Στη Λαμία έχουν στρέψει τώρα το ενδιαφέρον τους στον ΠΑΣ

on .

PAS OLYMPIAKOS 1 7 4 21

• Ανοιχτή έμεινε η υπόθεση της πρόκρισης για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου τη Μεγάλη Εβδομάδα πριν το Πάσχα.
Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη πάλεψαν στα ίσια και κοίταξαν στα μάτια τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, την κατά τεκμήριο καλύτερη ελληνική ομάδα και το αποτέλεσμα αφήνει ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο Φαλήρο. Κυρίως γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα καλός στα εκτός έδρας παιχνίδι φέτος, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας. Άλλωστε, εκτός έδρας πέτυχε και τις δύο σημαντικές προκρίσεις επί Ατρομήτου και Παναθηναϊκού σε Περιστέρι και Λεωφόρο αντίστοιχα.
Μετά το τέλος του αγώνα της Τετάρτης ο Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, τονίζοντας ότι: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί για 70’ κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Προηγηθήκαμε στο σκορ, είχαμε και ευκαιρίες για να βάλουμε και δεύτερο γκολ, αλλά εκεί έδειξε την κλάση του ο Σα. O τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδειξε την κλάση του στις ευκαιρίες μας που θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0».
Για τις ελπίδες του ΠΑΣ ενόψει της ρεβάνς σχολίασε ότι: «Με όλο το σεβασμό που έχω στον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό θα πάμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη για να διεκδικήσουμε ότι ελπίδες έχουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε απέναντι σε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο».
Τέλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το χιουμοριστικό πανό των οπαδών που έγραφε «Γιαννίκη μείνε ή πηδάω», απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση: «Αυτό ισχύει για όλη την ομάδα είναι συνολική η δουλειά και είναι ένα πανό που αντιπροσωπεύει τη δουλειά που κάνουμε όλοι μας».

Καρτάλης: «Aνατριχιάσαμε με την υποδοχή»
Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του έδωσε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα και ο Αλέξανδρος Καρτάλης. Ο ομογενής μεσοεπιθετικός σημείωσε ότι: «Παίξαμε πάρα πολύ καλά, είχαμε αρκετές ευκαιρίες με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πάλι ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Δεν σκοράραμε, αλλά πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε».
Ερωτηθείς για την στιχομυθία που είχε με τον Γιαννίκη τη στιγμή της αλλαγής του, σχολίασε ότι: «Ήμουν κουρασμένος στο τέλος, αλλά μπορώ να τρέξω παραπάνω. Του έκανα λίγο πλάκα του κόουτς, αλλά θα μπορούσα να τρέξω και 120 λεπτά σήμερα με τόση δύναμη που είχαμε. Ειδικά με αυτό που έκαναν οι φίλαθλοί μας πριν το παιχνίδι ανατριχιάσαμε».

Από τον Ολυμπιακό στη Λαμία
Παρά την κούραση του Καρτάλη και των συμπαικτών του, χρόνος ξεκούρασης δεν υπάρχει αρκετός καθώς ακολουθεί ακόμα ένα παιχνίδι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τη Δευτέρα (12/04) τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες», αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των play out της Super League. Οι Γιαννιώτες γνώρισαν την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 2-1 και έμειναν στους 24 βαθμούς, ενώ η Λαμία ήρθε ισόπαλη με τον Βόλο και ανέβηκε στους 27. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να κυνηγήσει από τον Βόλο την πρωτιά στα play out τότε πρέπει να κερδίσει τους Λαμιώτες, κάτι που γνωρίζουν οι Αργύρης Γιαννίκης και οι παίκτες του.
Η χτεσινή προπόνηση έγινε στις 17:00 στο ΠΕΑΚΙ και όσοι αγωνίστηκαν με τον Ολυμπιακό ακολούθησαν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις με τη μπάλα σε μικρούς χώρους. Η σημερινή προπόνηση είναι και πάλι στις 17:00 στο ΠΕΑΚΙ.