Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

on .

KONITSA ANATOLH

Κόνιτσα - Ανατολή 2-4
Σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι η Ανατολή πέρασε 2-4 και από την ακριτική Κόνιτσα διευρύνοντας έτσι το αήττητο σερί της στους 19 αγώνες.
Η ομάδα του Ανέστη Ζώη ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 2’ είχε δοκάρι σε σουτ του Δήμου.
Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 8’ με τον Φίλιο να κάνει την σέντρα από αριστερά και ο Ρούτσα στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Κόνιτσα στο αμέσως επόμενο λεπτό (9’) για να ισοφαρίσει με τον Γαλανό να βρίσκεται απέναντι από τον Διαμάντη να κάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα της Ανατολής να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα.
Ένα σουτ του Θανάση στο 11’ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Η Ανατολή ζήτησε πέναλτι στο 19’ σε τράβηγμα του Δημόπουλου στον Φωλίνα με τον διαιτητή να δείχνει τη συνέχεια του αγώνα.
Νέα ευκαιρία για την Ανατολή στο 24’ με τον Θανάση να κάνει την πάσα στον Δήμο σουτ του τελευταίου η μπάλα λίγο άουτ.
Ένα πολύ όμορφο γκολ πέτυχε η Ανατολή στο 28’ με τους Φίλιο-Φωλίνα να αλλάζουν ωραία την μπάλα ο τελευταίος έδωσε στον Δήμο και αυτός με σουτ την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Χατζηρούμπη.
Η Κόνιτσα κατάφερε να μειώσει σε 1-2 στο 42’ με τον Σπανό Δ. να εκτελεί κόρνερ, ο Κίτσος προσπάθησε με ανάποδο ψαλίδι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στην πορεία της βρέθηκε ο Ράγγας που έκανε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Διαμάντη.
‘Άμεση ήταν η απάντηση της Ανατολής λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Σκανδάλης με σουτ έκανε το 1-3.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανατολή ξεκίνησε όπως και στο πρώτο με δοκάρι στο 51’ με τον Φωλίνα να κάνει τη σέντρα, ο Δήμος έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι στο 53’ μείωσαν σε 2-3 με τον Πούλιο να βλέπει εκτός θέσης τον Διαμάντη και με μια λόμπα σχεδόν από τον χώρο του κέντρου τον «κρέμασε».
Στο 72’ ο Φίλιος έκανε τη σέντρα ο Φωλίνας δε μπόρεσε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Θανάσης που ήταν πίσω από τον συμπαίκτη του βρέθηκε στην πορεία της έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ο Θανάσης στο 77’ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Χατζηρούμπη.
Το τελικό 2-4 έγινε στο 88’ με τον Χριστακόπουλο να πατάει με τακουνάκι τη μπάλα στον Σκανδάλη και αυτός με σουτ την έστειλε για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Χατζηρούμπη.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Τασιούλας-Πάνος Σ.).
Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Βλάχος Χ., Ρούστα, Μήτσος (90΄ Μάντης), Ράγγας, Σπάνος Α., Κίτσος (80΄ Διαμάντης), Σπανός Δ., Πούλιος (90΄ Λάμπρου), Δημόπουλος, Γαλάνος (74΄ Τσαλιαμάνης)
Ανατολή: Διαμάντης, Γκούμας (68΄ Κατσίφας), Φίλιος, Μπίζιος, Τζίμας (46΄ Δημακόπουλος), Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Εμβραϊζογλου (57΄ Χριστακόπουλος), Θανάσης, Φωλίνας (90΄ Γκούμας Ι.), Δήμος
PERAMA METSOBO

