Αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά του Κλειστού Ξιφασκίας

on .

athlitismos

• Από χθες βράδυ μετράει αντίστροφα το έργο μεταφοράς του πρώην κλειστού γηπέδου Ξιφασκίας από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή επίσκεψη του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη στην Περιφέρεια και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους τα διαδικαστικά ζητήματα και μπορεί να αρχίσει η αποσυναρμολόγηση των εγκαταστάσεων.
Βάση της διαδικασίας αποτελεί η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε στις 17 Νοεμβρίου, με τον Περιφερειάρχη να ευχαριστεί τον κ. Αυγενάκη για την ανταπόκριση και τη στενή συνεργασία που έχουν τα τελευταία δύο χρόνια με αποκορύφωμα την ικανοποίηση του αιτήματος για το κλειστό Ξιφασκίας.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία με τον κ. Καχριμάνη, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή θα αποκτήσει μια ακόμη άρτια και πολυλειτουργική αθλητική εγκατάσταση. Πρόσθεσε ακόμη ότι με την μεταφορά του κλειστού, αξιοποιείται μια ακόμη Ολυμπιακή εγκατάσταση.
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση του έργου της συναρμολόγησης, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «έχουμε αναλάβει, διά της Προγραμματικής Σύμβασης, την παροχή υποστήριξης και κάθε αναγκαίας βοήθειας για την υλοποίηση του Έργου, καθώς και τη δέσμευση για οικονομική συμβολή, ώστε η εγκατάσταση να καταστεί εκ νέου λειτουργική, ενώ φυσικά συμμετέχει ενεργά και το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο θα διαθέσει προσωπικό του στην υποστήριξη της επίβλεψης του εγχειρήματος».
Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, πολλοί αμφισβήτησαν την θετική κατάληξή του και δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που απαιτούνται για την εγκατάστασή της σε χώρο που θα επιλεγεί.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης και άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στον τομέα των αθλητικών υποδομών στην Ήπειρο, με τον Υφυπουργό να δηλώνει ανοικτός σε συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπισή τους.