνας, Πρέμος, Γεράσης, Βάλαρης (87’ Αναστασόπουλος), Πρέντζας (82’ Λιπιώτης), Πασχάλης (67΄ Γιαούπι), Λώλης.

AMFITHEA

Αμφιθέα- Χουλιαράδες 1-1  

• Πολύτιμη ισοπαλία 1-1 πήρε η Αμφιθέα από τους Χουλιαράδες στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Μπορεί η ομάδα του Αντώνη Δημητρίου να πατούσε καλύτερα στο γήπεδο ωστόσο παρά τις ευκαιρίες που είχε δυσκολεύτηκε αρκετά στην τελική προσπάθεια. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων των φιλοξενούμενων ήταν  ο Πύρτσιος ο οποίος έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 13΄και στο 15’, ενώ ευκαιρίες έχασαν και οι Τζουρμανάς και Τσόδουλος.

Η Αμφιθέα στο πρώτο ημίχρονο είχε μια καλή στιγμή στο 9΄με τον Βλαχόπουλο. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο όπου Τζουρμανάς, Δημάκος και Καλογερόπουλος δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ για τους Χουλιαράδες. Τελικά τον γόρδιο δεσμό για τους φιλοξενούμενους έλυσε στο 73’ ο Πύρτσιος ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκουγιάννου κάνοντας το 0-1.

Δεν πρόλαβαν να χαρούν το 0-1 οι φιλοξενούμενοι και ήρθε άμεσα η απάντηση της Αμφιθέας στο 77΄με τον Βλαχόπουλο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στα τελευταία λεπτά το ματς πήρε άγρια ομορφιά με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ευκαιρία με τον Πύρτσιο στο 93, απάντησαν οι γηπεδούχοι στο 94΄με τον Κίτο, ενώ στο 97΄ο Τσιαμάκης για τους Χουλιαράδες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Διαιτησία: Μπόσιας (Μωυσιάδης-Σιόντης).

Αμφιθέα: Γκουγιάννος, Πιλιαφάς (90΄ Πολυγένης), Καραγιάννης, Φάης, Μπαρούτας, Τζουμάγκας, Σδούκος (74΄ Λάππας), Γκούμας (46΄ Κίτος), Κολόκας, Βλαχόπουλος, Ανδρέου.

Χουλιαράδες:  Πρινέας, Συμεωνίδης, Κιτσάκης (59΄ Δοβανάς), Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Τσιαμάκης, Τσόδουλος (46΄ Ζιώγας), Τσιγαράς (59΄ Κουτσιάφτης), Πύρτσιος, Γιωτάκης (46΄ Ζώνιος), Δημάκος.

Δροσοχώρι- Αγία Μαρίνα 6-2

• Ευρεία νίκη με σκορ 6-2 πέτυχε το Δροσοχώρι για την 16η αγωνιστική επί της Αγίας Μαρίνας και έφτασε τους 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Με τη νίκη αυτή το Δροσοχώρι προσπέρασε την Αγία Μαρίνα στη βαθμολογία και πήρε σημαντική νίκη ψυχολογικής και βαθμολογικής σημασίας. 

Μόλις στο 14 ' ο Μανιώτης  με σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους και στο 17' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με σουτ του Φάνη Τσίκα. Το ματς συνέχισε να έχει φοβερό ρυθμό και στο 19' σε ασίστ του Μανιώτη, ο Μελιγγιώτης Φάνης έκανε το 2-1. 

Ακολούθησαν προσπάθειες από τον Τσίκα Φάνη χωρίς αποτέλεσμα και στο 37' ο Κάγια με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους καλύτερους οιωνούς για το Δροσοχώρι. Στο 45' εκτελέστηκε κόρνερ, στην εξέλιξη της φάσης ο Μελιγγιώτης έκανε το σουτ η μπάλα αποκρούστηκε και στην επαναφορά ο Καλτσάς έκανε το 4-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν  έκαναν μόνο διαχείριση του αποτελέσματος αλλά έβαλαν ακόμη δύο γκολ.

Στο 52 ' σε εκτέλεση φάουλ του Φάνη Μελιγγιώτη έγινε το 5-1 και στο 55' έπειτα  από κλέψιμο της μπάλας του Μανιώτη και πλασέ του Φάνη Μελιγγιώτη έγινε το 6-1. Το τελικό 6-2 διαμορφώθηκε στο 62' όταν ο Ιωαννίδης έκανε το σουτ απέκρουσε ο Κωστούλας και σκόραρε στην επαναφορά ο Τσίκας Θ. 