Πέραμα-Μέτσοβο 1-2
Την ουσιαστική παραμονή του στην κατηγορία «σφράγισε» ο Π.Α.Σ. Μέτσοβο που επικράτησε με 1-2 στο «Γ. Πρίσκας» της Προοδευτικής Περάματος και ανέβηκε στους 36 βαθμούς.
Το ματς είχε αρκετή δράση στα πρώτα λεπτά και δύο ουσιαστικά, γρήγορα γκολ.
Στο 8΄ ο Ζήσης ανατράπηκε από αντίπαλο του με τον διαιτητή Τάση να δίνει πέναλτι. Ο «παθών» το εκτέλεσε κάνοντας το 1-0.
Το Μέτσοβο έπαιξε γρήγορα και έξυπνα, και στο 18΄ κέρδισε φάουλ με τον Παλαιοπάνο να εκτελεί, την μπάλα να ακουμπά στο τοίχος και να βγαίνει σε κόρνερ. Ο Γοδέβενος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βάσιος δεν κατάφερε να διώξει και ο Τσιόστας Κ. με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1.
Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο είχε δύο καλές στιγμές στο 36΄ ένα ανάποδο «ψαλίδι» του Τσακανίκα Ι. μπλόκαρε ο Αγγέλης ενώ στο 41΄ ο Τσουλιάης Κ. έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.
Στην επανάληψη το Πέραμα μπήκε πιο «ζεστά» και διεκδίκησε την νίκη χάνοντας ευκαιρίες στο 55΄ με τον Τάτση να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων , στο 71΄ με τον Τάσση να καταλήγει η μπάλα σε άουτ και στο 75΄ με τον Ζήση.
Από την άλλη το Μέτσοβο έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 62΄ με τον Σταχούλη και στο 67΄ είχε έναν σουτ με τον ίδιο παίκτη πάνω από τα δοκάρια.
Στο 76΄ όμως ο Τσουλιάης Κ. έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Βάσιος έδιωξε και ο Σταχούλης από κοντά πήρε το «ριμπάουντ» διαμόρφωσε το 1-2.
Από εκεί και μετά το Πέραμα προσπάθησε να ισοφαρίσει χωρίς αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Φώτης για εξύβριση σε αντίπαλο.
Διαιτησία: Τάσης (Σπυρογιώτης, Αγόρας)
Πέραμα: Βάσιος, Τσακανίκας Β., Οικονόμου (86΄ Μπαρούτας), Κουκοδήμος (46΄ Τάσσης), Λισγάρας, Διαμάντης, Συμεωνίδης, Τσακανίκας Ι. (46΄ Τζάλλας), Φώτης, Τάτσης, Ζήσης (83΄ Ντόβας)
Μέτσοβο: Αγγέλης, Μπαλιούσκας, Τσιόστας, Σιούτας, Κέντρος, Γοδέβενος, Σταχούλης (90+ Πάγασης), Τσόστας Κ., Ζούβγιας (63΄ Τρίτος), Παλαιοπάνος, Τσουλιάηκς Κ.(87΄ Τσουλιάης Θ.).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

KATSIKA KASTRITSA

Κατσικά-Καστρίτσα 1-0
Η Θύελλα Κατσικά επικράτησε με 1-0 του Αγροτικού Καστρίτσας για την 24η αγωνιστική της Hall of Brands και έφτασε τους 47 βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας στη μεγαλύτερη διάρκειά του ενώ στιγματίστηκε και από στιγμές έντασης που είχαν ως αποτέλεσμα να έρθουν δυο αποβολές στο τελευταίο τέταρτο.
Η Θύελλα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, δημιουργώντας ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο, διάστημα στο οποίο σημειώθηκε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Στο 8’ ο Γούλας Ν. με ωραία ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ με τον Κατσίλα να μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Γιαννάκης στο 16’ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπελεβέτης με κεφαλιά νίκησε τον Κατσίλα για το 1-0.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Γιαννάκης έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Κατσίλα, με τον Γούλα στο 19’ να κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι και τον τερματοφύλακα της Καστρίτσας να μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Στη συνέχεια ο ρυθμός πάγωσε, με την Κατσικά στο 33’να επισκέπτεται τη περιοχή του Κατσίλα με τον Αντωνίου να πλασάρει άουτ. Στο 35’ ο Πότσης σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ακόμη πιο λίγες οι φάσεις στην επανάληψη, με την Καστρίτσα να ανεβάζει στροφές αλλά να μη μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Γιαγτζόγλου.
Το σουτ του Πότση στο 65’ δεν είχε ευτυχή κατάληξη, με τον Γιαννάκη στο 66’ να μπαίνει στη περιοχή από θέση πλάγια αλλά το τελείωμά του να μην είναι ιδανικό.
Στο 71’ ο Γκοτζιάς μπλόκαρε τη μπάλα προτού να τη στείλει στα δίχτυα εξ επαφής ο Λισγάρας.
Στο 77’ επικράτησε ένταση με τον Λισγάρα να αποβάλλεται απευθείας με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Τζόβα.
Αργότερα αποβλήθηκε και ο προπονητής της Θύελλας Γιώργος Λαδιάς από τον πάγκο.
Στη πιο σημαντική ευκαιρία της Καστρίτσας στο παιχνίδι, ο Μπάρκας έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Γιαγτζόγλου να απομακρύνει τη μπάλα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Στις καθυστερήσεις έγινε φάουλ στον Αντωνίου από τον Πότση, ο Γιάκος πέταξε τη μπάλα στο σημείο του διαιτητή να εκτελεστεί το φάουλ με τον βοηθό να έχει άλλη άποψη, ότι την πέταξε με νεύρα στο διαιτητή, ο οποίος έδειξε δεύτερη κίτρινη και απέβαλε τον Γιάκο.
Διαιτησία: Τζόβας (Μωυσιάδης- Γκέλης)
Θύελλα Κατσικάς: Γιαγτζόγλου, Νικολάου, Λισγάρας, Βαρτζιώτης, Παπαβασιλείου, Γούλας Γ (46’ Μάντζιος), Αντωνίου, Τάτσης, Γιαννάκης(88’ Μπίνας), Μπελεβέτης (57’ Καλογερόπουλος), Γούλας Ν.
Καστρίτσα: Κατσίλας( 46’ Γκοτζιάς), Τσιάκος(28’ Μπισέλας), Ρίζος, Καραγιάννης, Κρανάς, Γιάκος. Πότσης, Κύρκος, Μπάρκας, Κατζιώτης, Μπιστιόλης.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

