Χάρμα οφθαλμών στο Περιστέρι!

on .

ATROMHTOS PAS 1 1 11 20

• Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 0-2 του Ατρομήτου και σκαρφάλωσε στην 7η θέση και τους 8 βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κάργας, τον οποίο ο Γιαννίκης έβαλε στα χαφ, σε μια απολύτως επιτυχημένη επιλογή, καθώς ο 26χρονος παίκτης τον δικαίωσε πλήρως όντας ο κορυφαίος του αγώνα, ενώ σκόραρε (70') το δεύτερο γκολ, κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα της Ηπείρου. Ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος με τον Ελευθεριάδη (37'), ενώ ο Ατρόμητος είχε δοκάρι στο ξεκίνημα με τον Μανούσο (1').

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης έβγαλε άσσο από το μανίκι του και παρά τις απουσίες των Σιόντη και Κάστρο, δηλαδή του βασικού δίδυμου στα αμυντικά χαφ, έβαλε τον Κάργα στη θέση αυτή, κίνηση που τον δικαίωσε πλήρως. Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε τους Γιαννιώτες κι αυτή τη φορά με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Ο Κάργας μαζί με τον Ντομίνγκεθ αποτέλεσαν το δίδυμο στα αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ ο Ελευθεριάδης και αριστερό ο Καρτάλης, ενώ το δίδυμο στην επίθεση αποτελούσαν οι Παμλίδης και Λέο.

Δοκάρι από τα... αποδυτήρια
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ατρόμητος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χριστοδουλόπουλος , έστω και πεσμένος, τροφοδότησε τον Μανούσο μόλις 40 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη κι αυτός έπιασε δυνατό σουτ από τον άξονα, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του ΠΑΣ.
Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη στάθηκε τυχερή στο ξεκίνημα, ωστόσο σταδιακά ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει από το... καβούκι της. Στο 7' ο Κάργας έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα και απομάκρυνση των αμυντικών του Ατρομήτου, όμως το σουτ του έφυγε αρκετά άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, στο 13', ο Πίρσμαν έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Καρτάλη, η μπάλα πήγε στον Λέο που βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, αλλά ήταν πλάγια αριστερά και ο πορτιέρο του Ατρομήτου μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Ατρόμητος απάντησε δύο λεπτά αργότερα. Η σέντρα του Γκαλβάο στο 15' από αριστερά ήταν καλή και βρήκε τον Κωτσόπουλος, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Προβάδισμα με Ελευθεριάδη
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά το πρώτο 20λεπτο, κάτι που ευνόησε τελικά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ατρόμητος είχε ευκαιρία για γκολ στο 34', με τον Κάργα παραλίγο να βάζει άθελά του αυτογκόλ. Ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε έξυπνα με σέντρα για τον Μανούσο, αυτός με τη μία έστρωσε στον Μπουσούλατζιτς που έκανε το γύρισμα και ο Κάργας έκανε την προβολή, με τη μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα, ευτυχώς όμως για τον ΠΑΣ ο Χουτεσιώτης δεν αιφνιδιάστηκε από τον συμπαίκτη του και έδιωξε.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 37' με γκολ του Ελευθεριάδη. Ο Σάλιακας έκανε έκανε εξαιρετική κάθετη προς τον Παμλίδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, ο οποίο πάσαρε στον Ελευθεριάδη και αυτός με πλασέ πρόλαβε τους αμυντικούς του Ατρομήτου και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Η φάση ελέχθηκε από το VAR για off side, αλλά ήταν καθαρή και το γκολ μέτρησε κανονικά. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ.
Συγκεκριμένα, στο 42' ο Λέο από αριστερά βρήκε τον Κάργα στον άξονα, αυτός άνοιξε έξυπνα στον Σάλιακα που βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη, όμως νικήθηκε από τον πορτιέρο του Ατρόμητου που έδιωξε σε κόρνερ και έσωσε την ομάδα του από το 0-2.

