Χάνει το παιχνίδι με Ολυμπιακό και ο Περέα!

on .

POZNASKI PAS

• Προπονήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε από χτες ο Γερμανός Λουίς Ποζνάνσκι που αναμένεται να αποκτηθεί από τους Γιαννιώτες για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.
Χωρίς τον Χουάν Χοσέ Περέα ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση θα παραταχθεί την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για την πιο σημαντική απώλεια καθώς ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν τη δεδομένη χρονική στιγμή ο πιο φορμαρισμένος παίκτης και ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ με έξι γκολ, ενώ προληπτικά ήταν χθες απών από την προπόνηση και ο Μορέιρα. Έτσι καλείται και στην επίθεση ο προπονητής του ΠΑΣ να βρει λύσεις όπως και στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.
Για τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά δεν υπολογίζονται σίγουρα ο Γιούρι Λοντίγκιν και ο Μάρβιν Πίρσμαν με τον 54χρονο ομογενή προπονητή να προβληματίζεται πως θα καλύψει τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα αφού όπως είναι γνωστό απών θα είναι και ο Γκαρντάφσκι που θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής αφού συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.
Σχετικά με αυτή τη θέση πλέον μοναδικός διαθέσιμος είναι ο νεαρός Γιάννης Ρίζος καθώς ο Ποζνάνσκι δεν έχει ακόμα αποκτηθεί, ενώ πέρα από αυτό δεν έδειξε έτοιμος να βοηθήσει άμεσα την ομάδα.
Ενδεχομένως αριστερά να παίξει ο Οικονομόπουλος. Ο 24χρονος ακραίος οπισθοφύλακας ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ώμο και μπορεί να αγωνίζεται από τη δεξιά πλευρά, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε είτε αυτόν είτε τον Σάλιακα να παίζουν στην αντίθετη πλευρά με ανάποδο πόδι. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες με τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στην αριστερή πλευρά της άμυνας να είναι ένας γρίφος για τον προπονητή του ΠΑΣ.
Μετά το αρχικό ζέσταμα το χθεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις με τελειώματα φάσεων και στο τέλος ο Μεταξάς χώρισε τους παίκτες σε δύο γκρουπ με το ένα να παίζει ποδοβόλεϊ και το άλλο πέντε εναντίον πέντε. Η επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι για σήμερα το πρωί.

Πρώτη προπόνηση για τον Λουίς Ποζνάνσκι
Την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε χθες ο 20χρονος αριστερός οπισθοφύλακας Λουίς Ποζνάνσκι. Ο νεαρός Γερμανός έφτασε στα Ιωάννινα προχθές Τρίτη, πέρασε από τις ιατρικές εξετάσεις με επιτυχία και αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαια με την ομάδα και να ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και θα είναι η δεύτερη χειμερινή μεταγραφή μετά τον Στάνκο. Θα είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται εκτός Γερμανίας και σε πρώτη επαγγελματική ομάδα και ως εκ τούτου θα πρέπει πρώτα να οριστούν και οι λεπτομέρειες για τα τροφεία του 20χρονου ποδοσφαιριστή.

Ήττα του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο
Μετά τις δύο «λευκές» ισοπαλίες με Απόλλωνα και Παναθηναϊκό σε Ριζούπολη και Λεωφόρο για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο του ΠΑΣ Γιάννινα που ταλαιπωρείται έτσι κι αλλιώς από απουσίες.
Μπορεί η ομάδα του Μαρτίνς να προηγήθηκε στο 13’ με τον Μαροκινό Ελ Αραμπί, ωστόσο ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Μεντόζα μετά από δέκα λεπτά και πήρε τη νίκη με το γκολ του Καρέλη στο 60’ μετά από αντεπίθεση. Είναι δεδομένο ότι οι Πειραιώτες έχουν αγωνιστική «κοιλιά» και πληρώνουν τις απουσίες των παικτών που αγωνίζονται στο Κόπα Άφρικα. Σίγουρα όλα αυτά τα βλέπει ο αρκετά προσεκτικά και διαβασμένος Ηρακλής Μεταξάς και καταστρώνει ανάλογα τα πλάνα του ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».