KRAPSH MIKRASIATES

Κράψη-Μικρασιάτες 3-1
Την 3η θέση στο πρωτάθλημα απολαμβάνει ο Π.Α.Σ. Κράψης, με συγκάτοικους την Θύελλα Ελεούσας και την Θύελλα Κατσικάς, η οποία επικράτησε με 3-1 της Α.Ε.Μ.
Η Κράψη ήταν αυτή που έλεγχε το παιχνίδι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του, ενώ στην Α.Ε.Μ. έκανε ντεμπούτο ο Σωτήρης Δογορίτης.
Η ομάδα του Χρήστου Αγγέλη μπήκε σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο και στο 4΄ο Αλεξίου εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και με πλασέ έκανε το 1-0.
Η Κράψη συνέχισε να πιέζει και στο 27΄ ο Σήτος με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.
Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες με τον Παράσχη στο 31΄ και το 37΄ ενώ στο 39΄ ο Καρτάλης με ένα άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0.
Στην επανάληψη η Α.Ε.Μ. θέλησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και στο 55΄ ο Μπαλαντάνης με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.
Από την άλλη η Κράψη στην επανάληψη δεν είχε στον πάγκο τον Χρήστο Αγγέλη που αποχώρησε από το γήπεδο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και χρέη προπονητή ανέλαβε ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Πασιάς, ο οποίος ήταν και γιατρός του αγώνα!
Μετά την μείωση του σκορ η Κράψη πίεσε και έχασε ευκαιρίες με τον Σταμούλη ενώ στο 82΄ο Ζαμπέτας με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Κωστούλας-Ντόντης).
Κράψη: Σταυρόπουλος, Κουκλίδης, Βύζας, Φαρμάκης, Σταμούλης (88΄Σταματίου), Μουζακίτης, Αλεξίου (85΄Θεοδώρου), Κατσούδας, Σήτος (66΄Ζαμπέτας), Παράσχης, Καρτάλης (79΄Καρατζιάς)
Α.Ε.Μ.: Νάκος Θ., Νάκος Τ. (73΄Λάγκας), Μπαλαντάνης Ν., Ναυρόζογλου Α., Δρόσος, Μπαλαντάνης Κ., Κοτσώνης, Ανανιάδης, Δάσκαλος, Ναυρόζογλου Ι., Ναβρούζογλου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μουσιωτίτσα – Κουτσελιό 0 - 3.α.α
Προοδευτική Περάματος – Μέτσοβο 1 - 2
Θύελλα Κατσικάς – Καστρίτσα 1 - 0
Κόνιτσα – Ανατολή 2 - 4
ΠΑΣ Κράψης – Μικρασιάτες 3 - 1
Θύελλα Ελεούσας – Χουλιαράδες 0 - 1
Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά – Αετός Νήσου 5 - 2
Ζωοδόχος – Πράμαντα 3 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Ανατολή 61 75-14
2.Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά 55 63-22
3.ΠΑΣ Κράψης 47 48-27
4.Θύελλα Ελεούσας 47 46-26
5.Θύελλα Κατσικάς 47 40-20
6 .Χουλιαράδες 45 38-24
7.Μικρασιάτες 39 35-37
8.Μέτσοβο 36 37-43
9.Προοδευτική Περάματος 36 33-32
10.Καστρίτσα 31 39-34
11.Πίνδος Κόνιτσας 24 26-37
12.Κουτσελιό 23 21-47
13.Αετός Νήσου 22 25-39
14.Ζωοδόχος 18 19-38
15.Πράμαντα 8 20 -55
16.Μουσιωτίτσα -9 5-75
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(03/04/2019)
Ανατολή – Μουσιωτίτσα
Χουλιαράδες – Αετός Νήσου
Πράμαντα – Θύελλα Ελεούσας
Μέτσοβο – Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά
Μικρασιάτες – Ζωοδόχος
Κουτσελιό – Προοδευτική Περάματος
Καστρίτσα – Κράψη
Κόνιτσα – Θύελλα Κατσικάς