Με νίκη ο ΠΑΣ «υπογράφει» την παραμονή στη Super League

on .

OFH PAS

• Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του θα επιδιώξει να κάνει σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου Κρήτης για την 27η αγωνιστική της Super League.
Μετά τη νίκη της στη Λιβαδειά την περασμένη αγωνιστική η ομάδα της Ηπείρου ανέβηκε στους 26 βαθμούς και άφησε 4 βαθμούς πίσω τον σημερινό της αντίπαλο ΟΦΗ και 6 τον Λεβαδειακό. Ο ΠΑΣ είναι εδραιωμένος στην 13η θέση της βαθμολογίας και πλέον κυνηγάει την απευθείας παραμονή, δηλαδή την 12η θέση, στην οποία τώρα βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης με έναν βαθμό περισσότερο από τους Ηπειρώτες.
Πέραν της βαθμολογική του σημασίας, το σημερινό παιχνίδι έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που αγωνίστηκε ως παίκτης για πολλά χρόνια, αλλά και σαν προπονητής, ενώ ο Μάνος θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε πέρυσι δανεικός και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Football League πετυχαίνοντας 27 τέρματα.
Με απουσίες
Στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ντέρμπι παραμονής, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα παραταχθεί πλήρης ούτε αυτή τη φορά. Άλλωστε τα προβλήματα δεν έχουν εκλείψει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και η ομάδα έχει...συνηθίσει να παίζει έχοντας προβλήματα και απουσίες. Αυτή τη φορά η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Νεόφυτου Μιχαήλ. Ο Κύπριος τερματοφύλακας υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και έχασε την κρίσιμη σημερινή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.
Ο τραυματισμός του Νεόφυτου Μιχαήλ ήρθε να προστεθεί στις δεδομένες απουσίες των επίσης τραυματιών Λίλα, Λέο και Σιόντη, αλλά και σε αυτές των τιμωρημένων Κάργα και Κάστρο. Αντίθετα, μια ίωση που αντιμετώπιζε ο Παμλίδης δεν στάθηκε ικανή να του στερήσει τη συμμετοχή στην αποστολή που ταξίδεψε για την Κρήτη.
Με δεδομένες τις απουσίες των Κάστρο, Λίλα και Σιόντη, η θέση που προβληματίζει περισσότερο τον Πετράκη είναι του «κόφτη», δηλαδή του παίκτη που θα παίξει αμυντικό χαφ. Οι διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν για τη θέση είναι ένας εκ των Τζημόπουλου, Γιάκου και Πάντελιτς. Η έλλειψη πάντως καθαρού «εξαριού» ίσως οδηγήσει και σε αλλαγή συστήματος στον ΠΑΣ. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός δοκίμασε κι άλλα σχήματα πέρα από το συνηθισμένο 3-5-2. Συγκεκριμένα, μία από τις σκέψεις του Πετράκη είναι και το 5-4-1 που δοκίμασε και στη Λιβαδειά γυρίζοντας τον Παμλίδη στα χαφ, αλλά και το 4-2-3-1. Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΣ θα παίξει με τετράδα στην άμυνα και στόπερ τους Αλέξη Μιχαήλ και Σκόνδρα, ενώ ο Τζημόπουλος θα μετατοπιστεί στα χαφ, ενδεχομένως μαζί με τον Γιάκο. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Ευαγγέλου από τον Σκόνδρα, αλλά και ο Βιδάλ. Ο Κροάτης Κρίζμαν δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος να αγωνιστεί για ολόκληρο παιχνίδι και ίσως χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Μια πιθανή αρχική ενδεκάδα στον αγώνα με τον ΟΦΗ είναι η εξής: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Σκόνδρας (Ευαγγέλου), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Νικολιάς, Γιάκος (Βιδάλ), Πάντελιτς, Μάνος, Αθανασιάδης.
Διαιτητής ο Κομίνης
Ένας ακόμα διεθνής διαιτητής ορίστηκε σε ματς του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Γιώργο Κομίνη από τη Θεσπρωτία, ο οποίος θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ.
Βοηθοί του θα Κομίνη θα είναι ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα και η Χρύσα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης από τα Τρίκαλα.
Χωρίς Στρέζο ο ΟΦΗ
Πρόβλημα τραυματισμού στη θέση του τερματοφύλακα δεν αντιμετωπίζει μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ο ΟΦΗ με τον βασικό γκολκίπερ της κρητικής ομάδας Γιώργο Στρέζο να μένει εκτός της σημερινής μάχης.