Τα... μούσκεψε στο ποδαρικό του 2021 ο ΠΑΣ

on .

PAS APOLLON SMYRNHS 4 1 21

• Με το... αριστερό μπήκε στο 2021 ο ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε κακό ποδαρικό στη νέα χρονιά καθώς γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-3 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» για την 14η αγωνιστική της Super League.

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με αυτογκόλ του Λισγάρα (7'), έχασαν σωρεία ευκαιριών για δεύτερο τέρμα, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα στάθηκαν άτυχοι και δέχτηκαν την ισοφάριση με πέναλτι από τον Φατιόν (43'). Στην επανάληψη η ομάδα του Γιαννίκη δεν έβγαλε τον απαιτούμενο δυναμισμό στον βαρύ λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης αγωνιστικό χώρο. Ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη του ΠΑΣ και με τους Ιωαννίδη (72') και Τσιλούλη (83') έφυγε νικητής από τα Γιάννινα. Ήταν η τρίτη εντός έδρας ήττα της ομάδας της Ηπείρου και συνολικά η έβδομη στο φετινό πρωτάθλημα.

Πώς έπαιξε
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με διάταξη 4-4-2 και σαφή επιθετικό προσανατολισμό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Το δίδυμο στα χαφ αποτελούσαν οι Κάργας και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Παμλίδης, αριστερό ο Ελευθεριάδης και το δίδυμο στη γραμμή κρούσης αποτελούσαν οι Λέο και Κρίζμαν.

Ξεκίνημα με... αυτογκόλ
Ο επιθετικός προσανατολισμός του Γιαννίκη απέδωσε καρπούς από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μόλις στο 6' ο Λέο βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά, άνοιξε στον Ελευθεριάδη που έκανε το σουτ, όμως ο Βέρχουλστ έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Η επίτευξη του γκολ από τον ΠΑΣ ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Οικονομόπουλος στο 7’ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κολ έδιωξε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι προ του Ελευθεριάδη, αυτή στρώθηκε στον Ντομίνγκεθ που έκανε τη σέντρα, ο Κρίζμαν πήρε την κεφαλιά και ο Γιαννιώτης αμυντικός του Απόλλωνα Χρήστος Λισγάρας έστειλε με προβολή άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.
Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο ΠΑΣ ξεκίνησε ιδανικά, πετυχαίνοντας γκολ στα πρώτα λεπτά. Οι Γιαννιώτες συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να δημιουργούν κινδύνους για την εστία του Βέρχουλστ. Στο 15’ ο Κρίζμαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε άουτ τη μπάλα, ενώ στο 22’ ο Παμλίδης με σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Βέρχουλστ.

Ακυρωθέν γκολ του Κρίζμαν
Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΣ συνεχίστηκε και μετά το εικοσάλεπτο και το σφυροκόπημα στην αντίπαλη περιοχή ήταν χωρίς σταματημό. Στο 25' ο Παμλίδης βρήκε τον Λέο από δεξιά, ο Γάλλος έστρωσε παράλληλα προς τον Ελευθεριάδη που έχασε την ευκαιρία να σκοράρει. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Καβαλιώτης μεσοεπιθετικός έχασε νέα ανεπανάληπτη ευκαιρία ότανξεπέρασε τον Βέρχουλστ από πλάγια όμως θέση και πλάσαρε παράλληλα χωρίς να δώσει πορεία προς τα δίχτυα.
Η πιο κρίσιμη φάση του αγώνα έγινε στο 35' όταν και ακυρώθηκε γκολ στον ΠΑΣ. Ο Πίρσμαν τροφοδότησε έξυπνα τον Κρίζμαν, αυτός ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και μετά από ντρίπλες έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Το γκολ όμως ακυρώθηκε από τον διαιτητή Κουμπαράκη με χρήση του VAR για επιθετικό φάουλ του Κρίζμαν πάνω στον Χουχούμη, απόφαση που το ριπλέι δείχνει πως είναι από αυστηρή έως ανύπαρκτη.

Ισοφάριση από το πουθενά
Κόντρα στη ροη του αγώνα και στην πλήρη κυριαρχία του ΠΑΣ, ο Απόλλωνας έφτασε στην ισοφάριση. Μια κόντρα της μπάλας του Φατιόν με τον Οικονομόπουλο έβγαλε τον Ιωαννίδη με φάτσα προς την εστία, ο Παντελάκης τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Κουμπαράκης καταλόγισε το καθαρό πέναλτι. Ο Φατιόν ανέλαβε να το εκτελέσει στο 43' και νίκησε τον Χουτεσιώτη, ισοφαρίζοντας ανέλπιστα σε 1-1.

Δεν βγήκε στην επανάληψη
Θα περίμενε κανείς η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να παλέψει στο β' μέρος για να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Η σφοδρή βροχόπτωση δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών καθώς η μπάλα κολλούσε σε αρκετά σημεία του αγωνιστικού χώρου. Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και το πάθος, εκεί όπου ο Απόλλωνας έδειξε περισσότερα ψυχικά αποθέματα από τον ΠΑΣ.
Ο Κολ στο 53’ πέρασε τους πάντες σαν σταματημένους, έκανε το σουτ και ο Χουτεσιώτης με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ. Μετά από αρκετά λεπτά απουσίας φάσεων ο Κρίζμαν στο 69’ πήρε την μπάλα από την εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη, έκανε το σουτ από δύσκολη πλάγια θέση αλλά ο Βέρχουλστ έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ.

«Ψυχρολουσία» από... καραμπόλα
Στο 72’ από βαθιά μπαλιά του Σλίβκα, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Χουτεσιώτη, ήταν και τυχερός καθώς κέρδισε την κόντρα της μπάλας ανάμεσα στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ και τον Εραμούσπε και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 1-2.
Ο Φατιόν με σουτ απείλησε στο 76' και το κακό τρίτωσε για τον ΠΑΣ στο 83’. Ο Φατιόν άνοιξε στον Μπαξεβανίδη, αυτός πάσαρε και ο Εραμούσπε δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα που πήγε στον Τσιλούλη και αυτός πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Χουτεσιώτη και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Ήταν μια οδυνηρή ήττα για τον ΠΑΣ που υποχώρησε στην 11η θέση μένοντας στους 13 βαθμούς, ενώ τον πλησίασε και ο Παναιτωλικός που νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ. Από την άλλη ο Απόλλωνας έφτασε τους 15 και προσπέρασε βαθμολογικά τους Γιαννιώτες.
Διαιτησία: Κουμπαράκης (Δημητριάδης - Γεωργακόπουλος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (79’ Λιάσος), Πίρσμαν (88’ Δούμτσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Λέο (46’ Kαρτάλης), Κρίζμαν.
Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Χουχούμης (46’ Μπρούσιτς), Φατιόν, Σλίβκα, Κολ (90’ Λαγός), Φερνάντεζ (77’ Βιτλής), Μπεντινέλι (70’ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (77’ Ντάουντα).
**
Το ακυρωθέν γκολ του Κρίζμαν και η διαιτησία Κουμπαράκη έφεραν την πρώτη φετινή αντίδραση από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Με ανακοίνωσή της η γιαννιώτικη ΠΑΕ κάνει λόγο για ακούσιες αδικίες εις βάρος της γιαννιώτικης ομάδας, ενώ ζητάει συγνώμη από τους φιλάθλους της για την ήττα από τον Απόλλωνα.