Θριαμβευτική υποδοχή στην αποστολή του ΠΑΣ

on .

OPADOI PAS 4 3 21

• Με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στις αποσκευές του επέστρεψε χτες το μεσημέρι στη βάση του στα Ιωάννινα ο θριαμβευτής της Λεωφόρου ΠΑΣ Γιάννινα και η αποστολή της ομάδας της Ηπείρου έτυχε πανηγυρικής υποδοχής από τους οπαδούς στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Συγκεκριμένα, η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε λίγο μετά τις 15:00 από την Αθήνα στο Πανηπειρωτικό, εκεί όπου την περίμεναν 100 και πλέον φίλαθλοι που επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής των Γιαννιωτών. Οι ιαχές «Κύπελλο στην Ήπειρο» δονούσαν την ατμόσφαιρα, ενώ την τιμητική τους είχαν ο Γιάννης Κάργας και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης που άκουσαν ρυθμικά τα ονόματά τους από τους οπαδούς. Μάλιστα, ο Τρικαλινός τεχνικός άκουσε τους φίλους του ΠΑΣ να του ζητούν να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να παραμείνει στην ομάδα της Ηπείρου.
Από πλευράς τους ιδιαίτερα χαρούμενοι ήταν και οι ποδοσφαιριστές που τραβούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τους τις μοναδικές στιγμές, ενώ ανταπέδωσαν με ένα ζεστό χειροκρότημα τις επιδοκιμασίες των φίλων του ΠΑΣ. Η ομάδα έδωσε μεγάλη χαρά στους Γιαννιώτες φιλάθλους και ο Γιάννης Κάργας έδωσε το σύνθημα ενόψει της συνέχειας: «Δεν είναι όνειρο, είναι στόχος», ατάκα που έγινε αρκετά δημοφιλής στις τάξεις του κόσμου.

Παντελάκης: «Θα πολεμήσουμε για τον τελικό»
Εκ μέρους των παικτών δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ έκανε ο Νώντας Παντελάκης. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ εμφανίστηκε χαρούμενος για την υποδοχή του κόσμου σημειώνοντας ότι: «Είναι πολύ ευχάριστο που ο κόσμος έρχεται και μας συμπαραστέκεται και είμαστε πολύ χαρούμενοι από την πλευρά μας που τους κάνουμε και αυτούς χαρούμενους και παλεύουμε κάθε παιχνίδι ώστε να βγάζουμε προς τα έξω ένα καλό και θετικό πρόσωπο σαν ομάδα».
Για το πώς αισθάνθηκε για το γκολ που πέτυχε, σημείωσε ότι: «Σίγουρα είναι σημαντικό όταν πετυχαίνεις ένα γκολ και βοηθάς την ομάδα σου να πετύχει το στόχο της. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε και προκριθήκαμε».
Τέλος, για τον στόχο του κυπέλλου, τόνισε ότι: «Εδώ που έχουμε φτάσει πιστεύω ότι αν έχουμε μια καλή κλήρωση θα κοιτάξουμε τον αντίπαλο. Εχουμε δείξει ότι με τις μεγάλες ομάδες βγάζουμε ένα πρόσωπο το οποίο είναι καλό και ευελπιστούμε να πολεμήσουμε το παιχνίδι και να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό».

Πριμ από τον Χριστοβασίλη
Ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εμφανίστηκε ο Γιώργος Χριστοβασίλης με χτεσινές του δηλώσεις στο αθλητικό site, gazzetta.gr. Ο μεγαλομέτοχος της γιαννιώτικης ομάδας σημείωσε ότι: «Πρόκειται για μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση, η οποία αποτελεί δικαίωση για όλη την ομάδα. Οι παίκτες αυτοί με τον προπονητή έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο που χαίρεσαι να το βλέπεις. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς, αλλά η απειρία κάποιες φορές μας κόστισε».
Ερωτηθείς για το αν η πρόκριση αποτελεί προσωπική δικαίωση για τον ίδιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣ σχολίασε ότι: «Δεν είναι καμία προσωπική δικαίωση. Δικαίωση είναι για αυτά τα παιδιά και τον προπονητή που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό που έχει πετύχει το τιμ αυτό το παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοι και κυρίως αυτοί που ανήκουν σε άλλη κατηγορία από τον ΠΑΣ. Το να σου λένε μπράβο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για το ποδόσφαιρο που παίζεις νομίζω αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωση για τα παιδιά αυτά».
Για την αδικία που έγινε με την αλλαγή έδρας στο πρώτο παιχνίδι, τόνισε ότι «Αδικία είναι περισσότερο η νοοτροπία που υπάρχει κατά ομάδων που δεν έχουν δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων. Δεν υπήρχε καμία νομιμότητα σε αυτό που έγινε με την αλλαγή της έδρας, το παραδέχτηκαν ακόμα και στο Διαιτητικό της ΕΠΟ. Περισσότερο είναι άσχημη η νοοτροπία ότι μπορούν να γίνουν σε ομάδες θεωρητικά αδύναμες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα. Γιατί δεν νομίζω ότι αν στην θέση μας βρισκόταν κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση. Αυτό μας πείσμωσε, μας δυνάμωσε και όλοι είδατε το πάθος των παιδιών με το γνωστό αποτέλεσμα».
Για το αν υπάρχει στην άκρη του μυαλού του η ομάδα να φτάσει στον τελικό, σχολίασε «Είναι ένα όνειρο για όλους μας. Ο ΠΑΣ δεν έχει φτάσει ποτέ σε έναν τελικό. Μακάρι γιατί τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται κάθε τριάντα χρόνια».
Τέλος, για το αν υπήρξε κάποιο δώρο στους παίκτες, ο πρόεδρος των Ηπειρωτών αποκάλυψε ότι: «Είχαμε υποσχεθεί στα παιδιά πριμ πριν από το πρώτο ματς και με την πρόκριση το κέρδισαν δικαίως».

Απών ο Κάστρο λόγω…γέννας
Αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΣ Γιάννινα χτες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ οι παίκτες έπιασαν δουλειά ενόψει του αυριανού (06/03, 7:30 μ.μ.) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες» για την 25η αγωνιστική της Super League, την προτελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Λεωφόρου ακολούθησαν χτες πρόγραμμα αποφόρτισης και αποκατάστασης, ενώ για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα περιελάμβανε αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν υπολογίζει ούτε στον αυριανό αγώνα τους δύο μόνιμους απόντες των τελευταίων ημερών, τον Στέφανο Σιόντη και τον Αντώνη Οικονομόπουλο. Ο Σιόντης συνεχίζει την αποθεραπεία του για το οίδημα στο γόνατο, ενώ ο Οικονομόπουλος ακολουθεί ατομικό με τρέξιμο και θα χρειαστεί ακόμα δύο εβδομάδες για να επανέλθει στη δράση μετά τη ρήξη ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης.
Τέλος, από τη χτεσινή προπόνηση απουσίαζε για ευχάριστους λόγους ο Φάμπρι Κάστρο. Ο Κολομβιανός μέσος αναχώρησε εκτάκτως με αυτοκίνητο χτες το πρωί από την Αθήνα και επέστρεψε εσπευσμένα στα Γιάννινα καθώς γέννησε η γυναίκα του και έγινε πατέρας.