Ακίνδυνος ο Ατρόμητος
Θα περίμενε κανείς στην επανάληψη τον Ατρόμητο πιο επιθετικό και πιο επικίνδυνο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε επ'ουδενί στο δεύτερο μέρος. Κυριολεκτικά, με εξαίρεση μια φάση στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Χουτεσιώτης ήταν θεατής του αγώνα και ο ΠΑΣ πήρε το διπλό πιο εύκολα από όσο περίμενε.
Ο Κάναντι έριξε στο ματς τους Τομάσεβιτς και Σάλομον στις θέσεις των Στρούγγη και Χαρίση,γυρίζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 3-5-2. Από την άλλη, ο Γιαννίκης έβαλε τον Λώλη στη θέση του Ελευθεριάδη που αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Γκολάρα Κάργα...
Ο ΠΑΣ είχε την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους με τον Καρτάλη στο 53' να τροφοδοτεί από αριστερά τον Λέο, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα, όμως ο Παμλίδης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Ατρόμητου. Στο 56' ο Γάλλος επιθετικός υποδείχτηκε σε θέση off side, σε μια φάση που βγήκε τετ α τετ, ενώ έλα λεπτό αργότερα ο Παμλίδης σούταρε άστοχα από πλεονεκτική θέση.
Το παιχίδι κυλούσε στα μέτρα των Γιαννιωτών που ήταν καλύτεροι και στην επανάληψη. Αμυντικά δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους Περιστεριώτες, ενώ επιθετικά έβγαλαν φάσεις από τα πλάγια, κυρίως με τον Λέο.
Το γκολ τελικά ήρθε στο τελευταίο εικοσάλεπτο για τον ΠΑΣ, με συνδυασμό των δύο κορυφαίων παικτών του στο παιχνίδι. Στο 70' ο Παμλίδης άνοιξε στον Κάργα, αυτός βρήκε δεξιά τον Σάλιακα που μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Κάργα που με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη και έκανε το 0-2. Ο σκόρερ του ΠΑΣ πανηγύρισε το γκολ συγκινημένος κοιτώντας προς τον ουρανό και το αφιέρωσε στον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή.

Παραλίγο 0-3 με Κάργα
Ο Γιαννίκης φημίζεται για τη ψυχραιμία και τη μετροπάθειά του και ήταν συγκρατημένος και μετά το 0-2 του ΠΑΣ. Έριξε στο παιχνίδι τον Μπρένερ στη θέση του Καρτάλη, ενώ λίγο αργότερα ενίσχυσε το δεξί άκρο της άμυνας βάζοντας τον Οικονομόπουλο στη θέση του Παμλίδη. Οι Γιαννιώτες έχασαν στο 85' μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ. Ο Πίρσμαν εκτέλεσε πλάγιο και ο Κάργας με την μία έπιασε το σουτ από πλάγια αριστερά, όμως ο Γιαννιώτης με εντυπωσιακή επέμβαση έσωσε τον Ατρόμητο.
To 0-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκορτσίλα, με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ατρόμητο. Ήταν το δεύτερο τρίποντο που παίρνουν οι Γιαννιώτες στο Περιστέρι και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Ήταν 24 Ιανουαρίου του 2016 όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε επικρατήσει με 0-2 στο Περιστέρι χάρη στα γκολ τότε των Μανιά και Τσουκαλά.
Διαιτησία: Γκορτσίλας (Παπαδόπουλος - Ψάρρης)
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γούτας, Ρισβάνης, Στρούγγης (46' Τομάσεβιτς), Γούτας, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Χαρίσης (46' Σάλομον), Μπουσούλατζιτς (69' Ούμπιντες), Μανούσος, Χριστοδουλόπουλος (76' Γιακουμάκης), Κωστόπουλος (63' Μάτιτς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (90' Λιάσος), Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (73' Μπρένερ), Ελευθεριάδης (46' Λώλης), Παμλίδης (83' Οικονομόπουλος), Λέο.