Θα κάνει την «υπέρβαση» σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα;

on .

AEK PAS SHMATA

• Μετά το «στραπάτσο» και την οδυνηρή ήττα (0-1) από τον Βόλο την Κυριακή στο «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά και να παλέψει καθώς ακολουθούν δύσκολα και συνεχόμενα παιχνίδια.

Οι Γιαννιώτες αντιμετωπίζουν σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την εμβόλιμη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Στην αποστολή για πρώτη φορά ο τερματοφύλακας Λοντίγκιν, εκτός ο τιμωρημένος Εραμούσπε και ο τραυματίας Κάστρο.
Κόντρα στον Βόλο ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να βάλει γερές βάσεις παραμονής καθώς όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής ήταν ευνοϊκά. Οι Γιαννιώτες εμφανίστηκαν νευρικοί και αγχωμένοι και πλήρωσαν την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά και τα αμυντικά τους λάθη. Ένα εξ΄ αυτών από τον Εραμούσπε έφερε το γκολ-πέναλτι του Βόλου. Ο ΠΑΣ παρέμεινε στην 11η θέση και τους 15 βαθμούς και τον πλησίασε ο Παναιτωλικός που ήρθε ισόπαλος (0-0) με τη Λαμία στο Αγρίνιο.
Ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» της ομάδας της Ηπείρου συνεχίζεται καθώς σήμερα υπάρχει εμβόλιμη η 19η αγωνιστική. Σημερινός αντίπαλος η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Καλογρέζας. Το ΟΑΚΑ είναι γήπεδο που ευνοεί δημιουργικές ομάδες, κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη κόντρα στην «Ένωση» που προέρχεται από το ισόπαλο (2-2) ντέρμπι Δικεφάλων με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Χωρίς Εραμούσπε και Κάστρο
Με τους συνεχόμενους αγώνες του Ιανουαρίου Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, δηλαδή κάθε 3 ημέρες, είναι δεδομένο ότι οι προετοιμασίες ανάμεσα στα παιχνίδια είναι υποτυπώδεις και ελάχιστα πράγματα μπορούν να δουλευτούν τακτικά σε 1-2 προπονήσεις. Η μίνι προετοιμασία των Γιαννιωτών για τη σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε χτες και στη συνέχεια η ομάδα αναχώρησε για την Αθήνα.
Για πρώτη φορά στην αποστολή βρίσκεται ο Ελληνορώσος γκολκίπερ Γιούρι Λοντίγκιν, το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου για τους Γιαννιώτες. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο Εραμούσπε, ο οποίος στη φάση με του πέναλτι με τον Βόλο δέχτηκε κίτρινη κάρτα που ήταν η τέταρτη. Ο Αργεντινός δηλώθηκε να εκτίσει σήμερα με την ΑΕΚ την ποινή της μίας αγωνιστικής προκειμένου να είναι διαθέσιμος την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο. Εκτός αποστολής έμεινε για έβδομο παιχνίδι ο Κάστρο. Ο Κολομβιανός χαφ τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στις 21 Δεκεμβρίου και έκτοτε εντός του 2021 δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι. Πρόκειται για μια σημαντική απώλεια στη μεσαία γραμμή, η οποία έχει φανεί σε αρκετά παιχνίδια.
Αναλυτικά την 20μελή αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Λοντίγκιν, Κάργας, Παντελάκης, Πανουργιάς, Σάλιακας, Πίρσμαν, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Σιόντης, Καρτάλης, Ντομίνγκεθ, Λιάσος, Λώλης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου, Λέο, Κρίζμαν.
Πέραν των Κάστρο και Εραμούσπε, εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Αθανασίου, Γιαννίκογλου, Γροσδάνης, Νάουμετς Δούμτσης και Νάτιντσουκ.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Με δεδομένη την απουσία του Εραμούσπε, ο Γιαννίκης θα οδηγηθεί στο δίδυμο Κάργα και Παντελάκη για τα στόπερ. Ο Τρικαλινός τεχνικός θα προσπαθήσει να φρεσκάρει την ομάδα στη μεσαία και επιθετική γραμμή.

Ενδεχομένως να αγωνιστεί βασικός ο Λιάσος, αλλά και ο Μπρένερ στα άκρα, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί για πρώτη φορά και ο Μολδαβός Μιλιντσεάνου. Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης (Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης (Μιλιντσεάνου), Κρίζμαν.

Διαιτητής ο Μανούχος
Ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Βοηθοί του Μανούχου θα είναι ο Ιορδάνης Απτόσογλου από την Αθήνα και ο Χρήστος Μπαλτάς από την Αχαΐα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα. Διαιτητής VAR θα είναι ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα και AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος από την Αθήνα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Μητροφάνης από την Αθήνα.

Χωρίς Λιβάγια και Σάκχοφ η ΑΕΚ
Με απογευματινή προπόνηση στα Σπάτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο δεν υπολογίζεται ο Μάρκο Λιβάγια λόγω καρτών.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε την αποστολή, παίρνοντας μαζί του 22 ποδοσφαιριστές. Εκτός έμεινε ο Νεντελτσιάρου καθώς έχει χάσει πολλές προπονήσεις.

Εκτός έμεινε και ο Σάκχοφ προφανώς για να πάρει ανάσες, ενώ αντίθετα στην αποστολή επιστρέφουν οι Κρίστιτσιτς και Μαχαίρας.

Αναλυτικά την αποστολή της ΑΕΚ αποτελούν οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σβάρνας, Χνιντ, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος.