Νίκησαν και την διαιτησία!

on .

pas gynaikes

• Το τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα πανηγύρισε χθες στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, νικώντας σε ένα ματς γκραν-γκινιόλ τις Εσπερίδες Καλλιθέας με 77-69, μένοντας ζωντανές στο κυνήγι της παραμονής. 
Τα κορίτσια του Γιώργου Σιαμέτη ξεκίνησαν ιδανικά το ματς με την Μοντγκόμερι να βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι πετυχαίνοντας 12 πόντους στα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης. Οι Εσπερίδες απάντησαν με ένα δικό τους μικρό σερί, αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε με την Ξανθοπούλου να κλέβει την μπάλα και να κερδίζει αντιαθλητικό φάουλ στην συνέχεια της φάσης, με το σκορ στο 25-19. 
Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε όπως το πρώτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα να διατηρεί μια διαφορά κοντά στους δέκα πόντους και την Μοντγκόμερι να συνεχίζει να αποτελεί απειλή για το καλάθι των Εσπερίδων ενώ μεστό παιχνίδι έκανε και η Καλχούν και στις δυο πλευρές του παρκέ. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με την τοπική ομάδα να έχει μια διαφορά οκτώ πόντων (43-35) και το momentum της αναμέτρησης με το μέρος της. 
Αποφασισμένες να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί μπήκαν οι Εσπερίδες στο τρίτο δεκάλεπτο και με πρωταγωνίστρια της έως τότε «απούσα» από το παιχνίδι Ακλ μείωσαν την διαφορά στην μικρότερη τιμή της 49-48 στο 24’, με τον ΠΑΣ όμως να αντιδράει και να διατηρεί μια διαφορά 3-4 πόντων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 58-54 και όλα ρευστά για το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Αρχικά οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 60-60 στο 33’, όμως οι παίκτριες του Γιώργου Σιαμέτη δεν έχασαν σε κανένα σημείο την πρωτοπορία στο σκορ, βρίσκοντας λύσεις από πρώτα από την Μαρία Κατσαμούρη, η οποία πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο δυο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα κάνοντας το 70-66 και έπειτα από την Καλχούν η οποία αποδείχθηκε ψύχραιμη και με 7 στις 8 βολές σφράγισε μια μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα κρατώντας συνάμα και την διαφορά, γεγονός το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό στο τέλος του πρωταθλήματος. Όπως σχεδόν σε κάθε αγώνα, έτσι και χθες, οι τρεις Αμερικανίδες του ΠΑΣ Γιάννινα έκαναν την διαφορά με την Μαρία Κατσαμούρη να είναι εξίσου καθοριστική στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Από 24 πόντους πέτυχαν Καλχούν και Μοντγκόμερι ενώ τους ακολούθησε σε απόδοση και η Τακ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τις Εσπερίδες διακρίθηκε η Ρία Πατεράκη με 18 πόντους, με την Gill να έχει 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-35, 58-54, 77-69
Διαιτητές: Ταρενίδης Στ.-Ξενικάκης-Ταρενίδης Κ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Μοντγκόμερι 24(1), Πάφη, Κατσαμούρη 5(1), Μπουκουβάλα, Ξανθοπούλου 1, Τζήμου 3(1), Καλχούν 24(1), Χρηστάκη, Ντάλα 2, Τακ 18(1)
Εσπερίδες Καλλιθέας (Σκληρός): Γκιλ 15, Δανούση 2, Λουκάτου 2, Κεχαγιά 9, Ακλ 12(1), Πατεράκη 18, Παπαμαρκάκη, Μπενέκη, Μέιζ 11.