Η «καρδιά» του ορεινού τρεξίματος «χτυπά» στο Ζαγόρι

on .

GORI MOUNTAIN SYNENTEYKSH 22 7 21

• Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το Ζαγόρι υποδέχεται Έλληνες και ξένους αθλητές οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Zagori Mountain Running, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικούς αγώνες.
Η φετινή διοργάνωση είναι 10η στη σειρά και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α.. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα και αύριο στο Τσεπέλοβο θα διενεργεί τεστ σε αθλητές και επισκέπτες κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης κι εκπρόσωπος της “My Adventure”, Βασίλης Τζουμάκας «το Zagori Mountain Running” εκτός από κορυφαία αθλητική διοργάνωση ορεινού τρεξίματος, συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού με μετρήσιμα οφέλη για την τοπική οικονομία».
Αξίζει να σημειωθεί πως η πληρότητα στα καταλύματα του Ζαγορίου το διάστημα διεξαγωγής των αγώνων, αγγίζει το 100%.
Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Δ/ντρια Marketing κι Επικοινωνίας της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Χριστίνα Δούμα, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση προβάλλει τη μοναδική ομορφιά των Ζαγοχωρίων, προσθέτοντας ότι η εταιρία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, θα έχει στο χώρο των Αγώνων, στο Τσεπέλοβο, το Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με φωτοβολταικά πάνελ, για την άμεση ανακύκλωση των συσκευασιών από πλαστικό και αλουμίνιο, που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2ημέρου.
O Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Βασίλης Γοργόλης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου που είναι συνδιοργανωτής των αγώνων, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το Zagori Mountain Running, είναι μια αθλητική εκδήλωση υψηλού επιπέδου με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια, που συμβάλλει και στην τουριστική προβολή της περιοχής του Ζαγορίου».
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζαγορίου, συνδιοργανωτής επίσης του αγώνα, καλωσορίζει τους αθλητές και ζητά από όλους την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Από την πλευρά του ο πρωταθλητής Μαραθωνίου και ορεινού τρεξίματος και Ειδικός Συνεργάτης της Διοργάνωσης, Δημήτρης Θεοδωρακάκος ανέφερε ότι «η διοργάνωση εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε κάθε επίπεδο και πολλοί αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επεσήμανε, επιλέγουν να συμμετάσχουν στο Zagori Mountain Running γιατί καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες τους».
Τέλος «πόλο έλξης για αθλητές που δεν σταματούν να ξεπερνούν τα προσωπικά τους όρια», χαρακτήρισε τη διοργάνωση η Ηλίας Κανάκης εκπρόσωπος της εταιρίας «The North Face» που είναι μεγάλος χορηγός του αγώνα.