Με φιλοδοξίες ξεκίνησε στον ΠΑΣ… η εποχή Μεταξά

on .

PAS METAKSAS PROPONHSH 1 7 21

• Με 24 ποδοσφαιριστές, με περίσσεια όρεξη και αρκετές φιλοδοξίες ξεκίνησε χθες την καλοκαιρινή του προετοιμασία ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-22.
Νέα πρόσωπα για τους Γιαννιώτες οι Ζήσης Καραχάλιος και Δημήτρης Καραγιάννης που είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.
Αρκετά ευδιάθετος εμφανίστηκε στην «πρώτη» ο νέος προπονητής του ΠΑΣ, 54χρονος ομογενής Ηρακλής Μεταξάς που είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει αρκετές κουβέντες με τους ποδοσφαιριστές του πριν τις ασκήσεις.
Το χορτάρι του Πανηπειρωτικού πάτησαν για πρώτη φορά και ο βοηθός προπονητής της ομάδας και άμεσος συνεργάτης του Μεταξά Θανάσης Στάικος αλλά και ο Σέρβος προπονητής τερματοφυλάκων Σλόμπονταν Σούιτσα. Ο μόνος που παρέμεινε από το προηγούμενο τεχνικό επιτελείο είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης Ιωάννης Ντουρουντός. Απόντες από τη χθεσινή προπόνηση ήταν ο Αργνετινός στόπερ Εραμούσπε που έχει ανανεωσει το συμβολαιό του με τον ΠΑΣ αλλά ήταν σε άδεια και οι Χουτεσιώτης, Παμλίδης, Νάουμετς, Κάστρο που αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.
Στον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πώς θα παραμείνουν οι Αντώνης Οικονομόπουλος και Παντελής Πανουργιάς, των οποίων έληγαν τα συμβόλαια αλλά προκρίνεται η παραμονή τους στην ομάδα μιας και προπονήθηκαν χθες στο ΠΕΑΚΙ. Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης έκανε ο Στέφανος Σιόντης που προέρχεται από χειρουργείο.
Να σημειωθεί πώς και ο προερχόμενος από την Κ19 Λεωνίδας Μίνα δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, καθώς έκανε κάποιες ασκήσεις και αποχώρησε από την προπόνηση.

Τους τερματοφύλακες Λοντίγκιν και Αθανασίου προπόνησε ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Σλόμπονταν Σούιτσα
Αναλυτικά οι 24 ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν χθες: Λοντίγκιν, Αθανασίου, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Λώλης, Λιάσος, Καραγιάννης, Τριάδης Αλ., Καραχάλιος, Σάλιακας, Ντομίνγκεθ, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Μπρένερ, Σιόντης, Δούμτσης, Πήλιος, Γροσδάνης, Τριάδης Π., Μιλιντσεάνου και οι Ρίζος, Κύρκος, Μίνα από την Κ19.

Επαγγελματίες από Κ19 - σήμερα διπλή προπόνηση
Έτοιμοι να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι τρεις ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Κ19 και προπονήθηκαν μάλιστα χθες υπό τις οδηγίες του τενχικού επιτελείου. Ο λόγος για τους Ρίζο, Κύρκο και Μίνα. Σήμερα θα διεξαχθεί διπλή προπόνηση, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν προπονήσεις λόγω των εργομετρικών τεστ που θα υποβληθούν οι ποδοσφαιριστές.

Ανακοίνωσε τον Καραχάλιο ο ΠΑΣ Γιάννινα
Την απόκτηση του Καρδιτσιώτη 25χρονου αμυντικού μέσου Ζήση Καραχάλιου, ο οποίος αγωνιζόταν πέντε χρόνια στον Λεβαδειακό, ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, λίγο πριν την πραγματοποίηση της χθεσινής εναρκτήριας προπόνησης στο ΠΕΑΚΙ ενόψει της ερχόμενης σεζόν.
Ο Καραχάλιος έχει ύψος 1,78 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, κυρίως στη θέση του αμυντικού χαφ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά από τον Ήφαιστο Καρδίτσας και το 2013 πήρε μεταγραφή για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το καλοκαίρι του 2014 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός και έπαιξε στα τμήματα υποδομής των Πειραιωτών. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Καρδίτσα ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά, από το καλοκαίρι του 2016 πήγε στη Βοιωτία και τον Λεβαδειακό.
Με τη φανέλα του Λεβαδειακού στα πέντε χρόνια παρουσίας του, έχει 89 συμμετοχές, πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε και μία ασίστ, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα περισσότερα παιχνίδια των Βοιωτών στην Super League 2.
Να σημειωθεί ότι ο Καραχάλιος υπήρξε διεθνής τόσο με την Εθνική Νέων όσο και με την Εθνική Ελπίδων και έχει 13 και 17 συμμετοχές αντίστοιχα, ενώ έχει πετύχει κι από ένα γκολ με κάθε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Με την υπογραφή του συμβολαίου ο παίκτης δήλωσε στο pasgiannina.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στα Γιάννενα και θα αγωνιστώ για τον ΠΑΣ. Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις, εικόνα όλων μας είναι το γήπεδο και ανυπομονώ να βρεθούμε πάλι με κόσμο στο πλάι μας».

Στον ΠΑΣ και ο Καραγιάννης
Ο ΠΑΣ ανακοίνωσε και την έναρξη της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Καραγιάννη. Ο 20χρονος αμυντικός προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, την περυσινή χρονιά έκανε το ντεμπούτο του με την 1η ομάδα, ενώ αντίστοιχα έχει υπάρξει διεθνής με τις ομάδες Κ16, Κ17 και Κ18 της Εθνικής μας ομάδας.