Λύσεις για τους απόντες αναζητά ο Αργ. Γιαννίκης

on .

KARGAS PAS

• Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την κυριακάτικη (17/01, 3 μ.μ.) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου, αγώνα στον οποίο οι Γιαννιώτες θα παραταχθούν με αρκετές απουσίες.

Με τους τιμωρημένους Παντελάκη και Κρίζμαν, αλλά και τον τραυματία Ντομίνγκεθ που υπέστη τράβηγμα, νοκ άουτ για την Κυριακή τέθηκε και ο Κάστρο που δεν προπονήθηκε ούτε χτες.

Μετά την αρχική προθέρμανση το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις συναρμογής με τη μπάλα και παιχνίδια τακτικής σε μικρούς χώρους. Ο Αργύρης Γιαννίκης θα έχει στη διάθεσή του τον Κάργα (φωτό) που εξέτισε κόντρα στον Άρη την ποινή του για κίτρινες κάρτες και επιστρέφει κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Κάργας θα αντικαταστήσει τον Παντελάκη στην άμυνα και θα είναι παρτενέρ του Εραμούσπε στα στόπερ.
Με δεδομένη την απουσία του Κρίζμαν στην επίθεση, το πιθανότερο δίδυμο είναι να αγωνιστούν οι Λέο και Παμλίδης, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Αργεντινός Μπρένερ που έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στον Άρη και δικαίωσε τον Γιαννίκη για την επιλογή του. Η απουσία των Ντομίνγκεθ και Κάστρο από τα αμυντικά χαφ πρακτικά σημαίνει ότι οι Καρτάλης και Λιάσος διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα, μαζί με τον αρχηγό Σιόντη. 
 Στην καλύτερη ενδεκάδα ο Εραμούσπε
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε το μηδέν στην άμυνα και όπως ήταν φυσιολογικό ένας αμυντικός των Γιαννιωτών συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής. Ο λόγος για τον Αργεντινό Εραμούσπε, ο οποίος ήταν αρκετά καλός κόντρα στον Άρη και βοήθησε τη γιαννιώτικη άμυνα να μην δεχτεί γκολ.
Στην καλύτερη ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής υπάρχουν ποδοσφαιριστές από δέκα διαφορετικές ομάδες. Μοναδική ομάδα που έχει δύο ποδοσφαιριστές είναι ο ΠΑΟΚ με τους Ίνγκασον και Σβαμπ.
Αναλυτικά η καλύτερη ενδεκάδα είναι η εξής:  Βάτερμαν (ΟΦΗ), Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα), Ίνγκανσον (ΠΑΟΚ), Γκαλβάο (Ατρόμητος Αθηνών), Κιάκος (Βόλος), Ταχάρ (Παναιτωλικός), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Σβαμπ (ΠΑΟΚ), Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης), Καρλίτος (Παναθηναϊκός), Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ).
 Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό. Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την Ανατολική Αττική και ο Λάζαρος Δημητριάδης από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία και AVAR η Χρύσα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε η Αντωνία Κοκότου από την Αργολίδα.
 Ο Ατρόμητος νίκησε  2 - 1 τη Λαμία
Παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Καραμάνου (9’), ο Ατρόμητος επικράτησε τελικά με 2-1 της Λαμίας στο Περιστέρι και πέτυχε την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Χριστοδουλόπουλος ισοφάρισε με πέναλτι στο 38’ και η ολική ανατροπή έγινε στο 85’ με σουτ του Σάλομον.
Με τη νίκη τους αυτή οι Περιστεριώτες έπιασαν τον Αστέρα Τρίπολης στην 6η θέση με 21 βαθμούς, ενώ η Λαμία έμεινε καθηλωμένη στους 5 βαθμούς και την τελευταία θέση. Πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην 10η θέση μαζί με τον Απόλλωνα και τον χωρίζουν 4 βαθμοί από το Βόλο που είναι 9ος με 19 βαθμούς.