Ανοίγουν ξανά οι εγγραφές για το 10ο επετειακό Zagori Mountain Running

on .

2 Zagori Mountain Running

• Μετά και την επίσημη έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου του αγώνα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (βάσει της τρέχουσας κατάστασης της πανδημίας), οι εγγραφές για το 10ο επετειακό Zagori Mountain Running που θα πραγματοποιηθεί από 23 – 25 Ιουλίου, θ’ ανοίξουν ξανά για λίγο.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως και την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 21:00, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στον αγώνα επιλογής τους στο https://www.zagorirace.gr/registration/.
Το Zagori Mountain Running είναι μια διοργάνωση πολλών ταχυτήτων που καλύπτει τόσο τις ανάγκες των πιο απαιτητικών δρομέων ορεινού τρεξίματος όσο και εκείνων των αθλητών που δοκιμάζουν ερασιτεχνικά τις δυνάμεις τους, συνδυάζοντας την άθληση με την ψυχαγωγία. Η φετινή επετειακή έκδοση περιλαμβάνει τις γνωστές και παραδοσιακές διαδρομές TeRA 80km και Marathon 44+ καθώς και δύο ολοκαίνουριες διαδρομές αυτές των Half Marathon 21km και Entry Race 10km με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στο Τσεπέλοβο.
Με βάση τα ισχύοντα μέτρα, στην παρούσα χρονική περίοδο, όλοι οι συμμετέχοντες για να μπορέσουν να εισέλθουν στον χώρο της διοργάνωσης μπορούν να προσκομίσουν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid–19. Εναλλακτικά, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάνει rapid test ή μοριακό́ PCR test κατά του Covid–19 εντός 48 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα τους και να προσκομίσουν βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος. Εξαιρούνται όσοι προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 έως και 9 μήνες μετά τη νόσηση. Τέλος, αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνων για κάποιον συμμετέχοντα, συστήνεται να κάνουν 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα.
Ο παιδικός αγώνας ΖΑΓΟΡΑΚΙ 1χλμ.
Με τη δροσιά και ενυδάτωση που προσφέρει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, επιστρέφει και ο αγαπημένος αγώνας των παιδιών. Το ΖΑΓΟΡΑΚΙ, ο παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης 1 χλμ., θα πραγματοποιηθεί φέτος στο χωριό Τσεπέλοβο, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουλίου. Στόχος του είναι η επαφή των παιδιών με το τρέξιμο στη φύση μέσα από μία ψυχαγωγική δραστηριότητα που αναδεικνύει τις αξίες του αθλητισμού. Για τον παιδικό αγώνα 1χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά 3 έως 12 ετών. Σε κάθε παιδί θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο και συλλεκτικό τεχνικό μπλουζάκι. Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ.