Κακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

aek pas

• Σε… κακό δαίμονα του ΠΑΣ Γιάννινα εξελίχθηκε τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ. Εμφανώς επηρεασμένοι από τις απουσίες και «άδειοι» μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν δίκαια με 3-0 στο ΟΑΚΑ χτες βράδυ γνωρίζοντας την πιο βαριά τους ήττα για τα Play Off στην 8η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Χατζισαφί (39’), Άμραμπατ (45+5’) και Κριχόβιακ (59’) τα γκολ για την «Ένωση», μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΣ με Περέα και Κύρκο ενώ το ματς ήταν στο 0-0.

Τις όποιες μαθηματικές ελπίδες είχε για να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο απώλεσε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υπέστη την πιο βαριά ήττα του στα Play Off χάνοντας με 3-0 από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Με τα χθεσινά αποτελέσματα, η γιαννιώτικη ομάδα που έμεινε καθηλωμένη στην έκτη θέση με 46 βαθμούς, έχασε και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες είχε να διατηρήσει μία θέση παραπάνω στη βαθμολογία, όμως αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την συνολικά εξαιρετική πορεία που διέγραψε τη φετινή σεζόν.

Οι πολλές απουσίες και οι δοκιμές του Ηρακλή Μεταξά επηρέασαν όπως ήταν αναμενόμενο την απόδοση του ΠΑΣ που στάθηκε ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο αντιμετωπίζει το προσεχές Σάββατο στις 8 μ.μ ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Με αρκετές εκπλήξεις παρατάχθηκε ο ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, με τον Ηρακλή Μεταξά να δίνει φανέλα βασικού στους νεαρούς Γιάννη Ρίζο και Ιάσονα Κύρκο. Αμφότεροι έκαναν ντεμπούτο ως βασικοί σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ ο Ρίζος έπαιξε βασικός στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ και ο Κύρκος είχε μπει αλλαγή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Παρά τις απουσίες και τις αλλαγές, ο Ηρακλής Μεταξάς παρέμεινε σταθερός στο 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Ρίζος, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξί χαφ ο Σνάιντερ, αριστερό ο Λιάσος και ο Κύρκος έπαιξε πίσω από τον Περέα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Φάση Κύρκου - επεμβάσεις Λοντίγκιν

Η πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα ανήκε στον ΠΑΣ, όταν στο 5’ από σέντρα του Σάλιακα, ο Κάργας έπιασε το γυριστό και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε. Ωστόσο, η πολύ μεγάλη ευκαιρία να παγώσει ο ΠΑΣ το ΟΑΚΑ χάθηκε στο 10’. Σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Κύρκος τροφοδότησε τον Σάλιακα και κινήθηκε γρήγορα εντός περιοχής, ο Σάλιακας έβγαλε παράλληλη σέντρα, ο Κύρκος έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Σε φόρμα βρέθηκε ο νεαρός επιτελικός χαφ που είχε καλή απόδοση και στο προηγούμενο παιχνίδι. Η «Ένωση» βρήκε απάντηση και στο 12’ όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά, ο Σιμάνσκι ήταν αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι όμως το τελείωμα του ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ. Η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει τα ηνία μετά το 15’ και άσκησε πίεση.

Σε σέντρα του Κριχόβιακ και κεφαλιά του Τσούμπερ στο δεύτερο δοκάρι, μετά την πρώτη απομάκρυνση ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Δυο λεπτά μετά, ο Άμραμπατ δέχτηκε την ασίστ του Τσούμπερ, βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν, όμως εκείνος διάβασε έξυπνα τη φάση και με το πόδι έσωσε τον ΠΑΣ από βέβαιη απειλή. Ο έμπειρος γκολκίπερ του ΠΑΣ έδειξε τα αντανακλαστικά του και στη φάση του 26’, όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ του, η άμυνα δεν απομάκρυνε μία ενέργεια του Άμραμπατ,ο Κριχόβιακ σούταρε αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε σωτήρια.

