«Στροφή» του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

on .

pas giannina

• Στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στρέφεται πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το προχθεσινό, παρ’ ολίγον «στραπάτσο» στο Καυτανζόγλειο και την ήττα από τον Ηρακλή με 2-0. Ευτυχώς, η άσχημη εμφάνιση και η ήττα «πλήγωσε» μόνο τον –έτσι κι αλλιώς- πληγωμένο εγωισμό των Ηπειρωτών.
Αγωνιστικά, στέρησε από την ομάδα την πρώτη θέση στην βαθμολογία του 1ου ομίλου και μια πιο βατή κλήρωση στη συνέχεια του κυπέλλου. Βέβαια, ο αγώνας ήταν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα ορισμένων παικτών και να πάρει τις αποφάσεις του ενόψει και της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.
Αγωνιστικά, χθες το πρωί έγινε προπόνηση-αποκατάσταση για τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο κύπελλο, ενώ η υπόλοιπη ομάδα γυμνάστηκε κανονικά.
Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Λίλα στο παιχνίδι της Τούμπας μιας και ο Αλβανός μέσος φαίνεται να γλύτωσε την θλάση απ’ ότι έδειξε και η μαγνητική, αλλά είναι άγνωστο αν ο Γ. Πετράκης θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή μην θέλοντας να ρισκάρει τυχόν σοβαρότερο τραυματισμό. Σίγουροι απόντες θα είναι οι Τζημόπουλος-Νικολιάς οι οποίοι δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή μιας αγωνιστικής λόγω καρτών, καθώς και ο Βιδάλ ο οποίος στο ματς με τον Ηρακλή τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε.

Στον «αέρα»  η 15η αγωνιστική
Στο μεταξύ αναμπουμπούλα επικράτησε χθες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Τζήλος στην Λάρισα από αγνώστους. Ήδη η ΕΠΣ Λάρισας ακύρωσε την αγωνιστική δραστηριότητα του σαββατοκύριακου ενώ άγνωστη παραμένει και η αντίδραση των διαιτητών με το ενδεχόμενο ακόμα και της αποχής τους από την 15η αγωνιστική ως ένδειξη διαμαρτυρίας, παρόλο τις χθεσινές βεβαιώσεις του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή Περέιρα περί «προστασίας τους».
Πάντως, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός και εκφράζει την συμπαράστασή της προς τον διαιτητή Τζήλο: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 θέλει να εκφράσει τη συμπαράσταση της στο πρόσωπο του διαιτητή κ. Τζήλου για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε σήμερα. Είναι ανησυχητικό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε σύγχρονες κοινωνίες, όπως θέλουμε να θεωρούμε και τη δική μας και σίγουρα θα πρέπει να αφυπνίσουν τους ιθύνοντες της πολιτείας, ως προς την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Ελπίζουμε οι αυτουργοί του εγκλήματος να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για αυτή τους την πράξη και επιτέλους κάποια στιγμή να πάψει να αμαυρώνεται η εικόνα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού στη χώρα μας».

Οριστικά 2ος ο ΠΑΣ
Μετά και το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης στην Ριζούπολη όπου ο Ατρόμητος έκανε ένα υγιεινό περίπατο «σκορπίζοντας» την Θύελλα Καμαρίου με 8-0, ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε οριστικά 2ος στον όμιλό του. Στην 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδος οι Ηπειρώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία από επτά ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον δικό τους όμιλο αντιμετωπίζοντας την πρώτα στο «Ζωσιμάδες» το διάστημα 8-10 Ιανουαρίου και εν συνεχεία εκτός έδρας 22-24 Ιανουαρίου. Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ είναι: ΑΕΚ ή ΝΠΣ Βόλος, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ή Άρης, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και Πανιώνιος.
Η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 3.

Αλλαγές στις προσφυγές!
Μια σημαντική διάταξη είναι πλέον εν ισχύ στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας μιας και πλέον οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ενημερώνουν την ομάδα με εξώδικο περί των απαιτήσεών τους και αν αυτές δεν συμμορφώνονται εντός προθεσμίας 8 ημερών από την επίδοση του εξώδικου, τότε θα μπορούν να κινούν τις διαδικασίες προσφυγής (άρθρο 11, παρ. 6 του κανονισμού ιδιότητας και μεταγραφών). Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ στο παρελθόν έχει «πονέσει» από τις ξαφνικές προσφυγές ποδοσφαιριστών του, μιας και το προηγούμενο καθεστώς έδινε το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές ακόμα και με μία μέρα καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων τους να μείνουν ελεύθεροι ακόμα και για ευτελή ποσά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους Τσάβες, Πασχαλάκη και Ναδάλες, που την πρώτη κιόλας μέρα που αποκτούσαν δικαίωμα προσφυγής κατάφερναν να επιτύχουν την ελευθερία τους…