Φιλική ισοπαλία (1-1) με τον Θεσπρωτό ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS THESPROTOS

Σε πασχαλινές διακοπές βρίσκονται από χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς τους δόθηκε πενθήμερη άδεια από τον Ηρακλή Μεταξά και θα επιστρέφουν την προσεχή Τετάρτη (27/04) στις προπονήσεις και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου για την 6η αγωνιστική των Play Off της Super League. Ισόπαλο 1-1 το χθεσινό φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τον Θεσπρωτό στο «Ζωσιμάδες».
Την ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα αλλά και κάποιους νεαρούς από την Κ 19 είχε ο Ηρακλής Μεταξάς στο χθεσινό φιλικό με τον Θεσπρωτό που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο «Ζωσιμάδες» με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Το παιχνίδι είχε προπονητικό χαρακτήρα αφού οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες των ρόστερ και κυρίως όσους δεν αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Από πλευράς ΠΑΣ όσοι αγωνίστηκαν βασικοί κόντρα στην ΑΕΚ έκαναν προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και δεν έπαιξαν στο φιλικό, ενώ ο Μεταξάς προτίμησε να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου και ο Πέδρο Κόντε.
Ο Θεσπρωτός του Χουάν Ραμόν Ρότσα προέρχονταν από βαριά ήττα με 6-0 από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ενώ την Τετάρτη μετά το Πάσχα υποδέχεται την πρωτοπόρο Βέροια. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας ήταν πιο ορεξάτη και απειλητική στο πρώτο ημίωρο, ενώ προηγήθηκε στο σκορ στο 23' με σουτ του Γεωργούση που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Σούλης παρά την διπλή προσπάθεια του.
Στη συνέχεια ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και είχε ευκαιρίες για την ισοφάριση, ωστόσο τόσο ο Λώλης στο 25’, όσο και ο Μίνα στο 28’ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Κίναλη. Οι Γιαννιώτες έφτασαν στην ισοφάριση στο 33’ όταν ο Λώλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή Χατζηπαναγιώτου να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Μορέιρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Κίναλη για το 1-1.
Η υπεροχή του ΠΑΣ συνεχίστηκε και μετά την ισοφάριση και οι Γιαννιώτες είχαν στο 37' δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Ποζνάνσκι από αριστερά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρένερ από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της νίκης χάνοντας κάποιες ευκαιρίες χωρίς όμως να το καταφέρει. Στο 60’ ο Μπρένερ έκανε το σουτ, όμως ο Ψωμιάδης απέκρουσε την μπάλα. Ο Μίνα στο 65’ σε κενή εστία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Οικονομόπουλου χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Σίσκας-Ευαγγέλου).
ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Γερονικολός, Ποζνάνσκι, Λιάσος, Παντελάκης, Σιόντης, Κουτσάκης, Μπρένερ, Μίνα, Λώλης, Μορέιρα.
Αγωνίστηκαν και οι Αθανασίου, Λώλης Ν., Κύρκος, Γωγουβίτης, Ρίζος, Τσίρης, Ντόντης, Οικονομόπουλος
Θεσπρωτός: Κίναλης Βασιλάκης Γκράνσιερ, Βαλέντε, Ντ ΄Αλέσιο, Ραμίρεζ Πατσέκο, Λύγκας, Σαραντίδης, Γεωργούσης, Κωνσταντίνου.
Αγωνίστηκαν και οι Ψωμιάδης, Σταυρίδης, Γώγος, Διγκόζης, Πάνος, Στεργίου, Μαρτίνεζ, Ρομέρο, Μπονίγια, Βαταμίδης, Τάιτζε, Ζβι, Μπαλός, Ρούσης, Πούφλης.