Σαφές προβάδισμα με Χατζισαφί - Αμραμπατ

Η γιαννιώτικη ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ και στο 28’. Ο Σάλιακας σέντραρε από δεξιά μετά από αντεπίθεση, ο Περέα βρέθηκε αφύλακτος και έκανε την κεφαλιά, όμως δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την βρήκε περισσότερο τον ώμο του Κολομβιανού, με αποτέλεσμα να φύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ στο 37’ υποχρεώθηκε σε ακόμη μία δύσκολη επέμβαση σε κεφαλιά του Μήτογλου μετά από σέντρα του Μάνταλου, ενώ στην επαναφορά του Σιμάνσκι έδιωξε ο Κάργας.

Το γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ ήρθε στο 39’. Ύστερα από γέμισμα του Κριχόβιακ από τον άξονα προς τα αριστερά, ο Χατζισαφί έκανε το κοντρόλ και σούταρε με το αριστερό, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το μομέντουμ ήταν υπέρ της ΑΕΚ και τα πράγματα δυσκόλεψαν κι άλλο για τον ΠΑΣ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όπου η ΑΕΚ πήγε με μαξιλαράκι ασφαλείας στα αποδυτήρια. Σε κοντινό σουτ του Άμραμπατ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κάργα.

Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι, όμως μετά από υπόδειξη του VAR πήγε και είδε τη φάση και καταλόγισε το πέναλτι. Στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Άμραμπατ το εκτέλεσε, ο Λοντίγκιν έπεσε στη σωστή γωνία, όμως δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-0.

Τρίτο γκολ με Κριχόβιακ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μεταξάς έριξε στο ματς τους Οικονομόπουλο και Παντελάκη στις θέσεις των Λιάσου και Κύρκου αντίστοιχα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μετατροπή της διάταξης σε 5-4-1, με τον Παντελάκη να πηγαίνει τρίτος στόπερ και τον Οικονομόπουλο δεξί χαφ. Ο Λοντίγκιν φρόντισε στο 54’ να διατηρήσει προσωρινά το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, όταν στην εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.

Τέσσερα λεπτά όμως μετά (59’) ο ΠΑΣ δεν γλίτωσε το τρίτο γκολ. Σε γρήγορη αντεπίθεση , ο Τσούμπερ άνοιξε στον Μάνταλο που άφησε για τον Κριχόβιακ. Ο Πολωνός βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 3-0 για την ΑΕΚ.

Έχοντας συμβιβαστεί πλέον με την ιδέα της ήττας, ο Μεταξάς προχώρησε και σε άλλες δοκιμές στον αγωνιστικό χώρο όπου μετά την αποχώρηση των Περέα και Ρίζου, τοποθέτησε αριστερό μπακ τον Οικονομόπουλο, τον Μίνα στην κορυφή της επίθεσης, ενώ Μπρένερ και Σνάιντερ αγωνίστηκαν δεξί και αριστερό εξτρέμ αντίστοιχα.

Το σκορ θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις αν υπήρχε καθαρό μυαλό στην ολοκληρωση μίας απίστευτης χαμένης φάσης της ΑΕΚ. Στο 75’ μετά από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου και σέντρα του Τσούμπερ από αριστερά, ο Κριχόβιακ ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, όμως βρήκε την μπάλα με το καλάμι και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία.

Διαιτησία: Διαμαντόπουλος( Ψαρρής- Μεϊντανάς)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί (68’ Moχαμάντι), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78’Σάκχοφ), Γκαρσία (73’ Μισελέν), Τσούμπερ (78’ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος, Άμραμπατ (67’ Τάνκοβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Ρίζος (64’ Μίνα), Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Στάνκο (72’ Σιόντης), Λιάσος (46’ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Κύρκος (46’ Παντελάκης), Περέα (64’ Μπρένερ).