Η Αγία Μαρίνα ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κωστούλα στο 70’.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Πάνος - Χατζηπαναγιώτου)

Δροσοχώρι: Κωστούλας, Γιώτης, Θεοχάρης, Καλτσάς, Χαλιάσος, Παππάς, Μανιώτης, Κάγια, Μελιγγιώτης Θ (56' Μελιγγιώτης Π), Κοκκιάδης, Μπέλλος.

Αγία Μαρίνα: Γκάτζιος (46' Κοζάκος) Μήλος, Αθανασιάδης (84' Βάσιος), Κωστούλας, Βαλανάς, Ιωαννίδης, Θεοχαρίδης, Τσίκας Χ, Τσίκας Θ, Κουτσογούλας (58' Κωφός).

Καστρίτσα- Ανατολή 5-0 

• Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Καστρίτσα και την Ανατολή με την ομάδα του Βασίλη Σιαφάκα να επικρατεί εύκολα με 5-0 παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Η Ανατολή αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η εμφάνιση της δεν είχε καμία σχέση με αυτή που έκανε την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Κατσικά.

Στο 12΄ σε σουτ του Τασιούλα απέκρουσε τη μπάλα ο Κυρικλίδης.

Η Καστρίτσα άνοιξε το σκορ στο 10’ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Αλεξίου έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της Καστρίτσας.

Στο 24΄μετά από εκτέλεση πλαγίου, η μπάλα έφτασε στον Γιαννιώτη που με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Νικολαΐδη κάνοντας το 3-0.

Στο 44’ τετ-α-τετ του Αγγελή με τον Κυρικλίδη έκανε το πλασέ απέκρουσε τη μπάλα ο τελευταίος.

Στον ίδιο ρυθμό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσων και στο 63΄να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με τον Παπουτσή.

Στο 67’ ο Παπαδόπουλος με σουτ κάνει το 5-0.

Διατησία: Μπούμπας (Λιόντος- Γεωργίου)

Καστρίτσα: Κυρικλίδης Κοσυφαρίνης, Διαμαντόπουλος (69΄Δήμος), Γόγολος, Κασίμης, Σπαλιάρας (46΄Ηλίας), Κλιτσινάρης (68΄Ναυρόζογλου), Αργύρης, Αλεξίου (40΄λ.τρ. Παπουτσής), Γιαννιώτης, Παπαδόπουλος (68΄Γκέγκα).

Ανατολή: Νικολαΐδης (40’ Αγγελής Γ.), Γιάννος, Γκούμας (68΄Κιοσσές), Σχισμένος, Δρόσος, Ακούλλι (40΄Γκουγιάννος), Τζοβάρας (69΄Λισγάρας), Ζάραγκας (63΄Χαμπίπης), Τασιούλας, Ορφανός, Αγγελής.

Τα αποτελέσματα 

Πίνδος Κόνιτσας-Λογγάδες 1-1

Αμφιθέα-Χουλιαράδες 1-1

Ελεούσα-Νησί 2-1

Νεοχωρόπουλο-Κοσμηρά 3-1

Καστρίτσα-Ανατολή 5-0

Κατσικά-Μέτσοβο 3-1

Δροσοχώρι-Αγία Μαρίνα 6-2

Κεφαλόβρυσο-Σταυράκι 1-0

Ηλιόκαλη-Κουτσελιό 0-2

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Θύελλα Κατσικάς 46 60-16

2. Αγροτικός Καστρίτσας 43 55-5

3. Θύελλα Ελεούσας 42 50-21

4. Χουλιαράδες 38 41-13

5. Πίνδος Κόνιτσας 32 34-16

6. Κουτσελιό 32 31-13

7. Κεφαλόβρυσο 24 28-29

8. Ανατολή 24 20-19

9. Μέτσοβο 19 37-37

10. Λογγάδες 18 14-21

11. Νεοχωρόπουλο 18 30-33

12. Αετός Νήσου 18 19-20

13. Δροσοχώρι 15 24-52

14. Αγία Μαρίνα 14 22-57

15. Κοσμηρά 12 19-46

16. Σταυράκι 8 12-37

17. Αμφιθέα 6 16-45

18. Ηλιόκαλη 5 12-44

Η επόμενη αγωνιστική (11, 12/2/2023)

Νησί-Δροσοχώρι

Λογγάδες-Καστρίτσα

Αγία Μαρίνα-Κατσικά

Σταυράκι-Νεοχωρόπουλο

Κουτσελιό-Ελεούσα

Χουλιαράδες-Ηλιόκαλη

Ανατολή-Μέτσοβο

Κοσμηρά-Πίνδος Κόνιτσας

Αμφιθέα-Κεφαλόβρυσο